yeniden merhabalar.. 31 agustos günü av arkadaşım Gökhan ve yârim Digdem 'le birlikte 2 motosiklet 3 kişi başlayan avımız bugun 19:00 da sona erdi. çarşamba ogleden sonra avlagımıza dogru yola cıktık. ama malesef merayı magandaların işgal ettiğini gördük. 30 metrelik alanda adım atıcak yer yok. 1 metre arayla onlarca TIRIVIRI oda yetmemiş öküzün biri kamışa baglamış tırıvırıyı suda at çek yapıyo. boynuna dolanır o elindeki işallah diyerek ayrılmak zorunda kaldık ordan. daha sonra gittigimiz yerlerde farklı degildi. tam merayı bulduk dedik bu seferde köylüler ag çekmeye başladı. yapmayın etmeyin dedik dinletemedik. jandarmada ses cıkarmıyo herkes kafasına göre banghead banghead tekrar mekan degiştirip ava başladık. daha ilk atışlarda ilk balığı aldım.yaklaşık 30 cm lik bi kasna. hemen arkasından 2. kasnayıda aldım. 3. kasna gökhan'a nasip oldu. gece dere yatagında yatmak pek akıllı işi değil diyerekten kamp bölgemize gittik. tabiki derenin kenarı ve av devam edicek reeling cadırı kurup boş midelerimizi doldurduk. bu arada akşam seriliği çökerken balıklar piyasaya cıkmaya başladı. oynakları görünce dayanamadık bıraktık çayları dogru suya.. 2 kasna daha aldım. bu arada gökhanda 2 dargın 2 de sarı almış. birde oltayı elimden alıcak kadar saglam asılan bi balık galiba agzını yırtıp kaçtı. ilk gün bu skorla sonuçlandı. ikinci günün sabahı 4 te ayaktaydım. soguktan titreyerekte olsa başladım ava. bikaç kücük kasna harici bişey cıkmadı onlarda suya iade..gökhan piyangodan cıkan iş nedeniyle erkenden ayrılmak zorunda kaldı. bende hatunu kepçecim yaptım basladık beraber dere boyu gezmeye. 10 metre önümden geçen 4 nüfuslu bi sürü gördüm. günlerdir kandırmaya çalıştıgım dargına benzettim ama yinede atiş yapmaktan alıkoyamadım kendimi. meps ' i sürünün 3-4 metre ilerisine attım. tam aralarından geçerken su bi anda karıştı. elim ayagıma dolandı. günlerdir beklediğim koca dargın geliyo galiba diye zıplıcaktım az daha. cok güzel bi direnişin ardından balığı bikaç dakika içinde kepçeye aldım. resimde en baştakı sarı güzeldir kendileri.öğle sıcagıyla beraber dinlenmeye çekildik. yemek çay derken vakit geldi. mera değişecek..kampı toparlayıp önceden gözüme kestirdiğim meraya dogru yola cıktım. 10 dakikalık yolculuktan sonra yeni avlaktayız.oltacı bi arkadaşla ayaküstü muhabbetten sonra çalışmaya başlıyorum. ve meranın ilk balıgını alınca hevesim ikiye katlanıyor. balık suya iade arkasından hemen mepsimi yolluyorum.10 dakikalık boşa çalışmadan sonra öyle bi asıldıki kasna olta elden gidiyordu az daha. bi yandan balıkla cebelleşirken bi yandanda kepçe kepçe diye bagırmamaya çalışarak kepçecimi çagirmaya ugrasıyorum. sonuç idk kepçecim dereden renkli taş toplamakla mesgul yaklaşık 2 kiloluk kasna kucagımda karaya dogru yürüyen ben :laughing: :laughing: avın son balıgı bu kasna oldu. cokta güzel bi final oldu. ben sustum fotolar konuşsun. toplu hatıra fotografı :hungry: burasıda yeni keşfim. binek arabaların giremiyecegi biyer.motorla rahat rahat girebildiğimden özel mera gibi bişey oldu burası.elimdekide az sonra yuvasına geri dönecek olan kasna. buda final avım kasnam.. hatta kasna rekorum mrsparkle mrsparkle mrsparkle böyle dolu dolu 2 gün geçirdim.avlaklarımda karşılaştığım solucanla balık bekleyen abiler kardeşler bana ' o elindekiylemi tutcan balık ' derken yüzlerinin ifadesinin değişmesini izlemek ayrı bi zevkti. sonrasında meps'imi isteyende oldu balıkları satmamı isteyende. herkesin böyle zevkli avlar geçirmesini isterim.. RASTGELE...
eren kardeş balıklar cok güzel görünüyor allah akıl fikir versin ıslah etsin o katliamcıları inş. keşke renkli taşlarında foto sunu koysaydın raporun dahada renkli olurdu
Tebrikler eren,her ne kadar tatlısudan anlamasamda balıklar güzel görünüyor gelde çupraların kulağını çekelim
cupraları kulagından çekelim yatıralım ızgaraya abi makarna haşladım hamur yaptım kokulu falan banamısın demiyor hayvan 2 dargın var biraz ufaklar onlarıda arkadaş ekmekle almış oyalanırken.büyüklerinede ekmek attım bakmadılar bile.
Az haşlanmış boncuk makarna tanelerini hamur yapmaksızın kancaya takıp attın değil mi? Makarna yoğrulup hamur yapılmayacaktı, yanlış mı anladım?
yok abi yanlış anladın. makarna az haşlanıp takıldı iğneye. ayrıca mısır unu bugday unu ve vanilyayla hamur yaptım..