Okuma salina seaspin 2.40 - 10gr-40gr. , 0.6 whiplash ip le 20 gr. lık bir sihirli kaşığı (metal) 100 metre atabiliyorum ama bahsettiğin silikonları henüz 30 metreye ulaştırabilmiş değilim. Ekstra bir ağırlık olmaksızın da daha uzağa atabilenlerden olabileceğimi sanmıyorum. Kamış terchinde ise Fatih'in önerdiği ya da benim kullandığım arasında kararsız kalsan da sonuca üzülmezsin. İyi avlar şimdiden.
20-25 gr lık silikon ağırlıkları 40-50 metreye çıkarmak sorun olmuyor iyi bir kamış, misina kombinasyonu ile. Ancak 5-10 gr gibi ağırlıkları o seviyeye ulaştırmak zor olsa gerek.
20gr top ile tüyleri rahat 50 metreye atabiliyorum, aynı kamışla ustam 70 metre atıyor. Mesafeleri ölçtük, net. Raglou 6.5, raglou 8.5 gibi zokalı silikon sahteleri 25 metreye atabiliyorum. ölçtüm. ama silikonların ve zokanın ağırlığını ölçemedim. ağırlığını öğrenirsem yazarım. Kendi el yapımı sahteyi 40 metreye atabiliyorum ama ağırlığını ölçemedim henüz. tartabilirsem yazarım. Bence bir sahtenin en az 35 metre gitmesi lazım (her nekadar balık yakınında yapışsada). toplu sistem ve Tüylerin ise 50 metreyi geçmesi lazım. Benim gözlemlerim bu şekilde
Sahteden önce misket kistirma veya buna uygun bi kursun ilavesiyle atilir. aksiyon vereceginiz için sahte ucunda kursun var diye suyun dibine inmez , çekis hizina göre yine yüzeyden gelir. Ama garanti olsun diyorsaniz , mesela ben hafif siyirtma kursun + 1.20cm beden + sahte kullaniyorum. Yerine göre firdöndüye kursun ilavesi veya sahtenin halkasina kistirma misket kullaniyorum.