Yapmış olduğum avda 2,5KG. 1 adet sazan yakaladım ve envayı çeşit limit altı sazanı saldım diğer hapisdeki balıklar ise kızılkanattır, kızıl kanatta inanın yasal boyu bilmiyorum lezzetli oluyor en küçüğü 15-20cm'di. Ekipman ve Yem: Makaralı Olta Takımı. 3 Kancalı Kurşunlu Dip takımı bağlı Yem olarak Ağırlıklı Yüsük Makarna ve Mısır Saygılarımla
Tebrikler , evet söylediğiniz gibi kızılkanatın boy limiti yok ama o balıklar daha kendilerinin 2-3 katı olabiliyorlar , bence biraz daha büyümeleri beklenebilirdi..
Balığın kuyruğu nerede? şaka maka kullandığınız tel livarı değiştirirseniz balıklarıın kuyrukları parçalanmaz. Kızılkanat ta belirlenmiş bir limit yok ,fotoğraftaki balıklar da çok küçük görünmüyor, Tebrik ederim,devamı rastgelsin..
Kuyruğu gece tutulduğu icin dediğin gibi tel hapisde deforme olmuş olabilir aslında böle iri balıkları tek başına ya ağzından iple bağlıcaksın veya bez hapislere tek başına koyucaksın.
3-4 tane canlı muhafaza yöntemi var.. Solungacından ip geçirince hemen ölüveriyorlar.. Çuvala koymayı ben sağlıklı bulmuyorum. Tel livarda telef oluyorlar bunu herkes biliyor , görüntüdeki gibi kuyruklar sürtünüyor pulları sürtünüyor yengeçler dürtüyor yara bere içinde oluyor hayvancağızlar.. Birde bunların naylon livarları var ben onu kullanıyorum..Pek sağlam değil benim kanımca yani livar kadar dayanıklı değil yani hem geniş ben yeniş olmasını çok seviyorum balıklar rahat ediyor hemde sürtünmede hiç bişecikler olmuyor.. Ama naylon ya ömürleri bellidir diye düşünüyorum bu livarların.. Birde resim ekleyeyim ; Benimki bunun şamandıralısı aşağıda daha ufak bir örneği var..
2.5 kilo böyleyse , bizim arkadaş 9 kilo sazan aldı. incirlen tuttu hemde =) resmini görmedm ama epeyce yiridir.
tebrikler güzel balıklar ayrıca arkadaşlar limit üstü olduktan sonra kilosu bizi ilgilendirmez diye düşünüyorum
net 2,47 tartıldı zaten malbora paketinden hesaplayabilirsiniz diye yanına koyduk. bu kuyruk işi bi arkadaşın dediği gibi kerevit bencede tel sandım ama sonra bi anda aklıma geldi gölün kenarı kerevit doluydu ve bi ara kızıl kanat atarken telin üstünde büyük bi kerevit denk geldi bu kerevitlerden en iyi hayvanı nasıl koruruz bi yöntem varmı arkadaşlar.?
Sizin mallbora kısa sanırım Şaka bir yana özür dilerim.. Birde kerevit varsa gölde acayip derecede sazan levrek sever kereviti..
Tebrikler sevgili Bilgin. Tatlısu raporlarının değeri benim nezdimde yüksektir. Hatta arasıra bir amatör avcının denemesi gereken bir av şekli olduğunuda öneririm. Devamını diliyorum. Sevgiyle kal