herkese keyifli forumlar. benim bilgiye ihtiyacım var 3 köstekli mırmır takımının köstekleri bedene sarıyor.her yolu denedim düğümleri değiştirdim yine aynı yine aynı. sizlere fikir danışmak geldi aklıma yardımcı olursanız sevinirim...
Ben normal düğüm atıyorum, hiç dolaşma olmuyor. Aklıma gelenler, ya köstek misinası çok incedir, ya köstekleri fazla uzun tutuyordur, ya da düşük bi ihtimal ama misinanın kalitesiyle alakalıdır. Başka bişey gelmedi aklıma...
Benim gibi tek köstek kullan FC misina kullan (Berkley Trilene 27 mesela) Köstek boyun bir kol boyu olsun. Rastgelsin.
Bende 0,26 lık FC Misina kullanıyorum, 3 köstek yapıyorum, köstek boylarını da 20 cm civarı yapıyorum...
Delikli kurşun kullan kurşunu stoperler arasına sabitle sonrası içinde bir fırdöndü kullan köstegi bagla bu sayede balık vurdugunda kurşunun tasmalama işini kamışın ucu direkt yapar balık ne kadarda misinayı karıştırsada fırdöndü olayı çözer
Mırmır oltasında üç köstekten ziyade tek köstekli,gezer kurşunlu bir sistem daha uygun olur.Yem kuma oturmalı,zaman zaman hareket ettirilmeli. Kurşun altta olacaksa ,açıya göre yere değecek şekilde uzun köstekler hazırlanmalı. çoklu takımlarda,kösteğin dönmesinin engelleyecek bir sistem mümkün değildir,balık tutuldukça köstekler döner,hele derinden çekilirse döndüreğe döner Takım yoruldukça yenisiyle değiştirilmeli,kısa köstek boyu,sert misine süreci uzatır. üçlü fırdöndü,T sistemli aparatlarda eninde sonunda dolaşır(hareketli avlarda,biriki atış yapıp saatlerce bekliyorsa tabiki dolaşma olmaz ) rastgelsin
MIRMIR VE KÖSTEKLER konusunda benim çalışmamı bir incele ..... Köstekler bence çok kısa olmalı http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=55851
Selam Emre..... Bu sorunla ben de çok karılaştım her şeyi denedim en sonunda çözdüm olayı Kösteği fır döndüye bağla, alttaki kurşundan sonra stoper (stoper yok ise misinadan kalın bir düğüm at) fıdöndülü kösteği ana bendenden geçir üste bir fıdöndü bu şekilde kaç iğne yapacak isen devam et..... Ben 2 iğneli takım hazırlıyorum en altta fır döndülü köstek sonrası gezer kursun (60 gr) kurşundan sonra stoper fırdöndülü kösteği anabedenden geçiriyorum iğnelere fosforlu boncuk bu kadar, böylelikle 2. iğne gezer oluyor asla karışmıyor... Rast Gelsin....
İğneleri ve yemi düzgün takmamış olabilirsin. Bilhassa çapraz iğneler çok sorun yapabilir. Kurşunu kaliteli bir, hatta bir kaç fırdöndü ile bağla, fırdöndüler "roller swivel" denen türden olsun. Benzer şekilde, takımın üstündeki fırdöndü de kaliteli bir şey olsun, tercihan bilyalı fırdöndü. Köstekleri bağlamak için T şeklindeki kahve renkli aparatların en küçüklerinden kullanmak bir çözüm olabilir. Eğer tekneden kullanıyorsan, takım atabildiğin kadar uzağa at. Dümdüz teknenin kenarından aşağıya salma. Takım süzülerek altına gelsin. Kıyıdan atıyorsan da, kurşun suya düşünce, misinayı tut, boşluğu bitince bırak. Yani kurşun dim dik inmesin dibe, eğik bir yol izleyip süzülerek insin.
http://www.erginbalikcilik.com/hazir-surf-takimi-2-igne-pmu2766 Şu tip bir takım hazırlarsanız köstekler bedene dolanmaz; bu takımda florokarbon kullanılmış; o da dolaşmama adına bir etken; ister böyle hazır alın; ister esinlenip siz hazırlayın...