30 Eylül 2007 Kuruçeşme raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. simendifer

simendifer Sennur

Oynaya oynaya gelin izmaritler,
    El ele, el ele verin izmaritler… :p

YER : Kuruşeçme
    HAVA : Parçalı bulutlu
    RÜZGAR : 3-4
    SU : Çok dalgalı ve akıntılı
    TAKIM : iki iğneli hırsızlı (fotoğraf aşağıda)
    MİSİNA : Beden 0,30 – Köstek 0,20
    İĞNE : 10 no. Siyah çapraz uzun pala
    KURŞUN : 60 - 75 gr.
    YEM : Midye

Suat’ın izinli olup olmayacağı belli olmadığından, C.tesi akşamı aceleyle karar vererek, Pazar günü için Kuruçeşme’ye gitmeye karar verdik. Aslında Yeşilköy’deki arkadaşlarımıza katılmak istiyorduk ama benim akşam dönüşüm çok zor olacağı için gitmekten vazgeçtik.

Sabah saat 9,30 gibi evden çıktım ve saat 11 gibi avlaktaydık. İlk önce moralimiz biraz bozuldu, çünkü sahile devasa bir gemi demirlemişti. Ama baktık olta atanlar var, araya bir yerlere sıkışırız diyerek ilerledik, kendimize yer bulduk. Genelde herkes yemli atıyordu ama, sabahtan alınmış bir iki izmarit dışında, denizden çıkan pek bir şey yoktu kovalarda. Bir süre bekledik, hala oltalarda hareket yoktu. Sonra biz de hırsızlı takımlarımızı hazırladık ve suya oltayı ilk olarak ben attım. Aman Allah’ım o da ne :eek: Daha oltam suya değer değmez izmarit atlayıverdi. Tabi, bir izmarit delisi olan bendeki heyecanı tahmin edersiniz. Hemen balığı oltadan çıkardım ve yemliyordum ki, Suat’ın olta da izmaritten nasibini aldı. Oltayı ikinci kez attım ve yine daha atar atmaz izmarit kardeş yapıştı oltama. :) Ardından yine Suat bir tane daha aldı. İlk 6-7 dakikada 4 tane izmariti almıştık. Etrafımızdaki herkes bize bakıyordu, çünkü oltalarda bir şey yoktu. Sonra şöyle genele bir bakınca, takımlarının çok köstekli takımlar oduğunu gördüm. Demek ki iş bizim hırsızlı takımdaymış dedim.

Yanımızda olta atan bir abi vardı. Oltasına hiç bakmamıştım onun, çünkü sürekli suda görüyordum. Sonra bir ara gözüme çarptı, çapari atıyordu ama hemen önüne. “Abi ne yapıyorsun ?” dedim. “Geldik işte biz de ailecek balık tutmaya” dedi. “Abi, çapariyi bu şekilde atarsan hiçbir şey tutamazsın, ileri atman gerek ama herkes yemli atıyor, herkesin oltasını toplarsın” dedim. Ondan sonra, O da yemli olta yaptı ama vuruş alamıyordu. Sıkıldı ve 13-14 yaşlarındaki oğluna bıraktı oltayı. Bir süre sonra baktım ufaklık fena sıkılıyor. Suat da midye çıkarmaya gitmişti o sıra. Ben de, bir takım hazırlayayım ufaklığa dedim ve hazırladım. Suat gelince el birliği ile ufaklığın oltasına, hazırladığımız takımı taktık. Aradan 3 dakika geçti geçmedi, ufaklık izmariti çekti. O anda gözümün içine bakışını, yüzündeki ifadeyi görmenizi çok isterdim. Gözlerinin içi gülüyordu, “tuttum” dedi, gözümün içine bakarak. “Aferin sana güzel balık, hadi bakalım rast gelsin” dedim. Bence dünün en ama en güzel olayı buydu. Daha sonra akşama dek izmarite olta attık ama ilk geldiğimiz zamana göre seyrekleşmişti ve tek tük alıyorduk artık. Bütün gün güzel boğaz manzarasını seyrettik ve deniz havası aldık. Aldığımız birkaç parça izmarit de, keyfimize keyif katmıştı. Bizim için çok güzel ve dinlendirici bir gündü. Sonrasında akşam vakitlice evimizde olmak için, saat 18.00 gibi yola koyulduk ve evlerimize dağıldık. Bir Pazar günü de, yine böyle keyifli geçmiş oldu.

Herkese bereketli avlar dilerim, rast gelsin…

Son düzenleme: 1 Ekim 2007
  2. simendifer

simendifer Sennur

Kullandığımız takım ;

Suat ;

Ben ;

İzmaritlerimiz kovada ;

İzmaritte boy limiti yok, kg. üzerinden avlanıyor ancak erişkin bir izmariti 15 cm olarak kabul ettiğimiz için her balığı ölçtük ve 15 cm altında olanlar suya aynen iade edildi. Bu nedenle, boy limiti olmasa dahi, ölçülü bir fotoğraf koymak istedik, sizler de bunu baz alırsınız belki diye. Küçük olduğunu düşündüğümüz 3 adet izmarit suya salındı, biri ise kendini attı. :) Oysa azıcık sabretse, biz onu daha düzgün bir şekilde suya bırakacaktık zaten. Ölçmeye fırsat bulamadık ama 12-13 cm civarındaydı. Böylelikle suya giden 4 izmarit oldu. Onları büyüyünce tutacağız.

Burası, sıraladığım izmaritlerin baş tarafı. 17 cm, ilk izmarit.

Burası da sıranın sonu. Ayrı ayrı çektim, çünkü hepsini birlikte çekince ölçünün üzerindeki rakamlar görünmüyordu. Daha doğrusu ben öyle sanıyordum ama bilgisayara aktarınca öyle olmadığını fark ettim. Bilseydim toplu halde bir ölçülü fotoğraf alırdım. Burada da 17 cm gibi görünüyor ama değil arkadaşlar. İlk foto tepeden çekildiği için ölçü doğrudur. Ama burada yatay çektim ve bu da 17 cm gibi görünüyor. Ama sondaki balık 15,5 cm.dir. Sondaki 3 balık bu ölçüde.

Toplu foto. İzmaritlerin hepsi poz verdiler. Yalnız kovada kıvrık şekilde ölmüş olduklarından, bazılarını düzeltmeye çalışsam da, tabanları yere değimiyor, havada kaldılar azıcık, kıvrık duruyorlar.

Bu da son pozları…

Sizin de dikkatinizi çeken bir şey var mı ? Eskiden balıklar irili ufaklı gelirlerdi ama şimdi çok az farklarla ( 0,5 ya da 1 cm) hepsi tornadan çıkmış gibi. Oysa izmaritler şu anda en erişkin dönemlerinde ve çeşitli boylarda olmalılar.

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Sennur ve Suat

Balık bu tutulur,tutulmaz ama
    Bence çok genç bir kardeşimizin hayatında yeni bir sayfa açmış oldunuz.

Tebrik ederim Kadim Dostlarım.

Son düzenleme: 1 Ekim 2007
  4. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Suatım kardeşim
    Sennurum bacım
    Ellerinize sağlık
    Hani pizim payımız:D

5. simendifer

simendifer Sennur

Efendim ? :)

6. Güzel av güzel anlatım..tebrikler elinize emeğinize sağlık:)

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Önlerden Yer kapayım diye önce kısa yazıyorum.
    Sonra mesajı tamamlıyorum :D

8. simendifer

simendifer Sennur

Teşekkürler Turgay abi. Bunları azat et abi de, bir dahakiler senin olsun. :) Çünkü bunları annem için tuttuk. :eek: Allah hepimize daha bereketli avlar nasip etsin inşallah. Bunlardan sonra 3 tane daha tuttuk ama artık toplanma zamanı geldiğinden onların fotoğrafını çekmedim. Zaten bunlardan hiçbir farkları yok. Dedim ya, hepsi tornadan çıkmış gibiler. :)

9. lost_paradise

lost_paradise

Favori Kamış:
    Olta , çapari , zargana topu
    En İyi Avı:
    90 60 90 Manken Balığı :)
    Tebrikler Sennur Hanım,

Baya zevkli geçmiş. Ufaklığın halini tahmin edebiliyorum :D

Paylaşımınız için teşekkür ederim. Kuruçeşme raporunu görünce bizim organizasyon geldi aklıma hemen. Çok zevkliydi gerçekten. Nostalji vari bişey oldu bu.
    Tekrar teşekkür ederim

10. Bi nevi araya kaynak yapıyon yani:cool: :cool:

rezerveli mesaj yanı:D :D :D

11. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Arkadaşlar ikinizide tebrik ederim. Harika bir gün geçirmişsiniz. İzmaritlerin dersini yüzerek tava da kızartınca çok daha güzel olur;) Ben de çok severim bu arada.
    Ufaklığa gelince;
    Sanırım haftaya aynı yerde sizi arayacaktır:):):)

12. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Erdal günaydın ,

Ben mesajı yazıp yollayana kadar Ohooo bir bakıyorumki 2. sayfadayım.

şimdi direk yer kapıyorum.

13. simendifer

simendifer Sennur

Teşekkürler Erdal. Senin mırmırlar kadar güzel olmasa da idare eder arkadaşım. Bir gün inşallah mırmır av raporu da koyacağım. :)

Uyanık seniiii. :D

Biz de dün aynı şeyi düşündük. İki hafta önce hepbirlikte buradaydık falan diye konuştuk. Biz de nostalji yaptık yani. :)

Taktiği kaptın artık Erdal, bundan sonra seni de bekleriz. :p

Sağolasın Serdar, güzel oluyormuş ama ben bugüne dek hiç öyle denemedim. Annemle de konuştuk dün, nasıl yapıldığını bilmiyorum dedi ama forumda yazılıydı yanlış hatırlamıyorsam. Bir kere de öyle deneyeceğim.

Ufaklık haftaya aynı yerde bizi ararsa eğer, Suat izinliyse bizi orda bulacaktır. :p

14. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    götümüşzünüz canım balıkları yine ellerinize sağlık afiyet olsun :D :D

ulen bu dediğmde kendin pişir kendin ye gibi oldu :D :D

15. simendifer

simendifer Sennur

Teşekkür ederiz. Allah sana çok daha iyilerini nasip etsin Mustafa, sağol. :) Biz tuttuk ama daha yemedik. Annen pişirsin, sen ye hesabı bizimkisi... :p

16. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    izmaritler gerçekten güzelmiş :) afiyet olsun:) ama en güzeli oradaki yardımlaşma ve kurulan dostluk ve arkadaşlıklar :) çok kötüsünüz ya ne gerek var takım yapıyorsun veriyorsun küçüklüğe zehirlemişin çocuğu zehirlemişin:D :D

17. Bu rapor eksik....:(

18. simendifer

simendifer Sennur

Teşekkürler. Yaşasın kötülükkk :p Büyüsün de, ondan malzeme ve yem isteyeceğim. :D Geleceğe yatırım yapıyorum. :p

Evet abi sen yoksun. :(

19. Hayır ben değil

Masa yok, tabak yok, kızarmış balık yok, salata yok...yok oğlu yok işte

20. simendifer

simendifer Sennur

Abi hep aynı hep aynı sıkmayalım milleti dedik. :) Bu defa masa falan kurmadık, direk balığa daldık. :p Zaten ben oltayı suya salar salmaz izmarit gelince, dünyayı unuttum. :p