Yer:ist. Kulİanılan yem:Muhtelif silkon,meps,yalpa kaşıkları Hava:Hafif rüzgarlı açık bir hava Yaklaşık bir aydan beri turna avına gidemiyordum birde araya ramazan girince turnaya gitmek benim için epey bir zorlaşmıştı .Ama yinede içimde herzaman turna avına gitmek için bir istek vardı. Ve dün akşam birader ve mahalleden bir abi haydi yarın sahurda turnaya gidelimmi diyince ben hiç düşünmeden evet dedim. Hemen eve gidip malzemeleri ayarladım oltaları kontrol ettim ve araca yükleyip erkenden uyudum.Sahurda güzel bir kahvaltının ardından saaat 05:00 gibi evden avlaga dogru yola koyulduk.Yaklaşık 40 dakikalık bir yolculuktan sonra avlagımıza varmıştık avlakta bizden önce gelenler vardı. Bu yüzden daha sessiz biryere ilerledik hemen oltalara kaşıkları takıp atçek denemelere başladık daha ikinci atışta birader hemen yanımda yakaladım diye seslendi fakat suda çırpınan çeşitli aksiyonlar yapan turna kıyıya birkaç metre kala kendini kaşıktan kurtardı. Turnanın kaçmasına biraz üzülsekte daha ikinci atışta balık gelmesi bizi sevindirdi atçek denemelere devam ettik yaklaşık 1 saat kadar başka vuruş olmadı.Biraz daha ileriye dogru gittik ve atışlara burada devam ettik bu bölgede fikret abi birkaç atıştan sonra limit altı bir turna aldı hemen göle iade etti daha sonra birader ve fikret abi biraz daha ilerlemeye karar verdiler ben ise bu bölgede kalmaya karar verdim. Ve atışlarıma burada devam ettim birkaç atıştan sonra tam sazlıgın dibinden bir turna kaşıga yapışıverdi kısa bir müğcadelenin ardından balıgı kıyıya aldım malasef buda limit altı bir turnaydı fazla zarar vermeden kaşıktan çıkardıgım balıgı hemen göle iade ettim .Yine atışlarıma devam ettim birkaç dakika sonra bir vuruş daha aldım sudan çıkan turna yine limit altıydı oda hemen suya iade edildi sonra bir vuruş daha buda limit altı daha sonra bir vuruş daha buda limit altı her attıgım kaşıga turna yapışıyordu fakat hepside limit altıydı bu turnaları hepsi suya iade edildi. Beklenen turna birtürlü gelmiyordu ama nedense ben bundan hiç sikayetçi degildim belkide son yıllardaki en güzel avımı yapıyordum ve limit altı turnaları göle salarken büyük bir haz duyuyordum ve biliyordumki bu gölün bunun mükafatını bize fazlasıyla verecegini İlerleyen saatlerde sonunda limitler dahilinde bir turna geldi kısa bir mücadelenin ardından kıyıya alındı daha sonra yine aynı bölgeden hemen hemen aynı boylarda bir turna daha aldım İşin ilginç tarafı ben bu bölgede resmen kaşıkta turna yakalarken birader ve fikri abinin gittikleri bölgede hiçbir vuruş alamamaları yani benim için çok güzel geçen bu av günü onlar için pekte güzel geçmemesi Daha sonra güneş kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı ramazanda oldugu için avı fazla uzatmadan bitirdik Benim için gerçekten güzel bir gündü yaklaşık 5 adet limit altı turna iade ettim 2 tane limitler dahilinde balık yakaladım, temiz hava aldım güzel bir spor yaptım daha ne isterimki not: turnaların hepsi resimlerde görülen kaşıkla yakalandı Limit altı turnaların iade videoları 1-View My Video 2-View My Video 3-View My Video Gölden görüntüler Limit altı turnalar Turnalar
Tebrikler Mesut abi. Güzel vakit geçirmişssiniz ve bu vakit iki güzel balıkla taçlanmış. İnsan daha ne ister?
Mesut abi yine yapmışsın şovunu limitlere olan saygın da raporlarını daha da güzelleştiriyor.Tebrikler,rastgelsin...
Av için tebrik ederim. Çok güzel bir paylaşım, Dahasına rast gelsin. Limit altı balıklar için gösterdiğin hassasiyet için teşekkür ederim Mesutcuğum. Balık salmanın keyfi, balık almaktan daha fazla olsa gerek. Selam ve sevgilerimle..
Tebrikler gercekten verimli bir av olmus... Sizin yasadiginiz heyecani bende uzun suredir yasamak istiyorum... Zira istanbulda tatlisu ve tuzlu su avi konusunda yeniyim... Avlaklari bilmiyorum... Gittigim her gol yada barajda sazan avlayan insanlardan baska kimse olmuyor... Avlanan kisilar yada o yorede yasayan kisilerle konustugumda ise Turna nin olmadigi soylenmekte... Buyukcekmece golinde Turna oldugu bilgisini forumlardan okudum ancak henuz tutan gormedim... Sizin avlaginiz konusunda bilgi alabilirmiyim... Konum onemli degil gol adi yeterli, artik istanbulda Turna olmadigi hissine kapildim... Saygilar...
Mesut kardeşim yine hem ustalığını hem de centilmenliğini konuşturmuşsun. Ellerine sağlık. Daha güzel avlar senin olsun.
Mesut tebrikler kardeşim güzel bir ikinci dönem başlangıcı yapmışsın gördüğüm kadarıyla sular bayağı çekilmiş önümüzdeki haftalarda umarım daha güzel avlarada imza atarsın yalnız son videoda balığın galsamasına parmağını sokmuşsun bunu lütfen yanlış anlama sadece bir dost önerisi olarak görmeni dilerim salacağın balığın galsamasına parmak sokmamalısın hatta yere bile konulmamalıdır
Cok güzel av..Cok güzel resimler Hepsinden ötesi gösterilen duyarlilik önemli Daha nice keyifli avlara.. Tekrar tebrikler.
Sanki o balığı gözüm ısırıyor Tebrik ederim çok güzel av olmuş. Hafta sonu bende istanbulda iki adet turna yakaladım bu balıkların hepsi birbirine o kadar çok benziyoki bilemezsiniz ahanda benim balık dedim görünce Boyu posu bu kadarmı benzer Çok güzel av olmuş rapor yazmayı öğreneyim bende yazcam tutduğum balıkları inşallah Duyarlılığınız için tebrik ederim(limit altı olanlar için).
Evet Aytekin kardeş sular epey çekilmiş sazlıklar çok aşırı büyümüş kıyıdan balık almak çok zorlaşmış Balıgın galsamasına parmak sokma konusunda haklısın bundan sonraki avlarda daha dikatli olucam
Mesut tebrikler...Güzrl bir av güncesi olmuş.. Turna avı için ikinci devre bu sene erken başladı...bir ara yoklamak lazım... Sağlıcakla..