29.9.2012 Assos balık avımız,Kova taşıran mercanlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. 4443

4443

Ailemden bir birey ...

Sevgili büyüğüm ve çok değerli sayın Vedat ABAYOĞLU ;

Öncelikle güzel geçen avınızı içtenlikle tebrik ederim güzel kareler .

Serzenişinizi küçük can sıkıntısı eşliğinde okudum ve tanık oldum bu şahsımıda üzmüştür ve üzen çeşitli bir çok durumu gözlemlemiş ve tanık olmuşumdur uzun yıllardır .

Şimdiye dek hiç bir durum ve hiç bir gerginlik sizi bize mahrum kılmamıştır eksik bırakmamıştır ve kılmıyacaktırda , bırakmayacaktırda bunun rahatlığı ile ellerinizden öperim sevgili büyüğüm varoluşunuz bizim için çok anlamlı .

Sizin gibi çok yüksek bilgi birikimine sahip bir insandan çok fazlaca bir şeyler ögrenmiş birisi olarak içtenlikle sabrınıza ve biz küçüklerinize göstermiş olduğunuz ilgi alaka ve ögretici duruşunuzdan dolayı canı gönülden size minnettarlığımı bilakis borç bilir ve belirtmek isterim .

Sizden daha ögrenecek çok şeyimiz var bundan kuşkunuz olmasın .

Uzun yıllardır sessiz sedasız takipçinizim sanırım biraz mizacımda bu yönde (internet) ortamında .

Sizin serzenişinize tanık olmak beni ciddi anlamda üzmüştür .

Gönül ister dilin kemiğinin olmasını saygıyla selamlarım esen kalınız ...

2. maviçocuk

maviçocuk

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    4.250 gr aynalı sazan
    vedat amcacığım;harika avınızı zevkle okudum.bir dahaki ziyaretimizde balığa çıkarırsın artık:))

muhabbetlerimle..

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hüseyin

Az sonra İstanbula doğru yola çıkacağım.

İnternete son bir kez göz atayım dedim zira bir hafta kadar sizilerden uzak kalacağım.

Satırların beni sevindirmiştir,sağolasın.

Karşımda buralarda halende kimsenin tam çözemediği,aşırı rekabet hırsının hem kendine hem etrafa zarar vermeye başladığı,son olayda ortaya koyduğu davranışı herkesi üzen ve ayıplatan bir kişi vardır.

Bugüne kadar arada kırılıp arada barışsakta 10 senedir bir şekilde geçinip gittiğimiz bu şahıs,herkesin gözü önünde ayıbında ötesinde bence bir suç işlemiştir.

Bütün samimiyetimle ifade etmek isterimki,durum beni çok üzmüş,halende içimden atamadığım bir duruma dönmüştür.

Cezasını artık Sivricedeki herkesin arkasında kalan,balık tutamayan,demode köhne,sadece geçmişin bol balığının belgelerini defalarca ortaya koyarak teselli arayan bir şahıs olarak cekmeye başlamıştır.

Oysa bütün samimiyetimle ifade etmek isterimki,onunla iki arkadaş,iki dost,üzüntü ve sevinçlerimizi paylaştığım, kısa ifadeyle, Kanka olabilmeyi çok isterdim.

Bütün hırsıyla hergün denizde saatlerce dolaşmakta,aslında gelen misafirlerden para almaya içine sindirerek,birşeyler yakalama çabasına devam etmektedir.

Forumumuz elemanlarının büyük çoğunluğu,gayet iyi niyetli,iyiyi,kötüyü,doğruyu,yanlışı birbirinden ayırma düşüncesine kapılmayı dahi çoğunlukla düşünmeyen,ne yazıkki bu yüzdende balıkcılıklarını geliştirmede gec kalan bir yapıdadır.

Ben çok uzun senelerdir kişilere yardım için varını,yoğunu ortaya koyma gayretinde olan biirisiyim.

Yüzlerce gerçek amatör yetiştirebilmiş olsamda,kimi zaman aciz kaldığımıda hissediyor,çok üzülüyor ancak gayretlerindende geri kalmayan bir adamım.

Halende el oltası,kaba takım,koca iğne,balığı ve avını sadece içki masasının mezesi olarak görme çabalarına ne yazıkki yenik düşebiliyor ve beziyorum.

İnanızki tutulan balığın arada güzel bir masada dostlarla,iki kadeh yuvarlayarak tüketilmesinde alternatif bir keyf olduğuna inanmaktayım.

Ama bunu herzaman temcit pilavı gibi her seferde ortaya koymanın,en azından genç nesile kötü örnek olduğunada tam manasıyla inanırım.

İşte sonunda olan olmuş,aşırı içki zehrini ortaya saçmıştır.

Benim yerimde herkim olsaydı sanırım olay daha vahim sonuçlar doğurabilirdi.

Ben bu üzüntüden kurtulamıyorum,ancak bütün gayretimlede,herzaman olduğu gibi paylaşımlarıma devam edeceğim.

Burasını evim hissdiyor sevinç ve üzüntülerimi paylaşmadanda edemiyorum.

Sevgimle kal

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Elbette,sağolasın,sevgiler

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Halil teşekkürler

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kerem

Şu an İstanbuldayım.Yarın gün boyu Cengiz balıkcılıkta olacağım.

O gün avımızı biraz abarttık,ancak tebliğlimitlerinide aşmadık.Keşke böyle randımanlı avı senin hakikaten güzel muhabbetin eşliğinde yapabilsek.

Açılışa bekliyorum.

Sevgimle kal

Not;Açılışta palamut Izgara var tüm kardeşlere duyurulu:) :) r

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Tuncay

Azaldığı bir gerçektirAma siz meraklı avcılar gerçekten kendinizi iyi yetiştirmektesiniz.

Yeni alınan 24 metre tedbiri faydalı olacaktır.Bunun meyvelerini şlerde göreceğiz.

Ayrıca kendini iyiş yetiştirmiş bir avcı her şartta balığını bulup yakalayacaktır.

Yöremizde 500 gr'lık jiglere pek gerek yokmtur.Biz bu ağırlıkları beyenelminel sularda kullan ıyoruz.

Yöremizde ise en fazla 300 gr ve altını kullanmaktayız.

Her zaman beklerim

Sevgiler

8. 4443

4443

ABAYOĞLU ;

Sevincine ve tabiki üzüntüne ortak olmak bir nebzede olsa hissedebilmek keyftir bizler açısından bu şüphesiz böyledir biz bir aileyiz sonuçta bizlerin ortak bağı var bu küçümsenecek bir durum olamaz asla ...

Ve her şey biz insanlar için vardır ; hatalar , yanlışlar ,güzellikler , çirkinlikler , iğrençlikler , doğrular vs.. ler hepimiz yaparız yada yapmak zorunda bırakılırız yada farkında olmadan yapmışızdır gibi ...

Önemli olan farkına varıp telafi etmesini bilmektir ve tabiki bu telafiye cevap vermek kucak açmak büyüklüktür şereftir ...

Önemli olan dürüst olabilmek ( ADİL ) olabilmektir ...

Karşınızdaki insan size göstermiyor yada yansıtmıyorsa bilinizki içten hesaplaşmaları süre gitmektedir ve bu durum insanın kendisine zarardan başka bir şey kazandırmaz sonuçta keskin sirke küpüne zarar öyle değil mi ?

Rahmetli dede'm hep söyler dururdu el öpmekle dudak kirlenmez :)

Sonuçta ;

Suçluysanda kabullen sahiplen ve hayata gülümse kimsenin karşısında durma omuzunu dolduran insanları küstürme hayat tadıyla , tuzuyla , acısıyla ,sevinciyle her anıyla yaşamaya ve yaşatılmaya değer ...

Değerli büyüğüm Kaybetmelerin en büyük nedeni çok fazla (SEVMEK)'tendir ve çok fazla değer vermektendir içinizdeki değer ve SEVGİ solmasın eksilmesin biz duyarlı insanlar yanınızda var olacağız saygılar ...

9. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Sevgili Vedat abim mercanları görmek çok güzel.Seni ve ekibi ayrı ayrı tebrik ederim.

10. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

merhaba vedat abi, cuma günü üsküdar cengiz balıkçılık'a yakın bir yerde sizi gördüm. selam verip tanışmak istedim ama ya o değilse deyip engel oldum kendime. sizi forumdaki yazılarınızdan tanıyorum tüm yazılarınızı keyfle okuyorum, müsait bir zamanda yazılarınızı bir dosyada toplayacağım, derli toplu biçimde kaynak olarak elimin altında hazır bulunmasını istiyorum. balıkta henüz çok yeniyim çok acemiyim, istavrit ve sardalyadan başka balık tutamadım. sizden öğrenmek istediğim çok şey var. bu selam ve tanışma mesajı olsun daha sonra yine yazarım. sevgi ve saygılarımla. özel mesaj yazmak istedim ama mesaj kutunuz doluymuş.
    fethi gürcan

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hüseyin

Yazdıklarınla beni hakikaten ihya ediyorsun.

Veciz kelimelerin,cümlelerin nezdimde yer etmekte.

Benim ismimin dahi Arapcada karşılığı yüksek sevgidir.

Son paragrafın ise durumu olduğunca net ortaya koymaktadır.

Güzel söz yılanı bile deliğinden çıkarar derserlede,ilk defa böyle olmadığını,olamadığını görmek ve yaşamaktan bezer oldum.

Dün dahi milletin ortasında bana laf atmıştır.Cevap vermedim ve Şener albay dahiki en yakın arkadaşıdır,seni bir kere daha takdir ettim demiştir.

Karşımda elinden gelse,cezai ehliyeti olmasa,beni tereddütsüz bir kaşık suda boğmaya azmetmiş bir kişi var.

Bakalım durum neyi gösterecek.

Sevgimle kal

12. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system