30 - 31 Mayis 2010 çanili Turna Avi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında oguzhanyildirimoglu tarafından paylaşıldı.

1. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Arkadaşlar Hepinize Merahaba
    30 Mayıs cumartesi öğlen 3 den itibaren mangal , semaver ,canlı balık,olta takımlarını hazırlayıp Gölbaşından Toplam 6 Arkadaş saat akşam 20.00 de yola çıktık 21.30 gibi çanılıya ulaştık Canlı Takımlarını hazırlayıp (8Adet) Botu Hazır hale getirip suya indirdiğimizde saat 22.00 idi oltalarımızı sudaki yerlerine bıraktıktan sonra Mangalımız çayımız derken gece 01.00 olmuştu oltalarda kıpırdama yok!!! Gece Dolunay var ortalık gündüz gibi tek bir esinti yok çok güzel herşey muhabbette güzel gece 4.00 gibi canlıları kontrol ettik botla hepsi yaşıyor hepsi duruyor

Sabah ezanının okunmasıyla at çek için oltak takımlarını hazırlamaya başladık botla 3 kişi 05.30 gibi çıktık geri kalan 3 kişi kıyıdan at çek yapıyor tabi saat 9.00 kadar durmaksızın gölü taradık sadece 1 tane Turna vurdu oltamızao da tam yemi ağzına almadığı için bota alamadan kendini gösterip gitti

Saat 9.30 da çıktık kenara 10.00 kadar kıyıdan devam ettik nafile :((((

Canlıları kontrol edip yemleri değiştirdik ölmüşler

öğle sıcağının geçmesini ve kahvaltı çay için dinlenmeye başladık

saat 11.30 gibi Canlılara bir tane geldi o da balığı yedi gitti :((

sonrası saat 4.30 yeniden göldeyiz at çek için saat 19.00 kadar at -çek at-çek, at-çek tık yok sadece bizde değil baya bi kalabalık ortalık insan kaynı yo inanın tamamına durumu sorduk sadece toplam gölde 3 tane balık çıkmıştı :(((

Şimdi forumda her yere ÇANILI ÇANILI TURNA ŞÖYLE VAR BÖYLE VAR DİYENLERE söylüyorum arkadaşlar böyle açık adres verilmez verilince sizin benim gibi spor avcıların haricinde torbacılar,ağcılar hadi bi gidelim diyolar sonuç yukarıda anlattığım lütfen lütfen Av yaptığımız alanları BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATIPTA MİLLETİN İŞTAHINI KABARTMAYIN

( BU ARADA ÇANLIYA 15 Gün evvel gittim Tek başıma 2 TANE ALDIM etrafımdaki hemen herkes kıyıdan aldı Ne oldu 15 GÜNDE BİLEN ARKADAŞLARA SORUYORUM böyle forumlarda iştah açtılar öğrendiğimiz ağla gölün tamamı taranmış :((()

Üzgünüm Çanılı = Kadife (yasak olmasına rağmen gelen avcıların tamamının tutabildiği tek balıktı)

2. metrocarşısı

metrocarşısı aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    94 cm 6 kg turna
    canıllı barajı köyün koparatifine verilmiş ve arada sırada ağ cekiyorlarmış diye duydum.

3. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

üzüldüm, maalesef çoğu avlak aynı durumda. her neresi ve ne şekilde olursa olsun asla ve asla avlağın ismi zikredilmemeli

4. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    çanıllı zaten geçtiğimiz yıllarda eski verimliliğini kaybetmişti. ama gene de azminiz çin sizi kutlarım. inşallah başka zaman ve başka mekanda aradığınız turnalara uşlaşırsınız.

5. orhan88

orhan88 orhan çavdar

kısmet

ben çanıllıya en son 23 nisanda gitmiştim ve sabah 4 olmasına rağmen kıyıda igne atıcak yer yoktu.iyi kötü hemen herkes birşeyler yakalamıştı.üstelik kıyı boyunca 1 tane limitüstü balık görmemiştim daha üreme yaşına ulaşamamıs bi sürü balık katledilmişti.3 balıkçıdan 2 sinin elinde şarjlı hava motoru ile baraja başka yerlerden getirilmiş yemlik balık vardı ve benim gibi at çek yapanlar akşama kadar attı çekti sadece.e hal böyle olunca,bu kadar ilgiye ve bilinçli avcılıga ag atılmamış olsa bile balık nüfusu uzun süre dayanamayacaktır.bizlerde kısmet degilmiş deyip geçiştirmeye devam edecegiz.neyse ki bu yıl barajlarımızda ırmaklarımızda su bol ve en azından eşimizle dostumuzla güzel piknik yapıp çayımızı içebiliyoruz.saygılarımla herkese rastgele

6. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Tabliğe göre bu kesinlikle yasak.
    Talandan sonra hastalıktan da kırılırsa orada kalan balıklar hiç şaşmam.

7. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar,

Bir avlaktan başka bir avlağa canlı yem nakli 2/2 nolu tebliğ kapsamında yasaklanmıştır. Lütfen 2/2 tebliği inceleyiniz.

8. okyanusyalı

okyanusyalı AYHAN

Favori Kamış:
    tırıvırı ağ ve serpme hariç tüm takımlar
    Favori Makine:
    OKUMA-trio30s
    En İyi Avı:
    103cm--6 kg turna kesikköprü-camili
    .bu sene çanıllıya 3 defa gittim fakat hiç verim alamadık ya boş döndük yada bir-iki balık çıktı.kıyılarda balık avlaycak yer yok neredeyse.
    Sezon yasağı olmasına rağmen oltacıların yarıya yakını kadife tutuyor,insanımız sanki ava değil aç karnını doyurmaya gelmiş gibi küçük büyük demeden balığı sepete atıyor.
    çanılıya balığa gelenlerim yarıdan fazlası resmen yanyamlığa geliyor oraya.
    Kıyılarda bidonlar dolusu gümüş,tabiki bunların hepside AV BAYİLERİN,den satın alınıp gelinmiş balıklar.Artık av bayilerinin yemlik balık satışına dur demenin zamanı çoktan geldide geçiyor.
    Göllleri kurutup rahatlıyacaklar herhalde bu BOHÇACILAR

9. oguzhanyildirimoglu

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Ne güzel söylemişsin kardeşim inan bi daha çanılı tarafına gidipte bu hayattaki tek zevkim tek tutkum balıktan da soğumak istemiyorum inanın gidecek yer kalmadı amatör balıkçılık derler oltacıya bunun amatörlüğüde kalmadı av bayine gide 20 tl veren amatör balıkçı oluyor bu da yanlış inanın turna tutulacak yer kalmadı ankarada bi kaç yer kaldı gitmediğim bunun dışında heryer içler acısı bu işe bir DUR denilmesi gerekmekte :(

10. Koca Usta

Koca Usta Altan

Eski günlerini arar oldu CANILLI

Aynı tarihlerde bizde 4 arkadaş canıllıdaydık.2kişi botta 2 kişi kıyıdan at-çek ve canlı ile avlandık.
    4 tane canlı yem ile iyi denebilecek turnalar aldık.Yalnız bizden başka şansı yaver giden yoktu sanırım.Gerek kıyıdan avlananlar gerekse bottan avlananlarda tık yoktu.
    Zaten bizim botla acılan arkadaşları da hiç saymıyorum.Bir iki uğraşmışlar sonrasında gölün en kuytu yerinde uyuyakalmışlar.:mad:
    Gelelim Çanıllının eski tadına.
    Yıllar önce çok güzel sazanlar avlardık.Yetiştirme bile yapılırdı.Suyu temiz etrafı sakindi.Balığı boldu.O zamanlarda ağ atan kooparatif falan vardı.
    O kooparatif her zaman vardı.Kendim bizzat Jandarmayı aradım.Konuştuk.Hafta sonu gelsek ne fayda hafta içi hep atılıyor,imkansızlıktan müdahale edemiyoruz vs vs.
    KOOPARATİF SAZAN DAN İYİ PARA KAZANIRDI TURNADAN DEĞİL...
    Sazanın yetiştiriciliğini yaparlardı ayrıyetten alabalık ve somon balığı da yetiştirirdi.Buraya turna atılmasından sonra adamların işleri bozuldu.
    Kimlerin turna attığını söylememe gerek yok sanırım.

Diğer bir yandan şikayet ediyoruz ama:

Bizler de gölün tek bir metresini boş bırakmıyoruz.Milletin tarlasını talan eden mi bahçesini bozan mı içtiği şişeleri rastgele atan mı ne ararsanız bizim insanlarımızda maalesef.....
    O kooparatif eski sazanlı günlerini arar oldu.Şimdi de turnayı bitirmek için uğraşıyor ama ne fayda...Geçen sene barajın alt kapağını aylarca açık tuttular suyu boşaltmak için.Yeniden yapılanacaktı sazan için sözde.Çare etmedi.Böcek attılar turna yavrusunu yemesi için o da olmadı...
    Şimdi tek suçlu turna mı yoksa ekolojik dengeyi bozanlar mı?
    Çanıllı böyle giderse gerçekten sulama göleti olarak devam edecektir hayatına.

Son düzenleme: 6 Haziran 2010
  11. oguzhanyildirimoglu

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg

Üstadım Eğer o gün balık aldıysanız şanslısınız demektir inanın ben tüm barajı dolaştım mutlaka karşılaşmışızdır ancak sorduğum herkes kadife var tek tük bi tane canlıyla turna aldık diyolardı at-çekle alan görmedim eline 20 liralık olta alan barajdaydı

12. Koca Usta

Koca Usta Altan

Sansliydik diyelim.Golün sag tarafında kırmızı station teninin yanindaydik.mesajı telefondan yazdığım için kısa yazıyorum.lütfen kusura bakmayın.
    Saygılar

13. Koca Usta

Koca Usta Altan

Sansliydik diyelim.Golün sag tarafında kırmızı station renonun yanindaydik.mesajı telefondan yazdığım için kısa yazıyorum.lütfen kusura bakmayın.
    Saygılar

14. metrocarşısı

metrocarşısı aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    94 cm 6 kg turna
    kardeş gercekten cok güzel bir konuya değinmişsin bu ekolajik dengeyi acaba turnalarmı bozuyor, yoksa bizlermi.

15. Koca Usta

Koca Usta Altan

Geceden gidiyorsanız eğer avlaginizi kusbe mısır unu gibi yemlerle yemleminizi tavsiye ederim.
    Bu sayede küçük balıklar sizin bölgenize gelecekler.dolagisiyla turnada bu hareketliliği boş gecmeyecektir.şans faktörünün yanında bir nebzede olsa bu yöntemin yardımcı olabileceği kanaatindeyim.
    Saygılar

16. Koca Usta

Koca Usta Altan

17. Koca Usta

Koca Usta Altan

Resim yanlis oldu arkadaslar kusura bakmayın:))
    Yetkili arkadaslar silebilir