2003 yılında balık ölümleri yaşanmış olan eymir gölünde şuanda turna,sazan,kadife,gümüş çok azda 30 yıllık yayınlar varmış. o2 nin olması için sazan ve kadife balıkları her 4 ayda bir ağ ile yakalanıp balıkçılara veriliyormuş. ben ise bu gün gittiğimde olta attığım 2 sazlık arasında 2 kişi vardı 2 side turna için uğraşıodu birisi yapay biri canlı gümüş kullanıyordu ki adam 56cm turnayı gümüş le yakaladı ama ysak dinlemeyip attı çantasına ben sazan için attım 4 tane 25-30 cm arası aldım ama geri iade yaptım. durum böyle giderse iyi olucak gibi gözüküyor. belkide ilerki yıılarda zevk için eymirde güzel turna çıkar
turna kardeşim 56 cm yasak değil ama eymir gölünde turna avlamak yasak kontrol yok ama bilinçli olarak avlamamız gerekir
Bundan 13-14 yil once arkadaslarla bisikletlere atlayip eymire baliga giderdik.O zaman tek lojmanlarinda oturuyorduk.O zaman biz sadece kadife yakaliyorduk kuspeyle.Galiba artik kuspe yasak.Vay be cocukluguma gittim bir an Herkese Rastgelereeling :hungry:
Emin degilim cunku eskiden giderdik.O zamanda uyelik gerekliyidi bi kart veriyorlardi.Biz o zaman tek te oturdugumuzda bide bizi tanimislardi artik bisikletlerle giriyorduk ama su an durum nedir bilmiyorum ama bence ucretlidir.Sadece odtu ogrencisi veya ogretim uyesi isen ucretsiz diye biliyorum.Bence numarasini bulup arayip ogrenmeniz en iyisi olacaktir Rastgelereeling hooked
Göl herkese açık değil. ODTÜ'lüler girebiliyor yalnızca. Sanırım bir de ODTÜ'den bir kişinin size bir nevi kefil olup ve sizinde oraya yıllık bir miktar para ödemenizle kart çıkartılabiliyormuş. Bu konuyu bende araştırıyorum para miktarını da tam olarak bilmiyorum. Kesin bir bilgiye ulaştığım zaman buradan paylaşırım. Saygılar.
Arkadaşlar konuyu hortlatmış olacam ama Eymir Gölüne girişle ilgili vede balık avına izin verilip verilmediğiyle ilgili bilgisi olan var m ı acaba???