Başka bir fikir isterseniz de , http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10578-SHIMANO-ALIVIO-DX-SURF-KAMIS.html
bana da 200gr kadar rahat atan hafif yormayacak abanınca kırılmayacak boğazda kullanılacak akıntıda balığı hissedecek orta sertlikte bir kamış lazım; cedros hafifliği atar oranı iyi "Cedros surf kamışlar bütün avlanma anlarınızda yorulmadan atıp çekebileceğiniz hafiflikte ve incelikte dizayn edildi.Ürün en ideal performansını 75-125 arası kurşunlarla veriyor." ideal performansı 150-180gr'da veren bir kamış varmıdır acep.
Merhaba Vedat Abi, peki siz parçalıyımı yoksa teleskopik tek parça surf kamışımı önerirsiniz. benim gönlüm 3 parçadan yana ama üstadlarıda es geçmek olmaz
Mesela Antares CX200 olanın iyi performansı 180 gr. Ancak oldukça pahalı sayılabilecek bir ürün; tabi bu düzeyde pekçok kamış bulunmakta o kriterleri karşılayabilecek...
Sana bir ipucu vereyim. Daha iyi hisseden kamış, daha uzak atar. Hissetme olayı, ucun ve kamışın kalanının sert, esnemez olduğu demektir. Bu da, atış yaparken esneyip kurşuna yüklemen gereken kuvveti emmeyecek demektir. O nedenle daha hassas kamışla, aynı güçte daha uzağa atılabilir. Gerçi bu, kamışın iyice doyurulduğu tip atışlarda anlam ifade eder. Basit atışlar yapıp 100m'ye ulaşınca çok attım denecek tür atışlarda pek bir şey anlaşılmaz.
çok kişi bu kamış hakkında olumlu yorum yaptı. çoğu kimse rapala atmak içi,n birebir diyor. çok uzak atış yaptığını birçok kişi onayladı. bende bu kamışı almaya karar verdim
vedat abicim sevgiler selamlar...öncelikle idolüm sensin diyip sorumu soruyorum....iki makinem iki kamısım var ama bir tane daha kamıs almak istiyorum kamıslarım lineefe ve extreme...daha önce parcalı kullanmadım hiç.. Atıslarımda kuvvetli ve sert...cedros 4.50 düşünüyorum ama larım var dedigim gibi atısım sert ortalama 140,ile 160 metre arası,,,bu okuma cedros 4,50 sence nasıl
Yani extremden memnunum atış konusunda...ama yoruyor bazen demek istedigim extrem beni tasıyor ama bunda amalarım var