4 gk Kofana...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. sedat

sedat sedat

Favori Kamış:
    olta
    O kıyıya gelecektir gören arkadan bir itelesin ,bilmeden istemeden..Geçmiş olsun hukuki yoldan sonuç almanız çok zor gibi..

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Gürcan abi ve Kerem dostum, büyük geçmiş olsun, olayı öğrenince çok üzüldüm ama elden bir şey gelmiyor.Malum kişiyi bende hatırladım, muhabbetim yoktu ama insanlara fazla güvenmemekte fayda var. Umarım davanızda hakettiğinizi kazanırsınız, tekrar geçmiş olsun.

3. Bordor

Bordor CAN BUGRA

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance 270 MH
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 40
    En İyi Avı:
    Lambuka,Yayın,Sudak limit üstü :)
    Gecmis olsun arkadaslar.

Suc duyurusunda bulununuz. Eylemin TCK 157.md dolandiricilik sucunu olusturdugu aciktir. Bir meslektasim guveni kotuyd kullanma demistir ancak hileli davranis soz konusudur, guveni kotuyd kullanmadan farkli olarak.

Paranizi geri almaniz zor gorunuyor ancak sahsin hukum giymesi soz konusu olabilir.

Akliniza takilan bir nokta olursa cekinmeyin lutfen.

Not; Avukatim.

4. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Teşekkür ederim ederim..Akıl kalmadı ki, ne soracağımı bile bilemiyorum,
    Hala olayın şokunu atlatamadık..Para kaptırmaktan kötü üç boyunca kandırılmak. Dost olduğumuzu sanmıştım..Kardeşim gibiydi...

5. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Çok sağol İsa.. Haklısın fazla güvendik..Kendimiz gibi bildik..

6. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Kızım köpek istemişti, ben getiririm dedi. Arkadaşının gebe köpeği vardı.
    Biz tatildeyken aradı köpek doğurdu dedi. Birini size ayırdı dedi. Kızım pek sevindi Günlerce arkadaşlarına anlatıp durdu..
    Tatil dönüşü yavru sütten kesilince alacaktık.
    Hepsi uydurma hepsi yalanmış..

7. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Teşekkür ederim, kandırılmak kötü.

8. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Valla Kerem senin şu başlığı atmanla o adamın yaptığının bir farkı yok.
    O sizin paranızı gasp etmiş sen de bizim zamanımızı.
    Zaten forumda tanınan bilinen bir insansın dolayısı ile senin açtığın konuya itibar etmeyeceğiz de neye edeceğiz? Şimdi önüne gelen 5 kg levrek, 10 kg akya diye başlıklar açarsa bunun müsebbibi sen olacaksın. "Dikkat Dolandırıcı" diye açılan bir başlık da 4 Kg Kofana kadar ilgi toplayacaktı.

Duruma gerçekten üzüldüm. Elinizde herhangi bir belge, makbuz vs olmaksızın resmi kanallardan bir sonuç alacağınızı pek sanmasam da çabanızdan ötürü de teşekkür ederim. Ben böylelerine "insan suretindeki keneler" diyorum. Ve maalesef çevremizde çok fazlalar. Eğer bahsi geçen kurumda çalışıyorsa şirketine ziyarette bulunarak kurumun adını kullanarak dolandırıcılık yaptığını patronlarına iletirdim. Ama kendisine ait bir servis şirketiyse durum biraz daha vahim olacaktır. Demekki 2 senedir tanıdığınız insanlar bile yamuk yapabiliyorsa dünyanın çivisi gerçekten çıkmış.

9. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Kerem bu başlığı hala şaka yapabileceğini göstermek için atmış olmalı.
    Servis işi tamamen hayal. Bizi kandırmak için uydurulmuş.
    Kayınpedere ulaştık. Bir de facedeki resimler. Kapalı başına bakarak dindar biri olduğunu tahmin ettiğimiz eşi belki de yıllardır haram para yiyor.Farkında olmadığını sanmıyorum..Kerem iki dese de yaklaşık 3 yıldır tanıyoruz..

10. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Aslında Gürcan da dolandırılmış olmasaydı başlık Kofana değil de Sazan olacaktı ama Gürcan benden çok daha hassas bir insan.

Bir de Genel Konular'a yazınca konu hemen gözükmüyor, Moderatör onayından geçmesi gerekiyor ancak en son oraya açtığım konu 3 gün sonra pnaydan geçince, ben de bir an evvel camiayı haberdar etmek istediğimden dolayı başlığı buraya açtım.

Umarım kimsenin başına böyle bir iş gelmesin. Ama açıkçası, ben kendi adıma, bu başıma gelen musubetten kendim sorumluyum. Gerçek olamayacak kadar güzel bir yatırımın, kısacası paranın sıcak yüzünün cazibesine kapılarak böyle bir hata işledim ve bunun sonuçlarına katlanacak olan da benim.

Ne yazık ki bundan böyle hayata ve insanlara bakış açım belki bir daha düzelemeyecek kadar bozuldu.

Yine ekleme gereği duydum. Olur ya bir gün avlandığınız yere dadanırsa, karşınızda ki adamın kim olduğunu bilin ve sakın inanmayın diye açtım bu konuyu.

11. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Kerem haklısın, başımıza gelen bu beladan biz sorumluyoruz Kerem ve Gürcan sorumlu. Ama etkileri ikimizle sınırlı değil. Eşlerimiz ve çocuklarımızın da zarar görmesi üzüntümüzün katlanarak artmasına neden oluyor..
    Kızımın eğitimine ayırdığım parayı bu herifin kaptırmak beni derinden sarstı.
    Eşim meyve sıkacağı almak istiyor, şurdan değil de buradan alırsak 50 TL daha ucuz derken ben mahvoluyorum.

Balık takımlarımı görmek istemiyorum.
    Bu adamı balıkta tanıdım, bu hobiye bulaşmasaydım belki de bunları yaşamayacaktım. Daha önceki yaşamımda böyle adamlar yoktu. Kültür, sanat ve medya çevresinde daha steril bir yaşamım vardı. Bu ortama biraz savunmasız düştüm..

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Çok geçmiş olsun. üzülerek okudum gerçekten. ben doğma büyüme Üsküdarlıyım. bende geçmişte şemşipaşada çok avlandım. çocukluğum orada geçti diyebilirim. şimdi evim yakın olmasına rahmen pek gitmem sadece arada yürüyüşe birde balık tutanları izlemeye giderim. bahsettiğiniz şahsı da sima olarak gözüm ısırıyor oralardan. umarım yaptığı yanına kar kalmaz.
    benim çocukluk arkadaşım vardı oda 2 arkadaşımızdan borç alıp samsuna kaçmıştı. gerçekten bu devirde kimseye güven olmuyor. bugün sizin başınıza gelen yarın dediğiniz gibi başka avlakta başka insanların başına gelebilir. madem bu hobiyi seven birisi yarın öbür gün kendine yeni bir avlak ayarlamıştır bile.
    bu olayda herkese ders olmuştur umarım. böylesinin sonu iyi olmaz su testisi su yolunda kırılır derler. elbet bir gün bir yerde baltayı taşa vurur.

13. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Bu herif Üsküdar'lı değil Ümraniye'li...Üsküdar iyidir, iyi insanlarla doludur. Siz avlanmak istediğinizde buyrun gelin. Ben orada ve Boğaz'ın tüm kıyılarında avlanmaya devam edeceğim. Şile'ye Karaburun'a Çanakkale' ye de gideceğim. Belki de vurdu baltayı taşa. :)

14. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    büyük geçmiş olsun.benim de başka türlüsü başıma geldi.para bi yana da böyle ciğersizlere dolandırılmak insana koyuyor.

tevfik abi yerden göğe kadar haklısın uyarıların da ama hukuken ellerinde senet sepet olmadığı için belki hiç bir şey yapamayacak arkadaşlar.

en azından teşhir edilsin dava açarsa da açsın.
    neyse tazminatı aramızda toplar veririz :)

15. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Teşekkürler Kenan, bu olay sayesesinde gördüm ki amatör balıkçılar namuslu, dürüst, yürekli, birbirlerine sahip çıkan güzel insanlar.
    Umarım en yakın zamanda balık raporlar yazacağız.

16. bearing

bearing erdal demir

Kerem bey, bu konuda yanlış düşünüyorsunuz. tam aksine savcılık; senette sahte imza, tahrifat veya tefecilik gibi suçlamalar olmadığı sürece senetle olan her şeyi alacak-verecek davası gibi görüp, hukuki mahiyette deyip takipsizlik verir.

ceza muhakemesinde belgeyle ispat diye bir unsur veya zorunluluk yoktur. tanık olması ve çelişkili konuşmamaları yeterlidir. tanık yok ise siz ve aynı durumu yaşayanlar şikayetçiler olarak başvurmanız yeterli. önemli olan anlatımlarınızın, diğer tanıklar veya şikayetçiler olarak polis'te alınacak ifadelerinizin çelişkili olmamasıdır.

burada konu açmanız ve bizleri bilgilendirmenizden daha güzel bir şey olamaz fakat ilgili şahıs foruma yazmak dışında elinizden bir şey gelmediğini anlayacak ve nasılsa "bir şey yapamıyorlar" deyip, başka insanları da mağdur etme gücünü kendinde bulacak.

Lütfen;

Fazla vakit kaybetmeden ve olayı fazla uzatmadan 2-3 paragrafta özetleyerek, tanıklarınızı belirtip, size en yakın polis, jandarma karakolu veya çağlayan adliyesi müracaat savcılığına dilekçeyle başvurun.

savcılığa başvurmanın, dilekçe vermenin bir ücreti yoktur. avukat tutmak zorunda değilsiniz, bizzat kendiniz başvuracaksınız. savcılık yoğunluğa bağlı olarak 3-4 ay içinde karakol aracılığı ile ifadelerinize başvurur. tanıklarınızı da adliyede bizzat dinler. kamu davası açılırsa, davanın takibini bizzat devlet yapacağından herhangi bir takip zorunluluğunuz da yok.

merak etmeyin, takipsizlik kararı çıkarsa bunda maddi veya manevi bir kaybınız olmaz. iftira ile suçlanmazsınız. ilgili şahıs size bunda ötürü tazminat davası açamaz. şikayet hakkı ana yasal bir haktır. takipsizlik kararına ayrıca ağır ceza mahkemesinde itiraz hakkınız var. mahkeme reddetse bile adalet bakanlığı nezdinde itiraz yolu açık.

aramızda bir çok hukukçu arkadaş var gördüğünüz gibi, siz dilekçeyi hazırlayıp, buraya koyun, eksikler var ise hallederiz.

17. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Öncelikle geçmiş olsun. Sinir ve nefretle, konu açıldığından beri takip ediyorum. Manen yanınızda olmaya çalışıyoruz. Sizlerinki alınteri olduğu için geri dönüş olacağına inanıyorum. Sağlığınız yerinde olsun yeter.

18. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Sağolun Erdinç Bey, yazdıklarınıza inanıyorum. Ailelerimizin (Kerem'in ve benim) rızkı o herifin boğazına takılacak.

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    İnşallah gelirsem uğramak isterim yanınıza. ama bu aralar zor yeni baba oldum :) sahile inip gezmeyeli 2 ay olmuştur. tekrar geçmiş olsun. saygılar.

20. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Tebrik Ederim Engin. Ufaklığın bahtı hep açık olsun, allah onu ve ailesini kazadan beladan, kötülerden korusun, uzuuuuun ömürlü olsun.
    Görüşmek üzere..