evet aynalar motoru kaldıramayabiliyor. mesela benim bot aynasında max 12 kg falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam ben 16 kg lık evinrude takıyordum..ha güçlendirmek için 150 liraya krom takılı o da başka bir olay...ama yinede aynalar dayanamayabiliyor..yüksek beygirlerde gaz verince ayna yamuk gidiyor güven vermiyor vs... en güzeli yine de fiber taban.. bu arada ikinci el düzgün sayılabilecek 25 hp motorları 2000 den ucuza vermezler.. fakat sıfır fiyatları düştü..sıfır 2 zamanlı 25 hp tohatsu 4000 lira civarı...5500 liranın altında alabileceğiniz en güzel makinalardan biri de 4 zamanlı 20 hp tohatsu...ikinci el motora peşin 2000 lira gözden çıkartabiliyorsanız 2000 lira peşinat verin geri kalan 2000 lirayı taksit yapıp tohatsu alın derim ki ben işe girince aynen böyle yapmayı düşünüyorum..böylece 15 yaşında motorlarla da uğraşmam..zaten bir servise girince sorun ciddi bir sorun ise ( şanzıman vs) aldığınız paraya yakın para ödüyorsunuz..
ben 2700 lira ya tohatsu 9,8 aldım yakıtında gayet memnunum google den geçen gün gittiğim yolları ölçtüm çagu zaman tam gaz plane gittiğim oldu toplam 21 km yol yapmışım yaktıgı 4lt benzin 9.9 tohatsu 248cc 9.8 tahatsu 168cc olması lazım 6-8-9.8 aynı motor sadece karbiratör ve hava çıkış yerleri geniş oldugu için yakıtta gayet çimri
Herkese merhaba,iyi hafta sonlari dilerim! Forumda 3,20 bota 25 beygir bile takilabilecegini okudum,adb yi almayi da kafaya koydum,planing yapmak icin 25 beygir bi motor dusunuyorum ama aynada max 15 beygir yazmakta,acaba 3,20 seamaster botuma 2 zamanli 25 beygir taksam bir sorun yasar miyim?bi de sifir 2 zamanli 25 beygirlerde hangi markayi tavsiye edersiniz? Herkese saglikli,mutlu gunler!
bende seamaster kullanmaktayim. sonuçta galatamarin firmasinin çinde fason yaptirdigi bir ürün fazla beklenti içinde olmamak lazim. aynada 15bg yaziyorsa bunu zorlamamakta fayda var. fiber taban olsaydi (320 den katlanabilir oldugu sonucu ortaya çikiyor) denemek daha az riskli olabilirdi diger taraftan, 15bg de plane olayini rahatlikla saglayacaktir bence limitler dahilinde kalmakta fayda var
herseye ragmen kafaya koyduysaniz size mercurynin iki zamanli 25bg ini önerebilirim. yada biraz beygirden kisarsaniz 18bg 2 zamanli tohatsuda çok perfirmansli makinadir. ama tekrar söylüyorum eger tek kisi ile plane yeterli olacaksa o isi 5bg de halleder....o botun hakki bence 15bg....fazlasi ile doyuracaktir sizi....(hatta ben olsam 15 in vergisi ilede benzini ilede ugrasmam, 9.8 tohatsuyu takardim)
2 zamanli yamaha 15bg ile 330 yamboat la 3 kisi plane e kalkabiliyorduk, ki hafif insanlarda diildik inanin 15bg bile botu ek yerlerinden koparacakmis gibi götürüyo, her dakgada insani havalara siçratiyo. tek kisi ile 25 milin üzerinde bir hiz saglayacaktir, ki gayet yeterli. 2 kisi ile 22 mil gördü arkadaslarim gps le vede ikiside 100 kilonun üzerinde idi.... arzttigim gibi, fiber taban olsa idi denenebilirdi ama katlanir taban 320 botu 25bg çok hirpalar
Umut bey cok tesekkurler,15 beygirde karar verdim,2 zamanli yamaha alicam sezon sonu iyice fiyatlar dusunce. Ben sisme botta uzman degilim ama kullandigim ve anladigim kadariyla Galatamarinin dediginiz gibi Sea master markasi bence gayet kaliteli.Ek yerleri,ayna vs. cok muntazam ve ozveriyle dikkat edilerek uretilmis gibi. Bi de motoru surerken olan bel agrimi, oturak,sisme minderler vs. ile halledersem bot,motor gibisi yok. Buyuk motoryatlar da bile inanin gozum yok,bi de motorla 20 liraya gidilecek yere 500 lira benzin parasi vermenin alemini de anlamiyorum! iyi hafta sonlari,iyi gunler!
kesinlikle bot en dogru karar, hem denizci, hem seri hemde pratik. 320 botla 15bg iki zamanli motorla heryerde bir tekneniz olmus olacak. bu paketi ister güneye ister baska biryere rahatlikla götürebilir, pahali yat sahipleri kadar eglenebilirsiniz. en önemli nokta, takimin pratik sinirlar içinde olmasi, alisilagelmis araçlarla 350 bot ve 15bg motoru asmamakta fayda var. simdiki aklim olsaydi bende benzer bir takim kurardim (benim bot 310 fiber taban motor 15bg 4 zamanli) sizinki kadar pratik diil, sizinki kadar hizlida diil....o bakimdan yeni alacak arkadaslara hep dedigim gibi, sabit yerde kullwnilmayacaksa mutlaka mümkün olan en pratik takimi edinin
320 ahsap tabanli sea master aldim galatamarinden ama benimde simdiki aklim olsaydi 360 alirdim cunku arka tarafta oturak yok 360 larda var ve mecburen yan tarafa oturuyorum bu da bel agrisi yapiyor.Bu sorunu da cozersem bence de bot gibisi yok!15 beygirin beni hiz acisindan tatmin edecegini anliyorum artik,youtube de birkac videodan da bunu anlamak mumkun.Aynanin sag tarafina benzin deposunu koyuyorum,sol tarafina da sandik ustu minder yaptirip bu sorunu da cozmeyi dusunuyorum.Hem sandik da canta gibi kullanilabilir.Balik takimlari,yiyecek,icecek vs. zaten her denize cikista yanimiza aliyoruz.Botla gezmenin zevki bir baska,motoryatlardaki o kucuk tuvaletleri falan gorunce de en iyisi gunduz denizde gezmek, gece evde uyumak fikri bende yerlesti. 5 beygirden sonra 15 beygiri takinca 20 dakikada gittigim yerlere 5-10 dakika da gidebilmek de aslinda cok zevkli olsa gerek.Zaten dalgali ve ruzgarli havalarda denize cikmiyorum.Aslinda buyuk bir dalgayi arkaya alip planing yapmak cok zevkli.Bunu 1 kere 5 beygirle yasadim o yuzden motoru buyutme karari aldim,halbuki yaz basi ilk kez motor alirken galatamarinde ben hiz yapmam,bu bota uygun en kucuk motoru verin demistim!
merhabalar herkeze. valla aynı yanılgıya bızde dustuk kankayla gecen sene , galatamarınden 3,80 ahşap tabanlı bot vede 9,8 lik 2 zamnlı tohatsu aldık, çok memnunuz ama artık doyurmuyor hızı kısmetse bu kıs satıp yukseltıcem bende ben 25 lik dusunuyorum,ayna musaıt botda, bakalım uygun bı motor bulursak tabe ıkıncı ele pek guven olmuyor malum . saygılar.