30-11-2008 41 kg.hint sazanı

Konu, 'Videolar' kısmında bytime tarafından paylaşıldı.

1. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Kesinlikle katılıyorum koral abi, senin verdiğin llinkte balıklar fotoğraf makinesine yaklaştırılmış.. ben 41kg diye bahsedilen balığın en az 30-35kg arası geldiğini düşünüyorum nacizhane...

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

aydınlattığınız için teşekkürler:)

3. güvenus

güvenus güven kaplan

Favori Makine:
    mıtchel armada pro 8000 -banax sx 4000
    En İyi Avı:
    levrek 4,450 gr
    Kilosu falan beni okadar bağlamaz. Kör değilim çok şükür. Eyüp bey harika bir av yapmış. Belki tartı aleti hatalıydı, belkide gerçekten söylenilen ağırlıkta .
    Eyüp bey tebrikler. Güzel av, güzel paylaşım.

4. bytime

bytime eyüb

Favori Kamış:
    4 adet alba star makaralı,1 adet kamış
    En İyi Avı:
    5,25kg sazan,22kg.küpeli,41 kg.hint sazanı
    vedat abi saygılar,
    ben bu balığın avına ilk defa geçen yıl başladım.elazığ'da turna olarak isimlendiriyorlar.ama turna olmadığını biliyorum.geçen yıl aralık ayında sitede konu açtığımda,sitedeki arkadaşlar hint sazanı olarak yorumladılar.o nedenle bende konuyu hint sazanı olarak açtım.alba star 602 nolu kaşıkla yakaladım.

5. bytime

bytime eyüb

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    sevgili arkadaşlar,tuttuğum bu balıkları sizlerle paylaşabilmek için konuyu açtım.iyi dilekler için hepinize teşekkür ederim.ama konuyu açtığıma pişman oldum.nedeni,28 yıllık balıkçıyım.hiçbir ava ben bugün çok tutacağım diye gitmedim.benim için önemli olan su kenarında olmaktır.doğayla içiçe olmaktır.tutamadığım zaman hiç gocunmadığım gibi,tuttuğumuda abartma huyum hiç yoktur.tartılar gerçektir.2 yerde tarttırdım.videolarda yeralan balıkların fotolarınıda ekleyeceğim.

6. bytime

bytime eyüb

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    nuri bey saygılar,balıkta boyla kilo orantılı olmaz gibi biliyorum.eylül ayında boyu 72 cm olan bir balık tutmuştum.4.5 kg.gelmişti.resmi aşağıdadır.

7. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Abi tebrikler, ben balığın 41 kg geldiğine yürekten inanıyorum :p heleki son göderdiğiniz fotoğraflar başka söze gerek bırakmıyor ;)

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Eyüp
    Maalesef konu hakkında yazılanları bende okudum vede üzüldüm.Şahane bir av gercekleştiriliyor,üstelik videoyada alınıyor,resimler cekilirken elbette balıklar güzel ve yakışıklı görülsün diye ön planda tutuluyor.Kim tutana bakıyorki o an gözler balıkta.Oda bütün haşmetiyle önümüzde,daha ne istenirki.
    Eline sağlık ustam,bleğine sağlık devamını elbet dilerim.Kafama takarım yanınada bitiveririrm,belki beraberde yakalarız olurmu dersin.
    Sevgiyle kal kardeşim

9. mehmeten

mehmeten MEHMET SANCAK

Sevgili ustam neredeyse boyun kadar bu balığın 41 kg olması çok normaldir. hem aynı tür balığın dişi ve erkeğinde boyla ağırlık değişebilmekte. Farklı fikirler çıkabilir bu işi hava atmak için yapan zaten olamaz olsa da balıkçı olamaz. Avınızı tebrik ederim . İnşallah aynı hızla devam edersiniz...

10. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Tebrik ederim. Balığın kilosu önemli değil, en azından ne kadar büyük olduğunu gördüm.

Yalnız benim dikkat çekmek istediğim olay, 41 kğ olan balık sanırım korkudan ölmüş. Çünkü kıyıya çıkarılırken hiçbir tepkisi yok :D

11. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Çok güzel balıklar vede güzel bir av.Tebrikler :)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Buyurun: Bir başka hesap daha.

Ne güzel rahat bir şekilde forumlar arasında geziniyor, elimde çayım, tatlı tatlı av raporlarını okuyordum. Nerden de rastladım bu 41 Kg’lik trofeye.!!! :D Aldık başımıza bir püsküllü bela. İtiraz ettin madem, şimdi cevap ver bakayım. (Laf aramızda sözün gelişi tabiî ki. Gözlerimiz mesrur oldu, Şabutun heyecanını bir nebze de olsa, bizler de yaşadık. ;) )

Sevgili Eyüp, öyle bir-iki itirazla küsme, darılma, pişmanlık olmasın lütfen. Tahmin diyoruz, acaba? diyoruz haklı olarak. Zira balığın yanında bulunan ve kilosunu tartan bizler değiliz. Haliyle, bu tür muhtemel istifamları karşılayabilecek bir yüreği de taşımak lazım gelir diye düşünüyorum. :) Her neyse, mevzuya gelelim…

Balıkların Boy/kilo oranları hakkında bir zamanlar kısa süreli bazı araştırmalarım oldu. Aynalı sazanın bu bağlamda gelişim tablosuna sitemiz içerisinde bir konuda rastlamıştım. Bu konunun oldukça spekülatif bir konu olduğu fikri uyandı bende. Şöyle ki; Bir zargananın boy/kilo oranlarıyla bir levreğin boy/kilo oranları arasında doğrudan bir kıyas imkanı bulamayacağımı anladım. Çünkü balıkların anatomileri buna müsaade etmiyordu. Zargana, levreğe nispetle boy olarak uzun, kesit olarak dardır. Levrek ise zarganaya nispetle kısa ve geniştir. Balık gelişimi ayrı bir mevzu zira orada konu direkt balığın ortamı ile ilgilidir. Ayrıca beslenme alışkanlıkları, zamansal dönemler (yaz-kış farkı), üreme dönemi gibi birçok faktör mevcut. Ancak normal şartlarda diğer bir tabirle, şartlar çok anormal değilse şu sonucu çıkarabiliriz. Her balık türünün kendine has boy/ağırlık oranı vardır.

Daha önce bir paylaşımda, 500 gr’lık pullu sazanın boy/kilo oranlarına ilişkin bir sorum olmuştu. Gördüm ki sorum hala cevabına muhatap bulamadan öylece duruyor. Sorum bu yönüyle ele alınsa idi belkide şimdi çok işimize yarayacaktı.

Şimdi bizim şabutlara gelelim. Resmi yayımlanan 72cm’lik balığın 4.5kg olduğu ifade edilmiş. 14kg olan balığın boyu da 120cm, 41kg olan ise 160cm idi.

Yine kendimce bir hesap yaptım: Bildiğimiz basit oran-orantı yöntemleriyle şöyle bir sonuca ulaştım.

72 cm==== 4.5 kg
    120 cm==== 7,5 Kg
    160 cm==== 10 Kg

Bu rakamlar arasında ilginç bir korelasyon gördüm. Uzunluklar yaklaşık 40cm ve katları şeklinde, ağırlıklar ise yaklaşık 3kg ve katları şeklinde. Buradan hareketle eşit oranlarda bir artışla 200cm bir şabutun 13-14 kg gelebileceği iddia edilebilir. :confused: Ancak bu iddia hem Eyüp beye haksızlık olur, hem de ben daha önceki iddiamı izah edemem. (Çünkü ben 160cm balığı, 20kg civarı tahmin etmiştim.) O halde bir başka izah yolu ne olabilir.? Evet, bu konuda da yine hesap (matematik) bilgisi devreye girer diye düşündüm. Ulaştığım sonuç şu. Boy aritmetik artarken, ağırlık geometrik olarak artıyor. (mu acaba?) Türkçesiyle söylersek 1=1, 2=2, 3=4, 4=8, 5=16…. (eşitliğin solundaki rakam aritmetik değerler olarak cm’yi, sağındaki rakamlar da geometrik değerler olarak ağırlığı ifade ediyor) Bu hesaba göre yeni sonuçlar şöyle oluşur:

40 cm==== 1 Kg (1=1 olsun)
    72 cm==== 4.5 kg (2=2 olsun)
    120 cm==== 12 kg (3=4 olsun
    160Cm==== 24Kg (4=8 olsun)
    200 cm ==== 48 kg (5=16 olsun)

Sevgili Eyüp, Tabi, bu paylaşımda her türlü “hesabı” alt-üst eden “kapı gibi bir balık” var. Bunu da ancak bereketle izah edebilirim. En nihai kanaatim: Evet, balıklar “gayet bereketli.”

Daha nice bereketli avlara, selamlarımla… :)

Not. Bilimsel çalışmalar ve bunların sonuçlarını ihtiva eden istatistiki değerler elbette vardır diye düşünmekle birlikte, yukarıdaki ifadelerin bilimsel bir iddia olarak algılanmamasını özellikle istirham ediyorum. Şimdiden, konunun gerçek manada ilgililerinden özür dilerim. Bu, indi ve sadece şahsımı bağlayan bir zihin teatisidir. :rolleyes:

13. ozan

ozan Ozan

balıkta boy kilo oranı gibi değerlendirirsek yanılırız. sanılanın aksine tatlı su balıklarının daha ağır bastığını düşünüyorum çünkü küt ve tombul oluyorlar. diğer bir nokta balıklar belli bir boydan sonra enlenirler bu şu demek olur 140 bir kuzu 10-12 kg çekerken 160 bir kuzu 20-25 kg çeker. yani oran boyun bulunduğu gelişim alanına göre değişir. bu canerin 41 kilo olması gayet normaldir. şöyle ki bu boyda bi tatlı su balığı görmedim ama ben 25 kg sazan gördüm;)

14. Videodaki değilde Son fotoğraflardan sonra bende 40kg civarında olduğuna kanat getirdim..:)

15. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    yanlış anlamaya meal vermemek üzere ilk ben kilo meselesini çıkardım belkide:D:D
    ama ava tutana diyecek tek kelime mükemmel ellerinize sağlık :)
    fakat gözüme 40 kilo gelmedi bu balık eyüp abimi ne rencide etmek nede yalan yazmışın gibi çok çok ağır bir itamda bulunmuyorun bulunmam aklımdan dahi geçmedi:)
    o yüzden sadece av 40 kilo gelmedi gözüme:) gereksiz bir tarışmaya sebeb olduğumuz için özür dilerim :)

yönetici arkadaşlarda bir düzenleme yaparsa sevinirim silgileri yoksa alırız hallederiz:D:D:D

Son düzenleme: 5 Aralık 2008
  16. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Tek kelimeyle mükemmel bir av. Abi ellerine sağlık kilosu 30 muş 40 mış 50 miş bence önemli değil. Bende abartılı birşey görmüyorum ki son eklediğin fotoğraflar bunu gösteriyor zaten. Tebrik ediyorum.

17. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    böyle bir balığı çekmek gerçekten çok güzel:) adama heyecan ve andralin yaşatır valla ;) nice bereketli avlara eyüp ustam;)

18. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Süper bi av olmuş daha neyin hesabı yapılıyor anlamak mümkün değil. Hesap gerektirmeyecek kadar büyük ve güzel balıklar, herkesede nasip olmaz tebrikler Eyüp bey. Uzun zamandır bende bu balığı avlıyorum ve tam bi fanatiğiyim. Zorluklarını iyi bilirim. Ellerinize ve emeğinize sağlık.

19. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Tebrikler, iste av ama bir eksigimiz var eyyüp kardesim, neden bir kepce kullanmiyoruz, balik kendini karaya vurup devamli kacma ihtimali var olasiliklari da düsünerek bir büyük kepce alip baligi öyle cikartmaliyiz.
    Böyle baligi yakalamak herkese nasip olmaz, yanliz arkadaslarimiza nasil yemleme yaptik, hangi yem kullandik, yoksa yemleme yapmadan mi yakaladik, misinemiz makinamiz hangileridir, kuvvetli bir kamisa benziyor, kac gramlik üzrerinde yazar, bu gibi bilgileri arkadaslarimiza sunarsak gercekten yardimci olmus oluruz TEBRIKLER !!!!!

20. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    ya Allahim, arkadasimiz 14kg yazacagina 41kg yazmis )))), 41 kg balik öyle cikmaz ki)))))