30 Ağustos Trofesi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında angler06 tarafından paylaşıldı.

1. angler06

angler06 Ümit

Normalde tatil olan 30 Ağustos Cuma günü işlerimin yoğunluğu nedeniyle sabah erken saatte 7:30 gibi ofise gittim. Telefonumda önceki geceden kalma cevapsız arama dikkatimi çekti. Dursun aramış tı. 9:00 gibi geri döndüğümde Haydar komutanımız ile geçen hafta komutanın 6.5 kg lık sazan yakaladığı avlakta olduklarını, balıkların kıyıda olduklarını iyi balık hareketi gözlediklerini söyledi. Trofe peşinde olduğumu bildikleri için beni çağırıyorlardı. Bende işimin yoğun olduğunu öğleden sonra uğrayabileciğimi söyledim.
    Ama işi bırakıp Erhan abiyi aradım toptancıdan sipariş verdiğim feeder ve match kamışların gelip gelmediği sordum, geldiğini öğrenince hemen yanına gittim kamışları ve birkaç parça malzeme aldım, Onlarda balığa gideceklerini söyleyip benide davet ettiler ama aklımda sazan olduğu için onlara katılmadım.
    Hanımın birkaç isteği vardı onları halledip öğleden sonra avlağa ulaştım.
    Hemen takımları kurdum, yemlemeyi yaptım akşam hava bozana kadar kaldık. Aşağıdaki trofe dışında 2 tane 2 kiloluk pullu sazan ve 10 'un üzerinde kadife yakalandı. Trofeler önümüzde olduğunu görebiliyorduk ancak arkadaşların işleri olduğu için ve hava bozduğu için akşam 8 gibi geri dönmek zorunda kaldık.
    Günün Trofesi Aynalı Sazan 7.6 kg (Net) Terazi ölçümü brüt 8.2 kg,

Balığı çeken Haydar komtan;

Balıklar civciv yemi, yumurta karışımı ile alınmıştır. ilave olarak mecburiyetten (o anda yanımızda bulunan) belirli oranlarda Betain Mussle Mix unu ve Antarktik Krill Unu eklenmiştir. Specimen takımlar meyveli boili ile yemlenmiş ancak uzak mesafelerde olduğu için hareket olmamıştır.
    Hazırlıksız bir av olduğu için fotoğraflar cep telefonu ile çekilmiştir.

2. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Harika bir av olmuş abi sazanda çok çok iyi tebrikler :)

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Güzel ve heybetli bir aynalı. :) Tebrik eder, devamını dilerim...

4. angler06

angler06 Ümit

Teşekkür ederim daha irileri sizin oltanıza gelsin.

Teşekkürler Fatih, daha irilerini birlikte yakalamak dileğiyle...

5. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Güzel balık, tebrik ederim.
    Her daim rastgele.

6. Erhan KIZILTAŞ

Erhan KIZILTAŞ Erhan

Favori Kamış:
    Bauer 210cm 8-30gr Spinning Rod
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 2500 FC 3XSSS+1 BB
    En İyi Avı:
    The person you have called cannot be reached at the moment
    Hasta gibi obalık rengi simsiyah olmuş eğer yemediyseniz ben bir tadına bakayım bana birşey olmazsa siz sonra yersiniz:D

Tebrikler harika balık, daha iyilerine rastgele..

7. angler06

angler06 Ümit

Teşekkürler Armağan, hepimize daha iyileri rastgelsin...

İnce düşüncen için teşekkürler ben sazan yemiyorum, bir dahaki sefere sana ayırırım tadına bakarsın. Hepimize daha iyileri rastgelsin...

8. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Ümitciğim en son karşılaşmamızda ben balık avına çok daha önceden başlasaydım şimdi maldivlerde blue marlin kovalıyor olurdum demiştin.Her ne kadar geç başlasanda bu konuda bir hayli yol aldığın belli tebrik ediyorum..
    Şunun surasında Blue Marline fazla bir şey kalmamış yani..:) :thumb:

9. angler06

angler06 Ümit

Abartmayalım Hakan abi bu balığı ben yakalamadım, hem o konuşma öyle geçmemişti "o zaman fırsatım varken balığa meraklı olsaydım Maldivlerde bile balık yakalardım" dedim. Blue Marlin'i nereden çıkardın. Şimdi balığa merakımız var ama çocukları bırakıp Mogan'a bile gidemiyoruz.
    Yine de olurda fırsat bulursam, sensiz gitmem, artık "keneleri" de bahane edemezsin.
    Bu arada, Hint okyanusunda Blue Marlin var mı abi? Atlantik balığı değil mi?

10. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sazan konusunda anlaşamıyoruz seninle Turna sevsen, fly fishing alabalık desen olurda sazan avında benden çok çekersin.Bizimkiler artık benden :D saklı gizli gidiyorlar sazana.Güzelce yemliyorlar, ekipmanları kuruyorlar bana bir tek alarm çalınca gidip balığı çekmesi kalıyor. reeling :D Kaçarsa bile onlara çıkarıyorum suçu.Montajlarınız iyi değilmiş,bu nasıl makine kalaması çalışmadı vs.Balık küçük çıksa bu nasıl yemleme diyorum..Kısaca sazan avında çok çekilmez olduğumu bildiklerinden gizli gidiyorlar..
    Blue Marlin konusuna gelince Bir gidebilsem Hint Okyanusuna öğrenecemde kısmet olmuyor.. :)

11. angler06

angler06 Ümit

Abi belkide haklısın ben yalnış yoldayım. Turna'ya gitsem yarım gün, en fazla bir günlük konaklamalı avla işi bitiririz. Benim çadırı, sehpayı, alarmları, oltaları kurup, yemlemeyi yapıp, oltaları suyla buluşturmam 2 saat sürüyor. Birde aynı sürelerde toplanması var. Bu durumda nerden baksan 2 günlük av yapmak gerekiyor. Birde bunun evde yapılan boili ve yem hazırlığını eklersen bir sazan avı 1 hafta zaman alıyor. Turnacılar oltaların kurulum süresinde avı sonlandırmış oluyor. Çocuklar büyüyene kadar bize böyle zaman yaklama şansı zor, sezonda 3~4 av yapsak mutlu oluyoruz. Bu nedenle match ve feeder avcılığına yönelmeyi düşündüm.
    Fly uzun vadede olabilir, kısa dönemde Turna, sudak ve levrek tarafında biraz yardımına iftiyacım var. Bu seferde bize bottu, motor du, evde akü şarjıydı v.b. işleri çıkarma ama, kıyıdan takılayım yeter. Ay sonunda çok uzaklara açılmadan bir sudak seferi yapalım.