benimki zargana avı tarafının raporu gece derin su avı namık abinin raporu olacak Yakaladığımız ve kıyıya çıkardığımız zargana sayısı arasındaki uçurumdan dolayı öyle dedim. zarganalar büyük ve misina ince olunca çok kere misinayı kesiyor.
maşallah bunlar zargan azmanı olmuş ne zarganası yahu tebrikler konuşturmuşsunuz gene tecrübelerinizi afiyet olsun hazırlanmış halinide resmedin yahu gözümüz gönlümüz açılsın
Bass Attack Namık'ım trofe yapmışsın; bibikli mi düdüklü mü ne ondan Hepinizi tebrik ediyorum elinize sağlık.
helebe namık senide herkezin yakaladığı bu normal balıkları yakalarken gördükya zarganalar pek normal değil ama olsun
büyük zargana için yapılması gereken canlı yemli şamandıralı takım kullanmaktır. misina kalınlığı 0.25i geçmemelidir ve makinamızın kalaması sonuna kadar açık olmalıdır. balığı su üstünde izleyerek yönünü açığa döndüğünde yani misina dişlerine uzakken balığın yönünü çevirmeden iyice yormalıyız. balık yönünü dönünce misinayı boş bırakmalıyız yoksa ince misinayı çok kolay kesecektir. yorduğumuz balığı yine yönü açığa bakacak şekilde iyice kıyıya yaklaştırmalı ve dalgaların yardımıyla kıyıya almalıyız. hepinizin topu topu bir zargana ne gerek var bukadar zahmete dediğinizi duyar gibiyim bahsettiğim zarganalar +70 cm olup çocuğlukla 90 cm civarında olurlar. ıspara gibi yassı balıkları yem kullanırsanız daha büyük balıkları yakalayabilirsiniz. benim en büyük tuttuğum zargana 98 cm idi zargana yemi ağzına aldığında belli bir mesafe taşıdığı için oltanızı suya atınca misinanızı boş bırakın. balık önce yavaş yavaş çekecek ve sonra birden hızlanacaktır. hızlandığı anda yemi yutmuş demektir hafif bir tasma ile balığa iğnenin iyice batmasını sağlayın ve sabırla çekin kıyıya.