29-30 Eylül 2012 baskentli1

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında baskentli1 tarafından paylaşıldı.

1. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Tarih : 29-30/09/2012
    Katılımcılar : İsmail (baskentli1) & Oğuz (kasap)
    Kul. Takım : Tek iğneli şamandıralı olta
    Yer : Sulu Bir Yer

Selamlar;
    Yeni iş yeri açtım fazla zamanım yok gibi sızlanmalarla dert yanarken Oğuz abinin gözüne baktım aynı anda ayrı beyinler aynı şeyleri düşündü yine :) Ve cumartesi akşam hazırlıklar başladı yine. Yeni dükkanımda eskiden mutfak olan kısımı balık avı malzemelerinin deposu yaptım :) Çayı,termosu,mısırı dışardan aldık geriye ne varsa hepsi burdaydı zaten ;)
    Akşam çıktık yine yola benzinliğe yanaştık standart cümleler "Oha yinemi zam gelmiş la" derken avlağa vardık saat: 01:00 Gece sandığım kadar soğuk değil,yıldızlarla bezenmiş gökyüzü,florasan gibi dolunay :) Bütün herşey o kadar uyumlu ki oraya balık tutmakla alakası olmayan biri gitse geçerken ayağına bir Sazan takılır sanki :D
    Uzunnn sazlıklardan kendimize bir boşluk bakarken o boşluğu başkalarının doldurduğunu gördüm!!! Ve başladı çile....

- S.a abi rastgele,tek misin sen bize iki oltalık yer varmı?
    == Savol,üç holtam var hiç balık vurmadı başka yire giding olmamı?
    -Tamam abi sen keyfine bak,botla salzığın önüne geçeyim bari.
    ==Sakın yeğen. Biraz evvel bi adam geldi botunan girdi daha suda bir kürek çekti hemem gayıkçı geldi direk küfür iderek "Ben buraya yıllık o kadar para veriyorum çık sudan dışarı avlayabiliyorsan kıyıdan avla" diye bağırdı boğazına bıçak dayadı.

Şimdi insan düşünüyor yasal çerçeve nereye kadar var bi öğreneyim dedim. Jandarmayı aradım bizim mıntıka değil dedi,Polise o saatte sordum ne sorduysam oda bana sordu.
    Sonra işin içinden çıkamadım Oltacılar Der.Bşk Serkan Abiye saate bakarak ulaştım anlattım sorunu yasal çerçeve nedir bilemiyorum hakkı varmı yokmu biemiyorum... Yoksa çıkıp gideceğim evime.
    Sağolsun Serkan abi bana durumu izah etti "Sen botunla girebilirsin yasal yönden sorun yok avını yap sen,olaki bir müdahale olursa beni ara" dedi.
    Botu suya indirdik başladık sazlıkların kıyısına doğru malesef ağ var :(
    Diğer sazlık.... ağ
    Öteki ..... ağ
    vs....
    Bi moralsizlik bi sinir bi gerilim sormayın... Kiralamış tamam lanet olsun ama gölün her yerine mi ağ gerebiliyor bu kiralamanın şartları falan yok mu?
    Karşıya geçmek istedim Oğuz abiyi arabaya bıraktım ben gölü ortadan botla geçerim sen arabayı dolaştır dedim. 34 Lbs akülü motor son vites giderken birden kaldım ağa takıldı motor :( Çözdüm kurtardım bi baktım ağ karşıya uzanıyor yolumun üstü diye hemde kılavuz olur diye ağın paralelinde kıyıya gitmeye çalıştım.... bir saate yakın sürdü yol düşünün ki gölün ortasında kilometrelik ağ var.... Oğuz abiyi aldım tekrar bota o kıyılarda ağ dolu.... Ve pes ettim gölün ortasına çapa attım botun üstünde uyuduk...

Saat 08:45 gözümü açtım ağlar toplanıyor,termostan birer çay yudumladık ve sazlıkları rahat bırakmasını bekledik adamın. Sonra sazlıkları gezerken bir nokta hoşuma gitti karşısında kendimizi sabitledik ve oltamızı attık. Ufak vuruşlar heyecan yaptı sonra gezen bir şamandıra derken battı ve çektim hemen irice bir kadife :) Elimi bile değmeden suya iade ettim. Sonra şamandıraya ne vuruş oldu nede gezdi aniden battı ve boğuştuk resmen sazlıkların içine girmesine engel olamadım ve olta rahatladı... iğne sıkma kurşun falan yerinde değildi. Oğuz abi ile göz göze geldik yavaşça ve birden o noktaya odaklandık.. ben takımı tamir ederken Oğuz abi yemleme yapıyordu aynı yere yine attım yirmi dakika falan olmuştu ve dejavu yaşadım aniden kayboldu ben daha temkinli tasmaladım olta u şeklini aldı ve misina koptu....
    Koca oğlanı kaçırdım diye üzüldüm sonrada hiç vuruş olmadı o sazlıktan.... Daha bol bi vakitte hesaplaşırız dedim. Az ilerde sazlığa yanaştık vakit azalmıştı ve Oğuz abi bir tana pullu ile uğraşıyordu balık misinayı sazlıklara öyle dolamışki kilim motifi gibi :) Çözdük onu balli (Nuri abim) e inat sazanı kıtkaya taktım :) Sonra aniden gömülen şamandıra ile heyecan başladı ama bu şamandıra sazlığın yanındaydı Oğuz abiye dedim açığa çek hemen orda alıyım ifadesini diye,balığı açığa çıkardık ben çekiyorum o çekiyor boyutuna göre öyle deli balıkları varki sırf onun için bu avlağa geliyorum zor bela bota alıyoruz kepçe olmadığından çay bardakları,mısır takım sandığı vurduğunu deviriyor koca oğlan :)
    Bir tane daha pullu aldım.
    Artık yorulduk ve vakit geldi öğlen ava noktayı koyuyoruz ve dönüşe geçiyoruz.
    Foto konusunda zayıfım biraz daha çok çekeceğim inşallah ;)

2. BaranCT

BaranCT Baran Can TURAN

Favori Kamış:
    RODER EVOLUTION POWER CAST 390 - 100.200gr
    Favori Makine:
    Cormoran Black Master 8Pif-5000
    Maceralı ve keyifli av olmuş gerçektende. Tebrik Ederim Üstad.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, keyifle okudum. :) Sinir bozucu başlasa da gayet güzel bir av olmuş. Devamını dilerim. :)

4. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Teşekkürler,daha irileri sizlere gelsin inşallah ;)

Teşekkürler,Sinir bozucu başladı hemde ne sinir :(

5. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    Tebrikler maceralı ve keyfli bir av olmuş

6. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrikler Abi

7. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Güzel balıklar almışsınız İsmail tebrikler. Sazancı oldun artık ha. :)

8. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    guzel av olmus tebrık ederım bu avlakta ara sıra meydana gelen gaz sızıntıları sebebıyle sureklı balık ölümlerine şait oldum bu ölümleri atlatan balıklar ıse maalesef ağ ve bilinçsiz avcıların kurbanı oluyorlar. DAha yeni yeni av vermeye başlayab bir avlağin anlattığınız durumda olması üzücü açıkcası

9. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Teşekkürler valla öyle oldu :)

Teşekkürler kardeşim daha irileri sana gelsin inşallah ;)

Fatih napıyım senatörle küsüz bu aralar senin ani bir baskın yapacağız turnaya ;)

Valla ne desem boş... Hepimiz biliyoruz eski avlarını oranın ama yine çivisi çıkmış durumda ne deyim :(

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    1. foto haza; martinez lopez gonzales pozu. Neşeli, kavruk, şişman, deli ve gringo.:D :p

"lang olumg, saga ahıl vere vere banga galmadı lang." (Lisedeyken, angaralı bedenci hocamız)

Hele gurban sazan-sazan diye diye turnayı hepten unuttun. Tam uyanacan korkarım o zaman da sezon kapanacak. Ama bunlar da güzel, harika sazanlar avlamışsın. Sazanın tek kancalı şamandıralı takımla avına ben de hastayım. Yerin genişçe olacak oynayacaksın balıkla.:p Misina 0,22 lik, kalama ötüyor serçe kuş misali. Kancada 5 kg kuzu. İnsanın ömrü tazelenir, gerisi boş.

En güzel balıklar seninle olsun dostum, nice güzellerle vuslata inşallah.;) :)

11. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Eyvallah abi ;) Turnayı unutmadım ama ustasız gitmeyeceğim :)

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerinize sağlık

Daha güzel ve bereketli avlar diliyorum
    Rasgele

13. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Çok teşekkür ederim ;)

14. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler çok başarılı bu avın için,:) sevgiler hoşça kal.:) :) :)

15. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Orhan amca çok teşekkür ederim,Selamlar ;)