Öncelikle herkese merhaba. Bu ikinci raporum . Bugün babamla nereye gitsek diye düşünürken 4 Eylül Barajı'nda karar kıldık. Ben 2 tane dip oltası aldım, babamsa normal olta atmayı tercih etti. Yem olarak da tavuk yüreği ve hamur kullandık. Baraj bayağı kalabalıktı. Bayağı bir yürüdükten sonra sakin bir yere serdik kilimimizi, attık oltaları. Barajda sular bayağı yükselmiş, ağaçlar suyun altında kalmıştı. Dip oltalarından teki maalesef o ağaçlardan birine takıldı ve maalesef kurtaramadık. En azından sudan çıkarıp ağacın suyun üstündeki yerlerinde bıraktık kancaları. Diğer dip oltasına yürekleri takıp atmaya devam ettim. Babamın oltadaysa henüz tık yoktu . Saat başı dip oltasını çekip tekrar atıyordum, 3. atışımda yaklaşık 40m uzağa attım. 10 dk sonra zil çalmaya başladı. Çekerken boş sandık ama ufak bir balık varmış meğer . Balığı 15 dakika sevdikten sonra tekrar iade ettik O balıktan sonra birkaç kez daha attım ama maalesef daha balık alamadım. Tuttuğumuz tek balığın resmi aşağıda. Acaba tatlısu kefali mi? Maalesef henüz balıkları ayırt edebilecek kadar balıkçı olamadık Hepinize rastgele...
tebrikler,zamanla ogrenirsin baliklarin isimlerini,va yasaklarini limitleri vs,insaallah bir dahaki sefere geri birakacagin baligi hemen salarsin,baligin yasama sansi daha yuksek olur hemen birakirsan.
saolasın abim. balık tutamasak bile o havayı solumak balıkların suyun üstünde zıpladığını görebilmek bile huzur veriyor insana zaten
rapor için teşekkürler kardeşim... daha nice bol avlı raporlarında buluşmak dileği ile... ayrıca balığı tekrar suya iade ettiğin için de ayrı bir teşekkür gönderiyorum sana
yeni bilinçli vicdanlı pırıl pırıl bir balıkçı daha katılmış aramıza ne güzel raporun çok güzel olmuş abicim tebrik ederim. hassasiyetin umarım daim olur,babana da selamlar bu arada rastgelsin..
tebrik ederim... 15 dakika sevdik demişsin ama seviyorum diye öldürecekmişsiniz balığı neredeyse daha iyi avlar dilerim kardeşim...