30 ağustos günü sabah saat 4 te kalkıp büyük limana gittik. teknemizi indirip saat 5:20 gibi açıldık. saat 5:35 te ilk baraküdamız rapalanın iğnesini kırarak kaçtı (büyüktü ) ardından 10 dk. sonra ikinci baraküda. güneş doğduktan sonra diğer tekneler tombik ( yazılı orkinos yavrusu)avına başladı. biz de çaparilerimizi çıkarıp düştük sardalya sürülerinin peşine velhasıl kelam saat 11 gibi sudan çıktığımızda 15 kilo kadar balıkla evin yolunu tuttuk. 1 eylül günü önceki avda aldığımız baraküda vuruşları sebebiyle 30 dk daha erken kalktık ve hızla limana ulaştık. saat 4:25 gibi sudaydık ve yaklaşık 20 dk. sonra ilk vuruşumuzu aldık lakin balık kaçmayı başardı ikinci ve üçüncü vuruşlarıda kaçırdıktan sonra (iğneleri yenilenmiş rapalalar kullanıyoruz)" seri şekilde vurmaya başlayan baraküdalardan 6 tane yakaladık ve bu arada 3 tane daha kaçırdık. baraküdaların en küçüğü 50 en büyüğü 60 cm. saat 10 civarında sardalyalarla birlikte 10 kilo kadar balıkla evin yolunu tuttuk. evet resimler yarın raporlar bukadar
Tebrikler Ozan, güzel bir av olmuşa benziyor. Resimleri de bir görelim şu av süslensin... Resimleri, bir şey yazmadan eklersen, ilk mesajınla birleştiririm, daha iyi olur Ozan. İlk mesajının altında resimler olur böylece. ilk Mesajda tek smili kullanmışsın, bu da oraya 9 fotoğraf koyabileceğiz demektir.
iki üç foto yeterli olur sanırım ne kadar foto eklersem okadar av günü balık tutamıyorum. ondan az olcak fotograf
paylasim icin tesekkurler valla cok guzel av olmus tebrikler yanliz ulkemiz sularinda barakuda yok bildigim kadari ile bunlar iskarmoz halk dilinde karaturna..ve halk diliyle diger bir turu vardir sari turna veya kalem turna olrak gecer daha fazla ince pula sahip olur ve fazla buyumez...eski gunlerimi hatirladim iskeleden sabahin ilk saatlerinde 10-15 kisi turnaya atardik ama gunun rekoru hep bende olurduen iyi turna rakorum bu boyutlarda 14 adet yaklasik iki saatte...cunku gun dogumundan sonra turna cok nadir oltaya vurur..bu baligin inceligi cok herkez de bilmez
teşekürler arkadaşlar fotografları kızım çekti sardalyaların göründüğü 1 saniyelik bir video var onuda nasıl ekleyeceğim bilemiyorum bizim okulda linkler iki gündür sakat
güzel karaturnalar. ya arkadaşlar neden turnaya baracuda deniyor.ülkemiz sularında baracuda çok nadiren bir balık türü.