4 Balık = 9.5 kg (kefal bunlar )

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tommasi tarafından paylaşıldı.

1. 56562

56562 xxx xxxxx

Kefalde parazite şu ana kadar hiç rastlamadım ama hanos için dikkat diyorum. Özellikle Ege' de dipten yemli avlanan herkesin oltasını mutlaka birkaç hanos ziyaret eder. 30 m civarından çektiğinizdede çoğu hava kesesinin şişmesi sonucu ölür. Bu durumda ziyan olmasın diye kovaya atılır. Ben sıklıkla tuttuğum hanosların ağzından 2 cm civarında uzunluğu olan beyaz renkli hamamböceğine benzer parazitler çıktığını gördüm. Aynı paraziti zıpkınla avlanan arkadaşlar özellikle mırmırların yan taraflarına yapışık olarak mutlaka görmüşlerdir. Balık vurulup öldükten sonra kendiliğinde bırakıp giderler.

2. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    kefaller super bu baliklarin en cok sevdigim yani oltaya takildiktan sonra verdikleri mucadele cok guclu baliklar.

3. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    saol hüseyin abi , artık tek kırmak istediğim rekor lüder rekoru oda kısmetse olur inşallah :)
    vedat abicim teşekkürler...
    aynen erkan abi sana katılıyorum hemde bi o kadar lezzetli...
    okan kardeşim sen rahat ol sirküler aşılmadı...Biz senin hayal edemiceği bile balıkları salıyoruz yeri geldimi o konuda bi şüphen olmasın...
    saol alperen abi....Bu kocakafalar bi varlar bi yoklar bi alıştırsak balığı tutması acayip zevklidir bu balıkların...

4. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    saol ahmet kardeşim ...Kısmetimiz bu aralar açıldı bakalım daha neler görücez :D
    yorumlar için teşekkürler herkese...BaLIĞın lezzetine diyecek olursam hiç bişeye değişmem...Buranın kefalleri ünlüdür zaten hem temiz hem lezzetli..

5. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    barış abi valla tatları çipuradan levrekten lezzetli olduğunu söyliyebilirim...Tabi nerede tutulduğu nerede beslendiği çok önemli bu tür balıkların !
    alperen abi sen galiba bu tarafları iyi bilen birisisin ...SAna şöyle diye bilirim 2 sene önce burada havuzlar yaklaşık 100 metre kadar açıktaydı malum bu sene balık ölümleri sonucunda çoğu kişi havuzları alagüne taşıdı...Zaten yem fiyatlarının artması sonucu ufak çaplı balık büyütenler bu işleri bıraktı...bizim evin önündekiler neredeyse %70 kalktı kalanlarında neredeyse yarıdan fazlası boş yani bu çiftlikler yakında güllük körfezini terk ederler...
    nazım abi bu şekilde olucaksa non stop olursa bende hayır deme :D
    özer abi balıklar kıyıdan değil çiftliklerin oradan

6. okanlasin

okanlasin Okan Özçelik

yakınlarda nükleer reaktör var sanırım. cok güzeller.

7. berkayonder

berkayonder onder

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    EŞKİNA (PROFİLDEKİ)
    bu kefalleri çiftliktekimi tuttunuz anlamadım...armut piş ağzıma düş:):)

8. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Harika irilikleri, şuan boğazdan da geçiş halindeler bilginize...

Tebrikler, rastgele...

9. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    teşekkürler yorum için kaan abi..

bende bi o kadar tersini düşünüyorum abi...Çok lezzetli :)

10. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    aynen ali abi çipuradan kat kat daha zevklidir çekmesi..
    :D:D:D
    balıkları çiftliklerin orada tuttuk...Zaten çiftlikteki havuzların %80 boş bu havuzların burada durması yasaya göre yasak ama halen kalkmadılar..kalksalarda bizde kurtulsak...
    Boğazdakiler düşünsünler o zman :D:D

11. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Onlar için hiç iyi şeyler düşünmüyorum zaten, boğazı dar edeceğim onlara ilk fırsatta ;)

12. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Evrimcim, tebrik ederim.

Kefal yakalamasi en zor baliklarin basinda gelen bir turdur (denizden bahsediyorum).

Heleki bu boydakileri yakalamak hicte kolay degildir, levrekten bile cok cok kurnaz bir baliktir, en ufak suphede bile takima vurmaz.

Saatlerce takimin etrafinda doner dururlar ama emin olmadan dokunmazlar bile ama yemle oynamayida severler.. kuyruk atarlar falan. Amatorude en cok bu heyecanlandiriyor.

Acikca soylemek gerekirse, bu buyuklukteki kefallerin agzida yaprak gibidir, en ufak cekmede agzi yirtilir ve igne cikar. Kiyiya kadar onu getirmek, kiyidaki yapacagi en son sert hamleleri kalama ile bertaraf etmek oldukca zordur.

Kuzeninle siz bunun ihtisasini coktan yapmissiniz, duyarli avciliginizda herkes tarafindan takdir gormekte.

Hep boyle kalin, kuzenine ve sana cok cok selamlar.

Gorusmek dilegiyle.

13. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Gerçekten çok güzel bir av olmuş tebrikler balıklar harika görünüyor. Zaten diğer avlarınızdan sonra başka bir şey beklemiyordum umarım daha güzelleri ve irilerini yakalayıp bizlerle paylaşırsınız.

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    "kefal bunlar" ama öyle böyle kefal değil.. has kefal desek diğer türe ayıp olacak, hormonlu desek balığa ayıp olacak, en iyisi gel biz buna usta işi diyelim :)

Tebrikler Evrim, kuzeninle iyi iş çıkarmışsınız gerçekten, sitede gördüğüm en iri kefal raporu bu.

15. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    saol mehmet kardeşim sende her raporumuzda yorum yazıyosun eksik olma ...Bu aralar havalar baya anormalleşti bugün 3 saat oturduk bi kere bile tık demedi ama lüferden yana şansımız açıktı bi tane 1.8 kg lık aldık...
    saol yasin abi...inşallah sizede nasip olur böyle bi av..
    Abi biz kocakafa diyoz sanada uyarsa öyle diyelim :D ....

16. dejavus

dejavus utkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçanlardı en büyüğü
    Geçen Akbük tarafında avlanırken yaşlı bir abimiz geldi ve Güllük tarafında bu eski çiftliklerin yerlerinde para karşılığı av yaptırıldığını söyledi bana pek mantıklı gelmedi var mıdır bir doğruluk payı?

17. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    abicim ben sana şöyle söyliyeyim hiç mantıklı değil..çünkü bu koperatif bölgesinde neredeyse havuz kalmadı zaten %70 şi boş balık buralara uğramaz oldu...4 gündür gidioz kefale bi kere bile vurmadı hani şansın olursa böyle 3-4 tane aıyon başkada bişey yok...Zaten akbükle , alagün burasıyla kıyaslanamıcak şekilde çok daha iyi av yapıyo...