29/Eylül/2009 Alico Lüfer Av Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Ben o takımı orkinos için hazırladım biz sözümüzü yemedik sende görüceksin...

2. 3182

3182

Tonkinos evet bakkalda satılıyo 3 ü bir arada kutusu ucuza geliyo. Ton ton ton dardanel ton. Hah bak onlardan ismini yazabilirsin bi 50 kutu dardanel ton alırsan . hehueuheuhe .Seviyoruz seni alparslan.

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bir daha benmı yazayım yoksa kademcim nasıl olur? ama yeteri kadar yazdık artık değişik birşeyler yapmak lazım. siteden kovarlar sonra bizi.

geçen gün bak ne oldu ? şimdi geldi aklıma. bir kıyı oltacısı limana girmeden olta atmıştı ve bekliyordu ve bende balıktan geliyordum.hoopp olta takım falan filan bende 3,5-4,5 metreleri tarıyordum ne var ne yok diye. çok genç bir arkadaş. ne bağırıyorsun kardeşim dedim. abi olta var suda dedi tamam gordum dedım.
    ne tutuyorsun lüfer tutucam abi dedi. gözlerindekı şevk süperdi karadan tekneye konuşuyoruz. oltasını mecbur çektirdim yoksa kopacak takımı. harıl harıl çekti. abı ya yem dağıldı dedi. Bende tamam dedim. kızması lazım ama kızmıyor kovan varmı ? yok ne var pet şişe kesmiş yarım. hemen 2 lüfer aldım livardan torbaladım canlı canlı ağzına çift düğüm dedim tut geliyor. attım yakaladı çok şükür. ama patır patır oynuyor balıklar. Olurmu abicim ya dedi olur olur dedim. Rasgele dedim ve yola devam. şöyle bir baktım gerçekten genç çok mutluydu. teşvik etmezsek herkesin yanında olmazsak biz insanlıktan çıkarız. Ne yapayım diyemedim burda olmaz dıye lüfer giderken dedim zeyportun önüne git diye. bu çocuk asla unutmaz bugünü asla....

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Orkinos takımı var bizdeyardımcı olayım sana hemen raflarda çürümesin! torik lazım yem olarak canlı kanlı torik olacak. önemli değil ya biyarım parmak çelik halattan yapılma

5. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Tamam abi geçişte kaçırmama lazım orkinosları torik kolay Kadem abinin dediği gibi gamakatsu iğneden yapılmış Ama en önemlisi TAVŞAN tüyü kullandım rapala düğümüde attım heralde ozaman gelir dimi ...

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ustalık-üstadlık balık tutmak değil. Gözlerdeki şevki tutmaktır, mutluluğu bir çocukla paylaşmaktır, bir gencin yüreğini tutmaktır, yarınların umudunu yeşertmektir, vefadır, insanlığı tutmaktır.

Teşekkürler ustam, çok teşekkürler. Kendi adıma, o çocuk adına, insanlık adına. ;) :)

7. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    İllede orkinos illede orkinos :D :D :D

8. oltacı_

oltacı_

Keyifle okudum Ali, Mecbur senin avlar bereketli olmaya:)

Daim olsun, Hem bereketin, Hem keyfin, Hem keyiflendirdiklerin.

Sağlıcakla kal.

9. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Usta senin bu yaptığını kimse yapmaz bazı insanlardan istavrit ben genellikle karaköyde atarım limanda orda bazen tekneler geçer bazen bilerek takımların üstünden geçerler birde bakıp gülerler ama hiçbi yanlış karşılıksız kalmadığı için bir kaç kere kurşunu teknenin içine atmışlığım vardır :) doğru bişey değil ama insanın çok canı sıkılıyor ..

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ah be güzel insanlar yine ağzınızdan ballar damlıyor, yine çok onere ettiniz bizi sağolunuz.

Bizler böyle büyümedikmi. eski gırgırcılar bak şimdi konu nereye gitti yine.
    Paşabahçe koyunda 4,5 metre bir bot ağaçtan kürekle gidiyorum. balık tutan gırgırların yanına ilk okul zannederım çok ufağım. Eski Reislerde adam gibi adamlardı baba adamlardı.
    Derdi ihtiyar bağla bakalım mantara bekle. orda beklerdim o ağ basılana kadar. bomlar bu şekildede değildi o zamanlar elle basarlardı takımları. tekneye bir makara üstünden. ve ağ çekılır reis. verin göz hakkını derdi. kovayı verırdım. ne varsa 1 kova 2 kova 3 kova. ne balık çıkmışsa sormadan verırlerdı bizlere.
    o mutluluk yeterdi bize patlayan ellerimizin acısı bile sorun olmazdı. eskiden daha güzelmiş..........galiba.

Bugün ne yapıyoruz. kendı meramda balık tutuyorum tek tekneyım. karşıdan gırgır geliyır. balığı alırsam görecek suda tutuyorum balığı boşlamadan üstüne donuyorum görmeyeceği taraftan alıyoruz içeri ki talan eder. ve iddia ediyorum kesın olarak bakmadan geçmez. 5,5 kulaçlar dahı olsa.

Sevgiler

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Alparslan bazen oluyor yapacak birşey kalmıyor. geçen sene sarayburnunda banada oldu çok kurşun geldi. arnavutköydede öyle. sular şelale gibi akıyor. yapacak birşey kalmıyor. bazen kıtlenıyorsun. makına zor yetiştiriyor. suya mecbur kıyıya yaslıyorsun. tutamazsan parçalanır. hele hele sarayburnu kafada 3 metreye kadar ınıyor sularla.
    Gerçekten ben ıstemem. kımsenın takımını ezmeyı. benım gibi kımsenın de isteyeceğini zannetmıyorum ama oluyor işte yapacak birşey kalmıyor bazen balık sıkışmış 5-6 metrelerde adam kıyıdan atacak mecbur oltacı denızden atacak mecbur. gel işin içinden sen çık. çıkış yok olayda. yoksa bıle bıle kımse takımın ustune ustune gitmez hainlik olur.....

12. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    ali abi,sanada yakısan budur.helal..aynı olay benımde gecen pazar lüferdeyken geldı,genc bır arkadas en fazla 20..ben aldım 2 tane,cocuk nasıl şevkle bakıyor oltaya,hemen yanımda zaten...ben bırtane daha cektım.cocugu ızlıyorum dalgadan egılıyor kamısın ucu,vurdu diye sevinıyor,dayanamadım daha fazla,iki sarıkanatı,ve bırazda ıstavrıti ona verdım,bendede bır lüferle dier kalan ıstavrıtler kaldı..ama o an gözlerındikı mutluluk,sevinc herseye degerdı..bızı bız yapanda budur zaten dostlar..herkes böyle olsa paylasımda bılınır,anlayısta,hosgörüde..bilen bilir üsküdarda bır yerde sen balık al,digerlerı alamasın cıldırırlar,ve ınadına ınadına üstüne atar senıde alırlar sırf almayasın diye,cok kavga cıkar orda,cok kavgamızda olmustur.sonucta dusundugun zaman stres atıp o stresten arınayım derken dahada cok stres olursun,..gerek varmıdır kalp kırmaya,

13. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abi hem geçiyor hem balık gülüyorlar sarayburnunun durumunu biliyorum bazen görüyorum kıyıdan kıyıdan gidiyorlar Ama birgün çok güzel bi durumla karşılaştık çamlıbahçede takıldığım zamanlarda teknenin biri ordan birinin takımını aldı teknede bir kişi takımı kurtardı geldi kıyıya bıraktı takımı ya ben kıyıya gelip silah çeken tekneci gördüm ama tabi okadar küfürün sonu bu olucaktı neyse ney konu dağılıyor iyice ...Haydi LÜFER TUTMAYA ...

14. md102h

md102h Resul

üstadlık böyle birşey işte. emeğini hiç düşünmeden gönülden gelen hislerle paylaşmak.

helal olsun üstadim,

saygilar.

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ama bir konu daha var bazen teknemızde garip olaylar olur Boğaç denen arkadaşa bir gun balık gelmemişti. Stress dolu tabıı. o arada ben 21 tane balık çıkarmıştım. delirmişti. ne mı oldu. Balığı tasmaladım. boğaç şuna bakarmısın bi dedım. verdım elıne. balık çekti abı yukarı el uymadımı uymuyor. dun biz balık tuttuk benim ustama gelmedi. hemen çay demlemeye gitti mesela.boyle durumlarda olmuyor değil hanı makaranın sonu yok..Utan utan ey Boğaç bey...)

16. 3182

3182

Üstad süpersin. Senin barınağın oraya hemen kuruluyorum :D bakarsın bi poşet de bana düşer.

Bu arada alparslan işyerinde acaip sıkıntılıyız o yüzden takılıyorum sana hoşgör.

Son düzenleme: 30 Eylül 2009
  17. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Alıştım ben ne de olsa gangayız :D :D :D

18. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    tebrikler usta daha nediyelim allah nazarlardan saklasın

19. istavrit

istavrit Boğaç

Yemedim yedirdim ( yalan mı !!! ) ....giymedim giydirdim ( le coq sportif hem de ) ...yatmadım yatırdım ( sen ayaklarını uzatıp uyudun benim dizler ağzımdaydı )...kim utansın a dostlar :p

20. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    bALIK bana ben balıga tutkun

ee bogac gülü seven dıkenine katlanıyor tabı.oluyor arada böyle seyler dostum