Sabah 10 gibi yine şeytanın dürtmesiyle düştüm yollara. Hedefte gökala var. Malum sebeplerden tam adres veremeyeceğim bir dereye attım kendimi. Buz gibi sular, çamur, bataklık.. Yorucu bi gün oldu yine. Sayısız vuruş, kaçan bir sürü irili ufaklı balığın ardından resimdeki yakışıklıyı güçlükle çıkarabildim sudan. Tabi suya dalıp sırılsıklam ıslanarak.. hihi Alabalık kepçesi almak farz oldu artık... Yaklaşık bu boyda iki tanesini de son anda kaçırdım yine ve üzdü biraz. Çamurların içinde debelenmekten pek fazla fırsat bulamadım fotoğraf çekmeye; bu seferlik böyle olsun. Daha sonraki raporlarımda daha bol fotoğraf olmasına gayret göstereceğim. Bugün çıkardığım ders: Bataklıkları sevin. Bulunduğu yerde sayısız canlı için yaşam kaynağı. İçinde ve dışında yaşayan binlerce böceğiyle, kurbağalarıyla, balıklarıya, fitifitifiti yüzen sıçanlarıyla, türlü su kuşlarıyla muhteşem bir fauna. Tam anlamıyla yaşam rezervi. Beneklerine kurban olduğum Bunun ne olduğunu biliyosunuz, artık söylemiycem Herkese bol şans ve keyifli avlar dilerim
Tebrikler abi çok güzel balık, çok güzel doğa, çok güzel bir davranış. Yine imrendirdin bizi daha iyileri seninle olmaya devam etsin
Eyvalla dostum. Güzellikleri layık olduğu şekilde yaşamaya çalışıyorum. Daha güzel, daha keyifli avlar dilerim sana
tebrikler çok güzel balık :thumb: manzarada çok güzel ve bana pek yabancı değil benim köyümde gerede de ama gitmeyeli çok zaman oldu gurbet işte
Merhabalar; İnternetten hazır yapılmış olarak satın aldığım wet ve nimph fly sahtelerini kullanıyorum şimdilik. Makarasız düz kamış ve yarım metre misina ucuna bağladığım sinekten ibaret takımım. Aslen spinle avlanmayı daha çok severim ama buradaki derelere uygun bi yöntem değil maalesef. Fly bağlamaya başlayacam ben de, araştırıyorum şimdilik.
aynen öyle benim köyümde çay kenarı balık tutarak büyüdüm köyün yaylasınada gölet yapmışlar balık tutuyorlarmış ama turizmde çalıştığım için yazları yıllık izine çıkamıyorum anca kışları o zamanda karabüke gidiyorum ailem orada yaşıyor bende karabük doğdum büyüdüm ama köyümde geredede geredede köyde eski tahta bir evimiz var ama içinde yaşayan insan yok ve gerdenin soğunu biliyorsundur kışın eski tahta bir köy evinde gerede soğuğu nasıl olur :smow:
Doğrudur, hayat hepimizi bi yerlere savuruyo illa ki Çorumluyum ben de, hayata göynükte tutunmuşum işte Yalnız Bolu'da kışlar hakkatten çok fena :smow:
Tebrikler güzel balık. Manzara da çok güzel. İnsan yürüyüş yapsa yeter ama insan işte, hep daha fazlasını istiyor gönül. Av güzel, sarı torba güzel, manzara güzel. Daha ne olsun... Güzel avlarınızın devamını dilerim.
Doğa gezilerimde temel amacım doğayla bir ve bütün olmak, bunu yaşamak, bunu hissetmek.. Bazen evet kendimi çok kaptırıp bu amacın dışına çıktığım oluyo, ama çabucak kendime geliyorum