selam arkadaşlar. Sabah yedi gibi abimle beraber yeni keşfettiğim avlağıma doğru büyük bir sevinçle yola çıkmıştık. Saatler sekiz buçuğu gösterirken bizim oltalarımız suyla buluşmuştu bile. Amacımız sazan finalini yapmaktı. ilk bir saat tık bile demedi. Sonra yavaş yavaş gelmeye başladılar. İlk çektiğim sazan 45 cm lik bir sazandı. Sonrasında gelen 12 kadar sazanda hep limit altıydı. Fazla zedelenmeden suya iade edildiler. Makinemin şarjı bittiği için maalesef foto çekemedim. Saatler onbir buçuğu gösterirken arabamızın yanına bir traktör geldiğini gördüm. Resmi plakalı bir traktördü. içinden iki kişi indi. Biri bize doğru gelirken diğeri arabanın plakasını telefonda birilerine söylüyordu. Ne oluyor hayırdır diye düşünürken yanımıza gelen arkadaş gölün ait olduğu kasaba belediyesinde çalıştığını ve burada balık tutmanın yasak olduğunu söyledi. Bu yasağı kim koydu dediğimde belediye başkanı koydu dedi. Bende sen git yasağı koyan başkanın gelsin dedim. Başkan şu an Ankarada dedi. Biz balık tutarken adamın biri gölette balık tutanlar var diye başkanı aramış ispiyonculuk yapmış. Başkan efendide Ankarada olduğu için belediyede görevlileri aramış. Neyse gelen adamlara kardeşim bana bakanlık harici kimse yasak koyamaz dedim. (yanılıyor muyum?) Adamlar belediyeye gitmemiz lazım başkan vekili çağırıyor dediler. Söyleyin ona o buraya gelsin, dedim. Telefon açtılar. Ben telefonu istedim. Vekil efendi aynı ağızla burda balık tutmanın yasak olduğunu söyledi. Bende aynı şekilde sizin yasak koymaya yetkiniz yok dedim. Cuma vakti yaklaştığı için geleyim orda konuşalım dedim. Belediyeye gittik. Sekiz on kişi başımıza toplandı. Hep bir ağızdan yasak olduğunu söylediler. Yasağı koyan kimdir deyince yine başkan dediler. Ben cumadan sonra gölete gidiyorum. Kim yasak koyduysa gelsin bana mani olsun dedim. Bu şekilde cumadan sonra yine avlağa gittik ve kimse gelemedi. Eve geldikten sonra o beldedeki jandarmayı aradım. Oranın komutanu kıdemli başçavuşmuş. Onunla konuştum başımdan geçenleri anlattım. Sen sonuna kadar haklısın dedi. Galiba iki yıl önce yavru balık bıraktıkları için böyle bir yasak çıkarmışlardır dedi Arkadaşlar özellikle bu konuda sizlerin yorumlarına ihtiyacım var. Bu gibi durumlarda ne yapmak gerekir?
Haklısın tabiki abi hemde sonuna kadar galiba seni tırıvırı atan bohçacılarla karıştırdılar. Ama onlarda haklı avcılarla bohçacıları nasıl ayırt edeceğiz?
Geçmiş olsun. Anlaşılan burnunuzdan getirmişler. Eğer tahmin ettiğim gölet ise; belediye başkanı orayı şahsi malı gibi kullanmakta hatta ağ ile avlanmakta. Benzer durumları biz de yaşadık, pabuç bırakmamak gerekir.
Bu durumda, Bakanlıkça Tebliğde açıkça ilan edilmemiş bir yasaklama olamaz. metin açık ve net. Sadece : maddelerde yazan görevlerini yerine getirmek zorundadırlar. Başkaca durum söz konusu olamaz. bu arada başlık konu ile alakasız olmuş sanırım.
Adamların tebl,ğden haberleri yok Adnan. TAkımlarımıza bile bakmadılar. Gerisini sen düşün. Saol Murad abi. Bir zevkimiz vardı maalesef mahvettiler. Bu sezon geçti artık. Seneye inşallah yine giderim. Bakalım Mevla neyler, neylerse güzel eyler. Haklısın Gökhan. Ben 45 cmlik kastetmiştim. Yazıdan 45 kilolukta anlaşılıyor. Admin arkadaşlar düzeltebilirse sevinirim. Yazdıklarının aynısını bende onlara gösterdim. Adamlar bilmiyorlar. Başlık hakkında admin arkadaşlar yardımcı olur umarım. Saol Emre, tavır elbette koyulmalı ama birazda dikkatli olmalıyız.
Mustafa geçmiş olsun.Senin bahsettiğin olayların yaşanabileceği iki avlak var.Biri Seydişehir tarafında biri de Sarayönü tarafında.Sen gene de dikkatli ol.Yalnız gitme.sarayönü tarafındaki gölette bizim de başımıza geldi.İki kişiyi önden gönderiyorlar.Bir de bakmışsın bi traktör dolusu adam.Ondan sonra ayıkla pirincin taşını.
himmet istemek lazımdır,gerektiği yerde hz.ömer gibi gerektiği yerde mevlana hz. gibi hareket etmek lazımdır.
Selam Metin. Onlar ne zannederlerse zannetsin, gerektiği yerde gerektiği gibi konuşmasını biliriz. Himmet çalışmaya göre gelir. Ne kadar çalışma o kadar himmet
Mustafa bey, gayet iyi bir karaklılık sergilemişsiniz. Şehre dönüncede o beediye başkanı ile ilgil bir dilekçe yazıp Tarım Köy işleri baknalığına gönderebilirsiniz. Bilinçli avcının hali bir başka Ayrıca avlakta devamlı ağcılar ve tırıvırıcıları jandarmaya ihbara devam. 156 çok yaşa, gelmedimi 2. kere 156 ve ilgili karakol komutanın adını soyadını sorarrak telefonu kapat. Sonrası huzur
selamlar mustafa kardeş konya iç sularında av yasakları haricinde av yasagı olan yer yok bunu ben demiyorum il tarım md av sirküsun de yazıyor zaman ve boy yasakları dahilinde tabi yanlış anlaşılmasın bazi mezrada oturan vatandaşlarımız kendince bazı yasaklar getiriyor ama bakanlıgı unutuyorlar makam sahibi olmak zor zanaat tabi ne dersin her kese saygılar bu arada siküyü ıl tarımdan olabilirsiniz