30/07/2011 Turnalar..

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında koate tarafından paylaşıldı.

1. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Bizde alışkanlık oldu. Haftada bir gitmeyince rahat edemiyoruz. Hafta içi telefon trafiği, yeni taktik düşünceleri, yeni malzemeler, tavsiyeler derken herkes Cumartesiye yeterince gazını almış, artık av zamanı..

Uyanış gece 03:00, uyudunmu dersen hala bayram sabahına kalkacak çocuk gibi heyecan, uyku yarım yamalak.

Ekip şöyle;
    Cengiz abi(Alabalıklar kralı, taze turna katili)
    Şuayip abi (Yandan balıkçı, usta defineci)
    Tuncay (bu adamsız balık düşünemiyorum, zaten mümkün de değil. Malzeme uzmanı, seri turna katili. bi de kilo verse..)
    Ben.. (her avda bi tarafını sakatlamazsa malzemesini kaybeder, avladığı kadar da avlanmazsa olmaz.. Karışan misina gördü mü sinirinden kudurur)

Diğer arkadaşların toplanmaları, son adres benim, saat 04:00 da avlağa yola çıktık. 05:05 te ilk olta suya indi, hepimizin bir haftadır beklediği an gelmişti..

Yo zuri cyristal minnow çantada hazır beklese de her zamanki gibi strike pro jl92 f ile başladım. Ortada iddia da var, hızlı atışlar, heyecan derken Tuncay attı gol oldu.. Yapma Volkan.. Tuncay vurdu iki oldu.. Aradan Şuayip abi aldı bir tane, yahu adamın elinde 1,65 lik kamış, ucunda öylesine bağlı silikon, biz onu şamandıralılara, dip oltalarına sahip olsun diye görevlendirdik, adamın 3 metreye attığı yerden çıkarttığı turna kol gibi. Gelde çıldırma..

Tuncay biraz uzakta, habire su şapırdıyor. Strike Pro EG024 ortalığı toz duman etmiş.. resmen katliam..

Cengiz abi sağ kanattan ilerliyor, kepçe yanında, baktım o da kepçeyi doldurmuş bir tane balıkla(kepçe tek balıkla doldu diyorsam boyunu düşün artık)

Öğlen oldu bende tık yok. Envai çeşit sahte değiştirsemde, Tuncayın avlağından otlansamda, aynı sahteyi aynı aksiyonla da atsam, bir türlü balık yok. İddia dedik farka gitti adam.

artık ayrılık vakti yaklaştı, nasıl sabah hızlı atılıyorsa şimdi de öyle hızlı, bir balık daha derdi herkeste, ben siftah derdindeyim, sonra gözümü karartıp karşı köşeye geçmeye karar verdim, sazlıkların arasından bu ufaklık geldi önce..

http://www.youtube.com/watch?v=KUM_c1vFHiI

Sonraki gelen gelişinden belli yine yavrucak, biraz misina boşluğu verdim, kendini kurtardı kayboldu gitti. Üçüncü gayet güzel bir turna, sonunda diyorum.. Sonunda geldi, alamasaydım bu balığı herhalde bir hafta kabuslarla uyanırdım(biraz abartmış da olabilirim.) Yalnız bulunduğum yer büyük kayalardan oluşuyor, kepçe de ana kamp alanında kaldı, kıyıdan geriye balığı fırlatmamla sahte ağzından çıktı, balığı 20 dakika kayalarda arasam da bulamadım. Yüzümde yaramazlık yapmışda saklamaya çalışan çocuk ifadesiyle 50 metre kadar daha sağa kayıp, hiçbirşey olmamış gibi atçeke devam.. Bu defa balık 3 - 4 metre önümde, en sevilen şekilde, gözle görerek, taklalar atarak, alttan manevra, güreş tutar gibi sahteye daldı, tamamını yutmuş, çok da çırpınmadan, zorlamadan geldi. Bu kez temkinliyim tabi, usulca kıyıya yanaştırıp otluk alandan balığı aldım. 1 balık. Hiç yoktan iyidir en azından bir haftanın hayali, hazırlığının mükafatı..

Gururla ana kamp alanına döndüğümde gitme vakti gelmiş, livarda toplamda 11 balık var.

Tam gidecekken Tuncay bir daha vurdu gol oldu, bu da yakışıklı bir delikanlı, elbette gereken yapılmalıydı.

http://www.youtube.com/watch?v=9pDF5vzmyaU

Yine her zamanki gibi Tuncayı avlaktan sökerek almak zorunda kaldık, adamı bıraksan burda yaşayacak. Ayda bir uğrayıp temiz çamaşır su getirsek yok demez.

Şuayip abi 2 balıkla beni de madara etti, Cengiz abi günün en iyi balığını almış, 59 cm. Tuncay ya. Yaptı gene şovunu..

Ben Tuncayın yanından geldiğimde Cengiz abi uyardı, bir genç geldi sahte kaybeden varmı varsa gelsin beni bulsun ilerdeyim demiş, Hemen cepleri kontrol ettim, iki gün boyasıyla uğraştığım iki sahte düşmüş malesef.. Adamı da bulamadım, tahminimce ufukta gördüğüm toz o adamın arabasına aitti.. jl120 f iki farklı rengi saatlerce uğraşıp a442 ye benzetmiştim, giden emeğime yanarım..

Resimleri daha sonra yükleyeceğim, malesef mesaim bitti gitmeliyim..

2. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Tebrik ederim kurtları dökmüşsünüz :)

3. canbörü

canbörü ali

Favori Kamış:
    cormoran bull fıghter
    Favori Makine:
    shımano catana 40
    En İyi Avı:
    aranıyor.
    tutmayı en çok istediğim ama konya avlaklarında bulunmayan bir tür. eminim çok keyif almışınızdır. devamını dilerim.

4. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Güzel bir av olmuş tebrikler. Keşke biraz fotoda görseydik o zaman tadına doyum olmuyor raporların :)

5. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Güzel Av Olmuş Abicim Boynuz Kulağı Geçer Diyede Boşına Söylememişler reeling

6. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    Bıraktıklarınız küçükmüş tuttuklarınız nasıldı tuncay efendi :)

Son düzenleme: 2 Ağustos 2011
  7. forzacastiel

forzacastiel efe

valla bravo ne güzel videolar onlar arkdaşların hemen yanında avlanıyoduk bizde 20cm den yukarı tutulan balık görmedik avlanan sahıslardan birine bıraksanıza onları cok kücük dememize rağmen gecen sene atıldı bu balıklar o yüzden hepsi bu boyda cevabını aldık

8. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    bu arada kepcede hayırlı olsun

9. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler güzel bir gün geçirmişsiniz . Önemli olan hayatın zorluklarını unutup biraz keyf almaksa herşey çok güzel olmuş .

10. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Tam anlamadım bizden mi bahsediyorsun?

11. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Teşekkürler.. gerçekten kafayı dümdüz yapıp geliyoruz. Balıktan başka keyfimiz yok..

12. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Teşekkürler..

13. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Saolasın abim benim.. aldık nihayet :) kamışı kırdık balığı kaçırdık derdine bir nebze çare olacak..