30 cm lik Abant Alası

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında baylan1903 tarafından paylaşıldı.

1. baylan1903

baylan1903 ali

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    Kaşalot
    Boludan hepinize sevgiler balık dostları. İlk raporum olduğu için eksik veya yanlış yazdıklarım olursa kusura bakmayın.

Kısaca raporumu anlatayım. İş arkadaşımla beraber gece saat 03:30 da buluşup yarım saat yolculuktan sonra malum avlağımıza vardık. vardık ama olta atılacak her yer dolmuş. neyse dedik uygun biyer bulup çıkarttık spin oltalarımızı. hava aydınlanmaya yakın başladık at-çeke. bi yandan havanın soğukluğu bi yandan da hiç vuruş olmayışı bizi biraz üzmüştü. derken ben 20-30 metre yan taraftaki sazlıkların dibine başladım atmaya. 2 veya 3 atış sonra sert bir vuruş aldım ve başladım balıkla güreşmeye. (atçek te kalama ayarı yapılıp yapılmayacağını tam olarak bilemediğim için herhangi bir ayar yapmamıştım. ) belkide bu yüzden balığı kaçırabilirdim. neyse biraz uğraştan sonra karaya aldım. kaşığın kancası ağızdan girip gözünden çıkmıştı. içim cız etti ama yapacak bişey yoktu. balığı ölçtüğümde 30 cm olduğunu anlayınca alıkoydum. daha sonra tekrar atçek yaptık. 5-6 tane kaşık ve meps bıraktık malesef. ve kısa günü 1 balık ve tertemiz hava ile tamamlayarak eve döndük.

Ama buradan şu konuya değinmek istiyorum. gerek boludan gerekse diğer illerden gelenler genelde yem olarak kemik kurdu takıyorlar. bu yasak olduğu halde bilhassa boludaki bütün balıkshop larda satılıyor. madem yasak bunlara neden izin veriliyor. gölde para kesmeye gelen görevliler kurtla tutulmasının önlenmesi için hiçbişey yapmıyorlar. onlar kendilerini sadece para toplamakla görevli olduklarını söylüyorlar. buradan sesimiz biyerlere ulaşır mı? hiç zannetmiyorum.. ulaşırsa ne ala..

sevgiyle kalın.

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Gökhan tebrik ederim eline sağlık.

Kemik Kurdu olayına gelince tırıvırı ve küspe de yasak ama nerede olsa var denetim yok kısacası

3. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    tebrik ederim daha irileri rast gelsin. bu arada kanca gözünden çıkmıştı derken gözü patlatıp mı çıkmıştı?ben de birkaç sefer aynı durumla karşılaşmıştım ama kanca gözün tam altından girdiği için dikkatlice çıkarıp zarar vermeden balıkları salmıştım.

4. scylla_40

scylla_40 fatih

resimler bende gözükmüyor... sorun bende galiba...

5. cengizkaanBulut

cengizkaanBulut cengiz

güzel av ellerinize sağlık

6. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Gökhan kardeşim tebrik ediyorum. Abant için ise üzülüyorum. O güzelim mekanın ayakaltı olmaya başlaması ve piknikçi hücumu ülkemizdeki her güzel mekan gibi oranın da sonunu getiriyor.
    Sağlıcakla kalman dileklerimle.
    Rastgele.

7. faruk 1905

faruk 1905 ömer faruk akpınar

Favori Kamış:
    remixon telesurf smart 420
    Favori Makine:
    remixon ultra surf 6500
    En İyi Avı:
    40 cmlik kefal
    Abi bende dün oradaydım kaşıkla balık almışsın tebrik ederim o kadar çok kurtla avlanan var ki balık kaşığa bakmıyor bile üstelik tebliğe kimse uymuyor bazısı 9 tane kamışı dikmiş başında bekliyor üstelik millipark görevlilerininde tebliğden ya haberi yok yada onlarda umursamıyor parayı alıp fişi kesip gidiyorlar tekrar tebrik ederim sakıncası yoksa kaşığın deseni ve ağırlığı hakkında bilgi verirmisiniz daha iyileri rastgele...