Hafta sonu ani karar ile balığa gitmekten vaz geçmiştim akşam işten gelen babamın yoğun ısrarlarına dayanamayarak elimde yem olmamasına rağmen çılgın bir şekilde kendimi Tavşanların Cirit attığı bir Dağ yolunda buldum o güzel hayvanları seyrede seyrede avlağımıza vardık tabiki herzaman yaptığım gibi Avlaktaki Doğal yemlerle avcılık yaptım gece kenardan gümüş balığı yakaladım kancaları doldurdum ve başladık beklemeye vuruşlar geliyor bazıları sonuçlu limit altı sazanlar gümüş balığına vuruyor epey koyu verdik sudaktan ses seda yok sonra uyku bastırdı gittim arabada biraz kestirdim sonra saat 03,30 civarına geldi oltalarda tık yok Sahuru burda edecez dedik semaveri yaktım evden getirdiğim Taze çörekleri Semever çayı ile afiyetle yedikten sorna niyet ettik Ve bekliyoruz tık yok sonra Sabah ezanı okundu sabah namazınıda kıldıktan sonra hava hafiften ağardı ve balıkların su üstünde amansızca kaçışlarını gördüm Turnalar ve sudaklar saldırıya geçtiler belliydi oltaları çektim yemleri gitmiş bazıları yengeç kırpmış tekrar tazeledim ve beklerken 1 adet 40 cm sudak geldi alı koyduk nihayet başladı sudak dedim ve aradan 3 saat geçti oltalar yine sessizleşti Artık iyice sıkılmıştım Sonra Tam önümdeki kamışa bir vuruş geldi Akıllara zarar Balığı çekemiyorum çok kuvvetli yormam gerekti kalamayı hafif gevşettim balık dier tüm oltaları topladır getiriyordu ama kendide hafifi hamlelerle kalamayı boşaltoyor sakin sakin çekerken birden olta boşaldı Tahminlerime göre 8 kg yayın Yada Kg 5 Sudaktı Sudak ve yayın avcıları bilirler aynı şekilde vurur yayında sudakta oyüzden tahminde bulundum Neyse dedik kaçan balık büyük olurmuş Nasip değilmiş dedik Takrar oltaları dizdim ve tazeledim tabi bu arada çapari ile mütiş büyüklükte gümüş ler topladım taze taze taktım kancaya yine sıkıcı saatler başladı ben dier tarafta balık tutan komşu avcı arkadaşların yanına gidiyorum diye babama haber verdim tamam olm git dedi yolun yarı sında Sezai olm koş balık büyük dedi hemen topukları yağladım kepçeyi kaptım baktım bu resimdeki yakışıklı gelmiş 60 Cm Tam boyu bu balıktan sonra sıcak iyice kendini gösterdi yanımıza gelen keçilerle biraz oyalandık onları sevdik derken saat oldu 14 ava son verdik 2 adet sazan ve 2 adet sudak ile avımızı bu haftada sonlandırdık Darısı Tüm Değerli Balıkçı dostlarıma İyi Forumlar!!! Babam Ve Onun Trofesi
Teşekkür Ederim Allah Cümlemizin İbadetlerini İzzet-i dergahına Kabul Etsin Sağol teşekkür ederim Evet en verimli ayları son bahardır Yazın pek fazla oltaya vurmazlar Ama son baharda pirana gibidir hemen atlarlar oltaya son baharda avlanmak daha rahat olur hem hava hemde sakinlik bakımından sıcakta avlanmak soğukta avlanmaktan zordur soğuğa çare var sıcağa yok bu balıkta yayın kadar olmasada yayın gibi sabır ister biraz sonucuda güzel bir trofe olabiliyor Malum güzel trofe için hava şartları imkanvermesi lazım bugün çatladım sıcaktan susadım ağzım çamur gibi oldu eve kendimi zor attım
Teşekkür ederim sağolun boş dönsekte sorun değil oraya olta attım sitresim kalmadı o yeterli Allah Güzelde nasib verdi buda iyi oldu
av programı Lem Bidahakine haber vermezsen 7 düvelde söölerim.. Bayramdan sonra yapın bi program da gidelim şu sudak avına.
Kusura bakmayın ama sizin hakkınızda Hiç bir bilgim yok kırılıp darılmayın Ben pek başkaları ile balığa gitmem babam ve ben bazen Serhat Pirana19 başka kimseyle gitmedim
Canın Sağolsun. Kusurluk bişi yok... canın sağolsun. Biz senin kadar sık gitmiyoruz. bizim ki muhabbet olsun. tsk.
Teşekkür ederim Sıcakta olmasaydı daha güzel olacaktı neyseki havalar serinledi inşallah daha iyi raporlarımla Karşınıza çıkarım