Öncelikle merhaba forumda yeniyim. Bir sorum olacak bende bu resimdekine benzer 3 tane şamandıra var fakatmisinanın bağlanabileceği hiç bir delik yok şamandıranın içinden geçen plastik çubuk hariç.. acaba misinayı oradan mı geçiriyoruz yada farklı bir bağlama stili mi ver yardım edebilir misiniz?
Bildiğim kadarı ile bu şamandıraların içindeki o çubuğu çıkarıp misinayı onun icinden geçirirsiniz. Sonra çubuğu tekrar yerine taktıgınızda misina sıkışır ancak elinizle zorlayarak misina üzerinde hareket ettirebilirsiniz. altında kalan takımınızın boyunu böylelikle ayarlayabilirsiniz. Yanlız misinayı içinden geçirdikten sonra boşta kalan uca bir fırdöndü ve onun ucunada takımınızı bağlarsınız. Bazı şamandıralarda (zargana topu gibi) altta ve üstte halkalar yada klipsler olur. sizin şamadıralarda o tip şamadıralardan değil gibir.
Çubuğu çıkart, misinayı içinden geçir, sonra çubuğu yerine tak. Çubukla şamandıra deliğinin arasında misina sıkışacaktır. Çubuğu yerine taktıktan sonra şamandırayı olduğu gibi aşağı yukarı oynatarak derinliği ayarlayabilirsin
Ortadaki beyaz çubuk çıkarılır şamandıra topundan misina geçirilir çubuk yerine sokulur. Aşağı iğneler ve kurşun takılır tamamdır
Bütün arkadaşların anlattığı derinliği kendin ayarlayabileceğin stildir birde ana misinana bir tane stoper bağlayıp gelen misinayıda şamandıradaki çubuğun içinden geçirirsen derinlik ayarını stoperle yapabileceğin takımın hazır olur.
2 mtrelik bir kamış.. 1.75 misina. geçir mantarı arkasından boncuk kurşn. snrada bi iğne işte tek iğne balıkçılığı..
İmkan olsa da görsek nasıl bir takım olur, resimleyebilir misin sana zahmet? Önce stoper takılmalı misinaya, sonra misina çubuğun içinden geçirilmeli, daha sonra da çubukla birlikte misina şamandıradan geçirilmeli değil mi?
kullanılan bir yöntemmi bilmiyorum ama ben şöyle kullanıyorum ; önce çubuğu çıkarıyorum, sonra misinayı çubuğun içinden geçiriyorum, sonra döndürüp birdaha geçiriyorum sonra üzerinde şamandırayı geçiriyorum, pek mesafe ayarı imkanı olmuyor, zaten şamandıra kaymasın yerinden diye yapıyorum ne kadar sağlıklı olduğunu ise tecrübeli kişiler belirtirse sevinirim
Önemli Not: Arkadaşlar şamandıralı avlarınızda size tavsiyem kullanacagınız şamandıralar ın misina baglantı noktası tercihen .. 1- en alttan olsun .. ki beden misinası suyun dışında kalmasın ve rüzgardan etkilenmasin ayrıca denge unsuru olsun 2- Yada aşagıdaki modellerden olsun , misina gövde ortasından giriş yapıp altaki ucdan kıstırmalı olarak devam etsin bunlarda da ana beden su yüzeyine yapışık durur ve şamandırtada denge saglanır anteni altta olan bu modellerin gövdesinde ufacık bir sabit halka vardır beden misinası önce burdan geçer ardından şamandır iğnesinin ufacık enten lastiği vardır onu misinaya takarsınız ve üçüncü kademede anten ucunu da bu lastiğe takıp işlei tamamlarsınız..antenli şamandıralarda bu lastiğin dip uca yakın yerde drumasına dikkat edin 3- aşagıdaki şamandıralar en son (çaresiz kaldıgınızda) tercih olsun..
Bunu sazlık içleri için kullanıyorum. Basit ve benim favorim. Bunu sörf kamışıyla 5o mt kadar açığa atıyorum..Geceleri şamandıraya ışıldak takıyorum ve süper bir yayın takımı..Hafif olan kurşun gezer kurşun olucak yani sıkıştırılmayacak.
2. sistem enteresan.. akıntılı yerlerde şamandıranın kaymasıınıda engeller..dalga olsa yer değiştirmez.. güzel taktik..
Estfrllah rica ederim. 1.resimdeki sünger şamandıra olduğu için misinayı kaydırmıyor abi.. iğne havada asılı duruyor.. diğer türden şamandıra kullanırsan stoperle sabitleyebilirsin ..
dikkat ettim bu takıma hep yayın vuruyor bende adını yayın takımı koydum kendimce gerçek adı farklı olabilir eğer varsa..
Hıım, nasıl kaydırmıyor? Şöyle: Şamandıra çubuğunu çıkarıp misinayı mantarın içerisinden geçirdikten sonra çubuğu tekrar şamandıraya takıyoruz. Misina, çubukla mantar deliği arasında sıkışmış oluyor. Hadi bir teşekkür daha verem. Bonkörlük zor zanaat nitekim. mrsparkle
Bu sistemle ancak kamışın boyunda derinlik verebilirsin daha derin yerlerde stoperli mantar kullanmak gerekir kanısındayım .