3 Nisan 2013 Tarihli Alabalık Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında LEVİ tarafından paylaşıldı.

1. LEVİ

LEVİ MEHMET

Merhaba Arkadaşlar Sizinle Bu sabah erken saatlerde Gerçekleştirmiş Olduğum Alabalık avımı Paylaşmak istedim. Her zaman avladığım gökkuşağı alabalığı avlağında bu kez desen olarak biraz daha farklı bir alabalık yakaladım ebat olarak küçük olmasındanmıdır yoksa başka bir türmüdür bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını yazarlarsa sevinirim.
    Yer:Fırat Nehri (BİRECİK)
    Suni Yem :Kaşık
    Misina : 0.25 mm (Remıxon Fluourcarbon coated) PREMİUM
    Makina: Mıtchell Blade Alu 2000 6.2.1
    Kamış: Okuma Alumina Spin

http://www.youtube.com/watch?v=mOcOz7vw-xc
    http://www.youtube.com/watch?v=hI6zjYXjq10

Son düzenleme: 3 Nisan 2013
  2. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler. gökkuşağı alabalığında boy limiti yok. enfazla 10 adet tutulması gerekiyor

alabalık ve diğer türlerinde ise 20cm den küçük olmamalı ve maksimum 3 adet tutabiliyorsunuz. alabalık avı yapmadığım için türlerini çok iyi bilmiyorum bilen arkadaşlar paylaşımda bulunacaktır.

rastgele

3. harunzengin

harunzengin harun

Balık bildiğimiz Gökala, küçük olanlarda gölgeli koyu desenler olur. Biraz daha büyüdüğünde anlaşılacaktır.

4. alhamra

alhamra emrah bayraktar

Favori Kamış:
    SHIMANO EXAGE AX STC 180 / 210 -ML- 5 - 20 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 2500 FC 4+1
    En İyi Avı:
    TURNA 5,3 KG
    Merhaba Abant alası olması lazım.Bir çok göle salındı.O tarafada salınmış olabilir.Rasgele

5. LEVİ

LEVİ MEHMET

Yorumunuz için teşekkürler, Fakat daha önce avladığımız gökala yavrularına hiç benzemiyor.

6. LEVİ

LEVİ MEHMET

Abant alasına benziyor evet ama fırat nehrinde karkamış ve birecik barajı arasında gökkuşağı alabalığından başka alabalık türüne hiç raslamadım daha önce

7. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Selam Bu alabalık türleri hastalık taşıyabilen ve diğer balıkların yumurtalarını yediklerinden zararlı türlerdendir ki doğal alabalık dışında kalan gökkuşağı alabalığının bu sepepten yakalanmasında yasak sezon yoktur.(Orman içi sular hariç)
    Bu balıklar mantar hastalığına yakalanıyor ve diğer türlerine de bulaştırabiliyor..Bu alabalık da buyuk ıhtımalle mantar olsa gerek ustunde degısık benekler var..
    Geçen sene erzincan da bir barajda alabalık avından geldikten sonra ayaklarımda doktorların bile çözemediği bir kırmızı benekler çıktı. Vaskulit oldum diye korktum ama mantarın bir çeşidiymiş, önce anlam veremedim ama o gün benimle birlikte balıkta olan arkadaşında ayaklarında benimki gibi kırmızı benekler olduğunu duyunca artık anlam verebildim.kesinlikle Ya yediğimiz balıktan yada suya dokunmamaızdan kaynaklı bir hastalıktı ve geçmesi ,2 ayı buldu..Balık deyip geçmeyin arkadaşlar,, hastalık taşıyabiliyor ve bulaştırabiliyor..Zaten sirkülere de baktığınızda;

Gökkuşağı alabalığı
    Oncornhychus mykiss
    Ülkemiz iç sularının doğal türü değildir. Doğal balık türlerinin yumurta ve yavrularını yok eder. Hastalıklara karşı son derece dayanıklı olup, özellikle hassas olan doğal alabalık türlerine hastalık bulaştırma riski taşır ve doğal türlere karşı yem rekabetini lehine geliştirir.

Der...Dikkat edelim arkadaşlar bence bu balık hastadır...