Kardeşim tebrik ederim,ısrarla lüfer peşinde koşalım derken buraları hele senin ısrarla oralara bakalım demene rağmen(Ama gelen raporlarda gidilmeyecek gibi değildi ) gurbet ellerde koşup bir semaver bile demleyemeden geri gelmekten cidden sıkılmıştık,( Gerçi sen mızıkçılık yapıp saaat 10 da hadi geri gidelim demeyeydin eyiyidi sabaha kadar muhakkak bir lüfer alırdık)Pazar günü program yüzünden gelmedim ama programda akşama kayınca sinir oldum hele birde senden yazıyoooo yazıyoooo dişliler raporum diye msj gelince ahanda akşama kadar yatarsan böle olur diyerek kızgınlığım iki kat arttı, Gerçi gece sen yatarken ben boş durmayıp avlağımda sabahladım tek vuruş ve oltayı kontrol için çektiğimde mantarımın bile olmayıp fırdöndünün ucunda minnacık misinayı görünce la ibne kofana hade yemi yedin( İğneler 1/0 3 iğneli takım ve iple yapılıp iğneler arasında boşluk dahi yok ve mantar en büyüğünden ) beni ektin la mantarlı takımı niye götürüyon demeden edemedim sabah suyunda 2 kişi 1 er ad. aldı tabi benim iğneler lüfer için dizayn edildiğinden papuç gibi yemleri takınca gelen balıklarda limite yakın çinekop olunca yemlerim büyük kaldıben gene sıfır çekerek evin yolunu tuttum daha sonrasını hatırlamıyom taki sen aradığını bile duymayıp kalktığımda msj ını görünceye kadarTekrar tebrikler kardeşim __________________
Değerli dostum Özkan. Kıyılarda herkesin dişliyi mumla aradığı bugünlerde yine balıklarını alarak ustalığını konuşturmuşsun. Seni, Hakan'ı, Eser'i tebrik ederim. Bu arada arakadaşın kıyıdan aldığı mercanlara gözüm takıldı. Bu balıkların bu kadar yakına gelmesi çok sevindirici. Yaban mercanı (Pagellus acarne) veya Mandagöz mercana (Pagellus bogaraveo)'ya benzettim. Yakasında lekesi yok ama şekle bakılırsa galiba Mandagöz mercan.
Tebrik ederim Özkan abi helal olsun bu aralar kıyıdan yapılan avların arasında bence en verimlisi diyebilirim.Daha da iyileri rastgelsin abi.
Arkadaşlar selamlar, işlerimin yoğunluğundan foruma girme şansım pek olmadı,yazılan tebrik ve iyi dilekler için sonsuz teşekkür ederim, umarım iyi bir sezon olur, şimdi havada bozdu devamında balık kendini gösterir inşallah, Açtığım konuya yorum yazıp Değer katan herkese sonsuz teşekkürler, yöneltilen soruları ilk fırsatda cevaplayacağım,iyi forumlar dilerim.
Abi teşekkür ederim balıkları saldırma imkanım yoktu çünkü balıkları akşam dönerken gördüm ve çoktan ölmüşlerdi,emin ol canlı canlı videolarını çekip salar ve buraya video eklerdim. :thumb:
selam üstad, evet...ama 12 değil 15 adet aldım 2 tanesini geri saldım 1 taneside kenara alırken düştü. 12 tanesi kovaya mrsparkle
eyvallah kardeşim, sizin aldığınız balıkların yanında bunların esamesi olmaz ama idare eder işte evet mercanlar patlakgöz,balıkları aldıktan sonra aşırı sıcak etkisi ile renkleri biraz kaçtı birde akşam karanlıkda çektiğim için resim pek net çıkmadı,klasik 3 köstekli dip oltası yem midye kullanılmış. bende şaştım balıkları görünce