4 MAVİ BENEK, 2 KIRMIZI BENEK

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında KorkutAta tarafından paylaşıldı.

1. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Dört Mavi Benek, İki Kırmızı Benek
    Sevgili Dostlar,
    Hanımın buyruğu üzere çocukları da alarak kayın pederi ziyarete gittik. Günü birlik bir ziyaretti bu. Hem ziyaret hem ticaret (balık:) ).
    Saat 15.00 gibi kendimi yalnız başıma avlağa attım. Arabayı bir arılığın kenarına bırakarak arıcıya emanet ettim. Arıcıdan ayrıca balık konusunda istihbarat da aldım. Benden önce biri olta ile yedi sekiz balık tutmuş hâlde aşağıdan yukarıya doğru gitmiş. “Arılığın aşağısına mı gitsem, yukarısına mı?idk Yukarısı yeni karıştırıldığı için balık ürkektir şimdi. İyisi ben o balıkçının güzergâhını takip edeyim. Madem adam balık da tutmuş…”
    Gökyüzü alacalı, hava rüzgârlı idi. “Tamam” dedim, “tam mavi beneğe uygun hava.” Alba’nın bir numara mavi benek Remss modelini oltaya bağladım, Mepps’in iki numara mavi beneğini de alternatif başka kaşıklarla birlikte yedekledim. Bir yandan da düşünüyordum: Yaklaşık bir yıldır her hafta Nuri Abiye (Balli) uyarak göllere gidiyorduk. Artık amansız bir göl balıkçısı olmuştum. Acaba nehirdeki yeteneklerim köreldi mi? Nokta atışlar yapabilecek miydim?:rolleyes: Göl balıkçılığının verdiği alışkanlıkla oltaya bir fırdöndü bağladım, kaşığı fırdöndüye geçirdim ve bu yöntemi bana salık veren Usta’ya (Nuri Abinin ağabeyi, bir zamanlar bize iştirak ederdi, ama bir bıraktı, pir bıraktı.) bir rahmet okudum.:)
    Geçit vermez fundalıkların arasından güç bela yol bulup kendimi nehrin kıyısına attığımda oltanın ucundaki mavi benek kaşığın olmadığını gördüm. “Hayda!.. N-e oldu şimdi buna?” Dakika bir, gol bir: Fırdöndü açılmış ve ucundaki kaşığı hiç olmaması gereken bir yere terk etmişti.:mad: “Neyse” dedim, “başka kaşıkları deneyeyim.” Çeşitli markalardan birkaç model kaşık denedim. Sarı üzeri kırmızı, black fury… Iııhhh! Takip bile yok. Baştaki düşüncemi hatırladım ve Mepps’in mavi beneğini taktım. İlk atış ve hemen bir küçük prenses:thumb: . Bu küçük deyip uğurladım memleketine. İkinci atış bir orta boy prens. “Hoş geldin, beyzadem.” dedim ve konuk ettim.mrsparkle
    Anlaşılan bu gün verimli geçecekti. Mavi beneğin daha ilk atışında iki vukuatı varsa… Sonraki birkaç atışta iki takip ve oltadan düşürülen bir balık…
    Henüz 15 dakika olmamıştı ki fundalıkların dereye yaklaşmaya imkân vermediği bir yerde karşıya geçip (Derede göğüs çizmesi giyerim. Bu sayede her yer bana asfalt olur.:thumb: Güneş altında müthiş terletiyor, ama gölgede sorun olmuyor.) oradan şansımı denemeye kalkıştığımda oltanın ucundaki kaşığın yine olmadığını gördüm ve Usta’ya bir kez daha rahmet okudum.:p Klipsli fırdöndü çalıların arasından geçerken misinanın bir çalıya takılıp kaşığı uç parçasına doğru çekmesi esnasında açılıyor ve ucundaki kaşığı kaybediyordu.:mad: Durumu ancak böyle açıklayabildim. Oysa tam da o esnada fırdöndüyü çıkarıp kaşığı direkt misinaya bağlamaya karar vermiştim. Çünkü fırdöndü zaman zaman misinaya dolanıp kaşığın düzgün gelmesini engelliyordu. Madem ki günün doğru kaşığını bulmuştum, fırdöndüye gerek yoktu, kaşığı misinaya vasıtasız bağlayabilirdim.
    Ne yapacaktım şimdi, mavi beneğe güzel vuruyordu, fakat şimdi mavi benek kaşığım kalmamıştı. Gerçi arabada vardı, ama arabaya kadar ne yapacaktım.
    Sarı üzeri kırmızı, sarı üzeri uğur böceği modellerini denedim. Sonuç vermediğini görünce mecburen arabanın yolunu tuttum. Mevcut bütün mavi beneklerimi yanıma aldım, 2 numara Mepps Comet modelimi takıp tekrar işe koyuldum.
    Bu kez arılığın üst tarafını taramaya başladım. Mavi benek yine işini bihakkın yapıyordu: Bir prensi daha alıkoydum, birkaç küçük prens ve prensesi de büyümek üzere kreşe yolladım.
    Derince bir yerde mavi beneği suyun dibindeki bir nesneye taktırdım. Suyun derinliği üzerimdeki göğüs çizmesinin boyunu aştığından mecburen asılıp mavi beneği suyun dibinde bıraktım. Alba’nın 2 numara mavi benek Remss modelini taktım. O da fena iş görmedi: Tekrar ana kucağına iade edilen birkaç küçük prenses daha ziyaretime geldi.
    Fakat dördüncü kaşığı da yine suda bırakmak zorunda kaldım: Bu kez dizlerimin üzerini ancak bulan sığ bir yerde kaşığı yine suyun dibindeki bir nesneye taktırdım. Kaşığı görüyordum, ama almak ne mümkün: Akıntı neredeyse beni alıp götürecekti. Bu dört olmuştu.
    Yeni bir Remss daha takıp bir ufaklık daha alınca, üçüncü balıktan feragat edip karanlık çökmeden avı sonlandırmaya –pek yapmadığım bir şey- karar verdim. Prenslerin, prenseslerin canını daha fazla acıtmaya gerek yoktu.:(
    Bu günkü avım bana pek zevk vermedi.cyr Balıkların sürekli küçük gelmesinden mi, alışık olmadığım şekilde çok kaşık kaybetmemden mi, -sağ olsun bazı arkadaşların yardım ve yataklığıyla:D - göl balıkçılığıyla fazlasıyla zehirlenmiş olmamdan mı?.. Bilemiyorum. Neticede bu avlağa en az bir ay kadar ara vermeye karar verdim.
    Bu arada farkına varmadan iki köy arası mesafeyi yürümüşüm. Stabilize yolu takip edip dönerken bana o kadar uzun gelen yolu kıvrıla kıvrıla akan nehir kenarını takip ederek, her 20-30 metrede durup birkaç atış yaparak, taşın kayanın, çalının çırpının arasından geçerek nasıl kat ettiğime hayret ettim. Balık aşkı işte!
    Karanlık çökmeden birkaç fotoğraf çekip sizlere servis edecek olmanın mutluluğunu yaşadım. Fotoğraf makinesini arabada bıraktığım için avlağı uzaktan fotoğraflamak zorunda kaldım. Kusura bakmayın.:eek:
    Faide: 1. Favori kaşığınızdan yanınızda birkaç adet bulunsun; 2. Derede asla kaşığı fırdöndüye takmayın; 3. Alabalık dereleri bile yabancı materyallerle bu kadar kirletilmişse:mad: insanoğlunun çevreye verdiği zararı bir kez daha düşünün.
    Hoş ve esen kalın.
    By korkut_ata at 2012-06-17

2. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Muharrem abim harika anlatımını güzel fotolarla süsleyip süper balıklarla taçlandırıp bizimle paylaştıgın için teşekkürederim . Kaybettiğiniz mepsler için üzüldüm ama buda balıkçılığın cilvelerinden biri değilmi :) çok şükür kazasız belasız bir av geçirmişsiniz . daha bol bereketli avlar geçirmeniz dileğiyle Rastgele

3. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter X 1.9 m
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    Meppslerin durumu iyi olmamış ama balıklar güzel! :)

4. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler Muharrem abi,
    Çok güzel bir rapor olmuş.
    Çok haklısın abi,dereler de alabalık avında kat edilen mesafe hiç göze gelmiyor,fakat geri dönüş yolunda insan hayretlere düşüyor,bu yolu benmi yürüdüm diye:)
    Her daim avların bereketli olsun.
    Rast gele...

5. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    balıkçının azmini, sevgisini ve balığa karşı olan saygısını da içeren gayet güzel bir anlatım olmuş.avınız için tebrik eder, başarılı avlarınızın devamını dilerim.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bu sefer erken yakaladım Muharrem abi. Tebrik ederim abi, çok güzel hikayelemişsin. Çok keyif alarak okudum. :D
    İyiki akarsu avına gitmişsin, bende gitmiş kadar oldum. Seni göl avıyla zehirlemelerine izin vermezsin artık :D (Nuri abi duymasın:D)

Doğa çok güzel, balıklara ise bayıldım. Hele kırmızı benekli çok asil bir balık gibi geliyor bana görünüşü. Tatlısu avı yapmadım ama sempatik gelen balıklardan.

Mepsleri kaybetmene üzüldüm, bende çok sahte kaybettim. Bilirim acısını :D
    Yalnız mavi tonlu ne çok mepsin varmış, onu kaybettim, bunu çıkardım. Şunu taktırdım, diğerini taktım deyip gidiyor. :D

Güzel avlarının artarak devamını dilerim. Rastgelsin abi... :)

7. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Muharrem,

Biraz dertli ama cok azimli alabalik avciligini keyifle okudum.Herseye ragmen basarmissin, dersler almis dersler paylasmissin.Bu avinda kismeti buyumus. Emegine, samimiyetine, yuksek gonlune helal olsun.

Sevgi ve saygiyla, saglicakla kal dostum.

Gonlundekine rast gelsin.

8. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    hanıma hep diyorum gel şu av raporlarını oku.betimlemeler atasözleri deyimler tamlamalar hemide gerçek hayat .gidip hikaye roman okuyor:D .anlatım tarzınız avcılığınızın önüne geçmiş .ağzınıza sağlık:

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgil Muharrem

Alabalık raporlarını olağanüstü keyf alarak okumaktayım.

Bu defada böyle oldu ve hiç bitmesin istedim.

Tebrik ediyorum,devamını diliyorum.

Sevgimle kalasın.

10. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Muharrem abi balıkavi.net yaz okulunda bizlerle paylaştığın ders niteliğindeki av günceni keyif ile okudum.
    Verilen dersin her kelimesinin altına imza atarım.Heleki av sonunda bu kadar yolu benmi gitmişim sorusu varya işte bu dedirten bir olaydır..
    İyiki fotoğrafları uzaktan çekmişssin kerteriz almak hiç bu kadar kolay olmamıştı :p :cool:
    Azmin enerjin ve sevdan her daim devam etsin selamlar sevgiler..

11. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Tebrikler. güzel balıklar :)

12. edaalican

edaalican SAMET

Favori Kamış:
    Cormoron
    Favori Makine:
    Remıxon TN400R
    En İyi Avı:
    Kırmızı benekli Alabalık 52cm
    Tebrik ederim güzel av olmuş avlak yerinizde çok güzel..........mrsparkle kırmızı benekli denince her şey biter..............

13. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    çok güzel av olmuş tebrikler hocam.mekanlar ve anlatımınız çok iyi.merak ettiğim konu makineniz Shimano Exage 3000 MHRSC 4+1 Rulmanlı makinesimi.bu makineyi araştırıyorum.makine hakkında bilgi verirseniz sevinirim .turna avı için düşünüyorum teşekkürler

14. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, sevgili Hakan. Beğenmene sevindim. Kaşıklar için üzülmeye değmez. Yalnız stoklara biraz ilave yapmak lazım. Zira mavi benek kaşıklarım neredeyse tükendi.

15. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Balıkların boyu sizinkiler kadar iyi değildi, ama ne de olsa kırmızı benek, asaleti yeter;)

16. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Fatih. Yanlış hatırlamıyorsam sen bir konuda kaşığı direkt misinaya takmak gerektiğini söylemiştin. Haklı çıktın. Gerçi evvelden ben de hep direkt misinaya takardım, ama şu göl avcılığı raconu bozdu:D

17. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Balıklara prens, prenses muamelesi yapmakta, itiraf edeyim, Birol Beyden (ayetarantula) ilham aldım. Gerçi o, "kraliçe" diyordu, ama benim balıklar ufak olduğundan henüz prens/prenses aşamasındalar.

18. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Sevgili Volkan, haklısın, bu kez epeyce erken davrandın. Baksana daha Nuri Abi bile, burnumun dibinde henüz raporumu görmemiş:D Kırmızı benek tatlı suyun incisi, kraliçesidir, güzellikleri ve sempatiklikleri konusunda haklısın. Kaşıklara gelince, Erzurum'daki çoğu malzemeciyi kıskandıracak kadar çok:D Hatta nev-heves dönemimizde öyle kaşıklar almışım ki şimdiye kadar hiç kullanmadım, belki de ömrüm boyunca hiç kullanmayacağım. Dört numara, beş numara, birkaç tanesi yarım kilo gelen kaşıklar:mad: :p

19. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Sevgili Hüseyin Abi,
    Senin gibi rapor hazırlamayı sanat hâline getiren bir ağabeyimiz tarafından bu takdir dolu sözleri duymak büyük keyif. Balıkların boyu biraz büyük olsaydı harika bir av olacaktı, ama dediğin gibi bu seferlik böyle oldu. Bilmukabil sevgi ve saygılarımla...

20. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler üstadım, bu kırmızı benekli alabalıklar gerçekten çok güzel ve asil balıklar:thumb:
    Ayrıca dere avlarına Nuri abimiz iştirak etmiyor mu:p
    Resimlerde, avınızda çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...
    Erzuruma selam ve sevgilerimizle:)