Selam arkadaşlar... Kurtlarımız bizi kemirmekte, ruhumuz uzun süredir balığa gidememenin verdiği sancıyla kıvranmaktaydı. Hal böyle olunca sevgili dostum Abdullah ile çıktık Karacaören yollarına. Fakat ilk durağımız hem ileride ki av programlarımızı sağlıklı yapabilmek, hem de merakımızı gidermek için Karacaören oldu. Daha önce bize onlarca balık veren ve daha önemlisi bize trofeyi sunan yerin son halini görmek istiyorduk. Nasıl olmuştu, ne kadar değişmişti? gördüklerimizi yorumsuz olarak en altta bulabilirsiniz... Neyse, göreceğimizi gördükten sonra oltaları hiç açmadan direk hedefimiz olan Karacaören Barajı için yola koyulduk. İşte ne olduysa yolda oldu. Daha önce hep merak ettiğim ama hep üşendiğim Karacaören II tabelasına doğru kıvrıldık. Arabımızla kısa bir patika ilerlemesinden sonra bizi kendine hayran bırakan bu manzara ile karşılaştık: Uploaded with ImageShack.us Avımız için ideal noktayı bulduktan sonra başladık bilimum sahteleri denemeye, emek harcamaya... Lakin nafile! Bir vuruş bile yok. Bu kadar bakir ve zengin bir mera da alabalık olmaması bizleri sıkıntıdan sıkıntıya sokuyordu. İnancımız kırılma noktasına gelmişti. Son çare olarak cepimden çıkardığım Gamaktsu 2/0 solucan iğnesine topladığım solucanlardan güzel bir bukle yaptım(7 adet iri solucan) ve 1 metrelik kurşunlu bir kol ekleyip(50gr) saldım akıntıya sürüklene sürüklene gitsin diye, belki gafil bir sazan avlarız diye . Tıkır tıkır sürüklenirken bir duraksama ve akabinde gelen şiddetli çekişler. Nihayet balığımızı kancanın ucun da idi. Kısa bir mücadeleden sonra bu gelenin pullu sazan olduğunu gördük. Neyse kısa bir resim faslından sonra ava devam ettik. Fakat başka bir balık yakalama şansımız ne yazik ki olmadı. Aksine çabalarken oltamın ucunu da kırdım Alabalık avlayamamış olsak ta sazan sezonunu nihayetinde açmıştık. Mutlu, huzurlu ve balıklıydık artık Lafı bu sefer çok uzatmıycam, şimdi sizi gün içerisin de çektiğimiz resimlerle baş başa bırakıyorum Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Tartmazsak olmaz Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Ve biraz da manzara; Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us İşte tatlı su avcılığı budur Uploaded with ImageShack.us Yürüşüylerimiz sırasında bir çok hayvan izine rastladık. İşte bir tanesi; Uploaded with ImageShack.us Son olarak Karaöz'ün son halinden bir kaç kare; Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
karacaören barajı hani şu antalya ısparta yolu üzerindeki değil mi? II. si nerde? ayrıca karacaörende sazan yok biliyorum, yanılıyormuyum yoksa?
Mehmetçim beğenmiş olmana sevindim, artık avlarımı burda paylaşıcam Bu arada imzanda ki levreğin kilosu gözümden kaçmadı
Nedim Bey merhaba, Karacaören dediğiniz gibi Antalya-Isparta arasında ki bir baraj. Karacaören II ise bu baraja giderken genel de gözlerden kaçan kapakların dışın da kalan bir bölge. Gidilmeye görülmeye değer bir alan. Resimden de anlaşılcağı gibi bölge de sazan mevcut, barajın için de israil sazanı ve çiftlikler sebebiyle popilasyon azalmış olsa da dönem dönem ciddi trofeler görüyoruz. Karacaören II ise baraja oranla daha temiz ve bakir bir alan olduğu için verimli bir mera. Yani resimden de göründüğü gibi Karaören de sazan var Rapora eklmeyi unutmuşum. Sizin vesilenizle paylaşmış olayım, hayvanın sudan çıktığı ilk anların bir videosu http://www.dailymotion.com/video/xjmcky_szan1_animals
Muhammer Bey cesaret verici yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Beğenmiş olmanız sunumumu beni ziyadesiyle mutlu etti.
Manzara gerçekten güzelmiş. Bu manzaranın içerisine bir de Balık girince daha da güzel olmuş. Tebrik ederim. En kısa zamanda yenilerini görmek üzere bol şanslar dilerim.
Yakup Bey dediğiniz gibi manzara olağan üstü idi. Çoğu karelere yansıtamadığımız el değmemiş alanlar mevcut. Bir gün yolunuz düşer ise görmenizi tavsiye ederim.
Kemal Bey isze katılıyorum, gezdik, gördük, eğlendik ve yeni yerler keşfettik. Balık bizim bonusumuz oldu
Tebrikler Alim, çok yakışıklı bir pulu. Atar atmaz gelmiş olması büyük şans. Bu açıdan yemli mi, atçek mi olduğu su götürür ama, bence; Yemli Av.! Tadında nice avlara diyelim.
Nuri Abi yorumun için teşekkürler Dedim ya yemli avları çokta sevmiyor ama ara da yapıyorum. Yapınca da böyle atçek gibi yapıyorum Şaka bir yana gerçekten büyük bir şans benimkisi. Hayatım da ilk defa bu kadar koaly sazan yakaladım, hayatımda ilk defa "sazan gibi atlamak" deyimini düşündüm. Acaba deyimi üreten zaat da mı benim gibi şanslıydı
Aydın Bey yorumunuz ve tebriğiniz için teşekkür ederim. Avatarınızda ki kadar heybetli olamasa da ben de ava şansımla gitmiştim