3 Mayıs 2009 dağalası

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ugur35 tarafından paylaşıldı.

1. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Çok bereketli bir gün değildi,ama işin güzel tarafı ilk kez döner kaşıkla Dağalası yakalamış oldum.Kaşık olarak 1No pelikan marka kullandım.Gayet güzel dönüyor.Aslında 7-8 çeşit kaşık denedim,en güzeli altın sarısı renkle iş yapabildim.Livar olarak kullandığımız kırmızı fileli çuvalın azizliğine uğradık.
    Bir kenarı hafif zedelenmiş,3 ala ordan kaçmış,zaten 2 kişi zar zor 4 balık almıştık.Geriye 1 tane kaldı,onunda fotosunu ceptelefonu ile çekebildim.Sanırım 21cm gibi boyu var.
    Bereketli olmayışının sebebi bir gün öncesinde çok güzel yağmur yağdı.Dereler fena çağlamış,yer yer adam boyuna yakın su vardı.Boy tulumu ile bile bazı yerlere girmeye güvenemedik.
    İnşallah 1 ay sonra tekrar alabalık avlarına gideceğim,biraz sular durulsun bakalım.
    Çekebildiğim bir kaç fotoğraf.Ama manzara ve doğa muhteşemdi,bu bile yeter.

2. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    Olta takımı ise basit 2+1 bilyeli 35lik kafası olan 1,65mt lik 2 parçalı 10gr atarlı bir kamış,üzerinde de 0,20mm lik şeffaf misina

internet üzerinden satın aldığım bence iyi iş çıkarak döner kaşık bu oldu.
    Pelikan marka super blade 1 no

3. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

tebrikler gerçekten ala budur işte.Bundan sonraki avlarınızda başarılar

4. Serdar YILMAZ

Serdar YILMAZ Serdar YILMAZ

Avınız için tebrik ederim ama resimdeki balık bence dağ alası değil gökkuşağı alabalık.

5. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    Serdar kardeşim herhangibir şekilde ısrar edemem,çünkü bende alabalık konusunda yeniyim.:D
    Eğer gerçektende gökkuşağı alabalığı ise başlığı değiştireyim.
    ama kesin olan şey şu tadı çok güzel,pazardan bir daha alabalık alacağımı sanmıyorum.
    Ha birde eğer gökkuşağı alabalığı ise sanırım bunlarda limit yoktu değilmi??

6. Serdar YILMAZ

Serdar YILMAZ Serdar YILMAZ

Bildiğim kadarıyla gökkuşağı alabalık için günlük limit 10 adet diğer alabalık türleri için 3 adet, deniz alası ise tamamen yasak, dere alasında kırmızı benekler bulunuyor, gökkuşağı alabalıkta ise gövdede kırmızı-pembemsi bir şerit mevcut;
    Dere alası,
    Gökkuşağı alası,

Dağ alası resmi tarattım dere alasıyla aynı resimler çıktı sanırım birbirlerine çok benzeyen iki tür

7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Değerli kardeşim güzel bir avlak bulmuşsun, Sık sık git güzel güzel avlan.

Anti parantez, avlağını burada deşifre etme, dostlarınla yüzyüze paylaşırsın.
    Ama benim bir sorum var; bildiğin gördüğün kadarıyla bu derenin başında, aşağısında, yada yan akarsular üzerinde herhangi bir yerde alabalık çiftliği var mı?

Neden diye soracak olursanız; bu balık şekil itibariyle çiftlikte doğmuş olanlarla doğada doğmuş olan gökkuşağı alabalıklarının bazı özelliklerini barındırıyor.

Bunların ayırd edilmesi konusunda bir çalışma yapmaktayım, sorduğum sorunun cevabı bu açıdan önemli.

Şimdiden teşekkür ederim.

8. takunya

takunya M.Uğur YILMAZ

Favori Makine:
    clipper 022
    En İyi Avı:
    35 cm dağalası
    Uğur, çok güzel bir balık. daha da güzeli muhteşem bir avlak. Açıkçası imrendim :)

9. ekavakli

ekavakli ercan KAVAKLI

Favori Kamış:
    olta sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 9 kg
    Balık güzel ama dağ alası değil.. çiftlikten kaçmış bunlar kendılerı üremez sağmak gerekiyor bildiğim kadarıyla oltaya vuruşları alabalık gibi değil sağasola zıplayıp gelişivar.. alabalık çok sert gelir.

10. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Çok güzel bir avlak,çok güzel bir balık ve çok güzel fotoğraflar :)

11. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Tebrikler,çok güzel kareler.elinize sağlık.o avlakda gezmek bile herşeye değer...

12. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Renkleri bile muhteşem bu balığın elinize sağlık :)

13. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    kaçırmanız kötü olmuş kaderde yoksa istesen dayak bile yiyemezsin diye boşuna dememişler. ama güzel bir gün geçirmişisnizdir eminim.

havalar biraz daha ısınsın bende siftah yapmayı umut ediyorum kırmızı beneklilerle tanışacağım.

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Uğur
    Kareler muhteşem.Ancak bazı kardeşlerimin belirttiği gibi bu doğal kırmızı benek alabalığımız değil.Yakup hocamızın calışmaları Gökkuşağının sanıldığı gibi kırmızı beneği yok etmediği yönünde sanıyorum.Keza bazı kardeşlerimin aksine Gökkuşağı alabalığının bazı derelerde doğal üremeyi başarabildiğine artık inanıyorum.
    Sevgiyle kal

15. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Uğur Bey,

Avınızı tebrik ederim. Harika bir avlağın resimlerini güzel bir balıkla üstüne de kullandığınız malzemelerin bilgisini katarak sunmuşsunuz. Alabalık için ilk adımlarınızı atmaya başlıyorsunuz ve artık sizde potansiyel bir alabalık tutkunusunuz.

Kaçan balıkları da yine tutmak nasip olur inşallah.

Yakup hocamın bahsettiği çalışmayı da inanılmaz bir sabırsızlıkla bekliyoruz..

16. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tebrikler,

Ellerinize sağlık, güzel kareler ve avınızda harika.

Daha nicelerine inşallah. Rastgele

17. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Ustam eğer bu sezonu da atlatırsak bizim çalışma sona erecek ve bu konuda detaylı bir şeyler söyleyebileceğim.
    Arkadaş raporu sundu, bir daha dönmedi. Sorularımın cevabını alabilsem, çalışmamıza farklı bir yöreden de katkı sağlanmış olacaktı.
    Bir şey kesin; Gökkuşağı alabalığı sularımızda kendi kendine üreyebiliyor. Hatta öyle bir yerleşiyor ki kendine özel renk ve desenler almaya başlıyor.

18. takunya

takunya M.Uğur YILMAZ

Favori Makine:
    clipper 022
    En İyi Avı:
    35 cm dağalası
    Yakup Hocam, Doğal oratamda üreyen gökkuşağı alabalıkları ile çiftlik firarilerinin renk ve desenlerini gözlemleyebileceğimiz bir örnek verebilirmisiniz. Bu başlık altında tarafınızdan verilen resimlerde, balıkların beneklerinin oldukça büyük olduğunu gözlemledim. Ayrıca karın altlarıda oldukça beyaz. Dere alası gibi. Birçok avımda gökkuşağı alabalıklarını resmetmedim. açıkcası pek de dikkkatli incelemedim. (takdir edersiniz ki, kırmızı beneklilerin var olduğu bir avlakda pek kıymet vermiyoruz).

Bundan sonraki avlarımda, balıktaki farklılıkları bilinçli şekilde değerlendirmek adına yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme: 6 Mayıs 2009
  19. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Bu yukarıdaki balıklar doğuş kaynağından denize döküldüğü yere kadar toplam havzası 5 km olan, küçük bir dereden araştırma amaçlı avlanılıp iade edildi.
    Bu dere yakınlarında hiç bir yerde balık çiftliği yok. Balığın varsa gelme ihtimali denizdir, ama derede denizde yaşayamıyacak kadar küçük (smolt evresine girmemiş 5 cm boyunda) bireyler de var.
    Balıkları zedelememek için fazla hırpalamayı göze alamadığımdan zıplarken alınmış fotolar ama yine de bazı özellikleri net olarak görülüyor.

Tipik dere alabalığı (Salmo trutta macrostigma) gibi alt yüzgeçlerinin uç bölümleri renkli,
    Abant alası gibi iri ama düzenli benekleri var.
    Gökkuşağı alabalığına özgü mor bant mevcut, ama ince bir hat halinde ve kuyruğa yaklaştıkça yok oluyor.
    Gökkuşağı alabalığına özgü küçük koyu renkli nokta benekler baş ve sırtta belirgin, alt bölümlerde silik. Oysa normal bir gökkuşağı alabalığında hemen hemen her yer bu küçük siyah noktalarla kaplıdır.
    Tüm yüzgeçler iyi gelişmiş, avlanan hiç bir bireyin vücudunda ve yüzgeçlerinde herhangi bir anomali (gelişme bozukluğu) yok
    Beden muntazam fusiform (mekik şekilli) sarkık bir göbek asla görülmüyor.

Bunun gibi pek çok özellik sayılabilir. Şu anda dere 3-5 cm lik yavrularla dolu. Başka incelediğim sularda da bundan farklı değil. Örneğin bazı barajlarda da balığın küçük akarsulara çıkıp yumurta bıraktığını gözledik.

20. mesulid

mesulid MESUT BALDIK

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    TURNA 9 KİLO KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK
    abicin doğa yeter hepi kacsa ne yazar çok güzel yer ya