Dayım ben annem seyhan gölüne gittik çatalanın karşı tarafına köprüyü geçince amaç hem balık tutmak hemde mangal yapmaktı öğlen saat 2-3 gittik oltaları attım 3 tane el oltası sazan için 3 iğneli hamur koyup attım zilide kurdum bıraktım orda ondan sonra kepçeyle dubara avladım ( yavru balık) 6 tane avladım zar zor çünkü çok hızlılar . bide levrek için 3 iğneli kamış takımı vardı ona taktım 3 tane dubara kuyruğundan attım zilide kurdum bekliyorum beklerken mangal falan derken saat olmuş 11 az ilerimizdeki adamın zili çaldı oltayı kontrol etti levrek yakaladı balığı iğneden çıkarttı tam kovaya koyucak elinden kaçtı balık ve suya düştü ondan sonra biz sabah 4-5 e kadar sabahladık kamışı kontrol ettim iğnedeki canlı küçük balıklar dahala yaşıyordu tekrardan attım 3 tane kurduğum el oltası sazan için hamurlarını çıkarttım tekrardan hamur koydum hiç bir şekilde tık yok oltada . oltaları toplayıp eve döndük. ve bi arkadaşım telefon açtı çoban dedenin orda balık yakalamış alabalık ! ama bu gölde alabalık olmaz tahminim köprünün orda alabalık tesisleri var çiftlik böle ordan kaçmıştır diye düşünüyorum . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Bir ara Alabalık çiftliği patladı 4000 e yakın balık çıktı dışarı millet suyun üstünden kepçeyle topluyorlardı mepps lerle çekiyolardı balıklar Adananın bu sıcak suyuna yaşayamıyorlar zaten ama orman içi sularda alabalık olduğunu biliyorum. Avın daim olsun Arman.Bak demekki balık varmış göldede tutmayı bileceksin Bu arada yöntemlerin çok iyimiş.