5/7/2009 Beyşehir Gölü Sazan Balığı avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında xDJx tarafından paylaşıldı.

1. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Tarih 5 Temmuz 2009 Pazar Yer Konya Beyşehir Gölü.

Av takımlarım 2 sadet full Carbon İtalyan malı oldukça ince ve kibar 3.90cm boyunda SPECİAL kamışş Remixon TROUT 10 minik ama 7 bilyalı makina,0.33mm OSKAR misina(22.40kg çekerli)Balsadan hassas bir seyyar stoperli şamandıra bir adetuygun kurşun,0 numara sarı mini bir fırdöndü ile eteklerde 2 adet Remixon 2-3no crom iğneler tabiki Albastar en büyük boy teleskobik kepçem,balık ağzından iğne çıkartma aparatı ve yem olarak haşlanmış mısır(Darı).Ayrıca balıkları bölgeye toplamak için alabalık ve civciv yemi.

Cumartesi akşam üzeri Arkadaşım Recep Avcı ile birlikte saat akşam üzeri 17:30 sularında Afyondan çıktık saat 19.30 gibi göl kenarında avlak yerimizde idik ama hava kapalı yer yer yağışlı ve göl oldukça dalgalı idi fosforlarımızı taktığımız halde avlanamayacağımızı anlayıp saat 22 gibi araca geçip çayımızı içtik yemeğimizi yedik ve yattık.
    Ertesi sabah saat 05 gibi uyandığımızda ortalık sakinleşmişti güneş çıkmaya başlamı balıklar atlamaya başlamışlardı hemen oltalatımızı alıp av yerimize indik ve virabismillah diyip salladık suya çok geçmeden ilk Sazanım vurdu oltama yaklaşık 1.5kg civarı idi, bereket versin dedik koyduk livara derken arkadaşım bir Aksazan yakaladı sonra tekrar oltasına bir balık geldi ama 2 dk. mücadele sonrası fırdöndüden misina düğüm yerinden kopartıp gitti:( .Hemen arkasından benim aynı şekilde 1 takım iğnem koparıldı oda düğümden:( ve sonra yine bir balık yakaladık.Saat yaklaşık 10 gibi tekrar bir balık oltama geldi ancak onuda iğnelerle birlikte kaçırdık:mad: fırtına sonrası büyük balıklar bulunduğumuz bölgede yemlenmeye çıkmışlardı anlaşılan Güneş yükseldi sıcak bastırdı Göl çarşaf gibi tek tük atlayan balıklar ve yem arayan bir kaç dalgıç kuşu sesi dinliyoruz ::)derken takımı yeniledim tekrar attım suya sonra olta kamışına makina bağlantısında bir gevşeme vardı onu tamir için pensemi alıp makina ile uğraşıyordumki bir makina sesi kulaklarımızı çınlattı :eek: bir elimde makina diğer elimde olta kamışı ve ucunda bir balık hemen misina avansını kısıp çabucak makinamı yerine taktım ve başladık mücadeleye yaklaşık 20dk sonunda görüntülerdeki durumu yaşadık sonuç ikimiz içinde mutlu idi
    Daha sonra tekrar bir büyük balık ve bir takım daha düğüm yüzünden koparttık:cool: artık balıkların kaçmasından sıklan arkadaşım 6mt teleskop oltayı alıp daha küçük iğneli olta ve hamur karışımlı yem ile başladı Aksazanları çifter çifter yakalamaya :D oldukça keyifli idi avımız.Saan akşam üzeri 16 gibi yeniden dalga çıkmaya başlayınca yeter dedik Allah bereket versin :rolleyes: 1'i 4.7kg,2'si 2-2.5kg ve 2'si 1.5kg.lık 5 sazan,500-800 gr.arası 24 Aksazan ve 1 adet 1kg civarı kadife ile o günkü avımızı noktaladık aracımıza binip Afyonun yolunu tuttuk.Yeni avlarda tekrar paylaşım için;
    Rast gele...

Son düzenleme: 9 Temmuz 2009
  2. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    çok güzel bir av olmuş. paylaşım için teşekkür ederiz.

3. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    selam

beyşehirde nereye gidebilir ve hangi yem kullanıyor beyşehir genelinde yardımcı olursan sevinirim. tebrik ederim güzel bereketli av olmuş hep böyle olur inşeallah.:)

4. CalkuT

CalkuT İsmail

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg
    Tebrikler guzel av yapmısınız 4,7 KG LIK sazan resimde fazla belli olmuyor resim boyutlarını yuklerken daha ıyı ayarlarsanız daha net goruntu alabılırız.Paylasımınız icin tesekkurler avınız daim olsun...

5. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.

Konyadasınız sanırım Beyşehir ilçesine geldikten sonra hiç bir sorun yokki kime sorsanız yolu tarif edecek ayrıca dilerseniz yenişarbademli veya Şarkikaraağaç yani ısparta istikametine doğru yönelmeniz yeterli olacak yem için yazımın baş paragrafını dikkatli okursanız orada belirtmiştim;
    Rast gele...

6. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:

Teşekkür ederim aslında çekim arkadaşım vasıtası ile cep telefonundan uzak mesafeden olduğu için sanırım net olmadı pek, ayrıca o avın son bölümünün video çekimide var ama yüklemeyi beceremedim yükleyebilsem daha keyifli bir kaç dakika izleyebilecektiniz:( neyse kısmet diğer avlarda daha net görüntülere olsun diyelim artık;
    Rast gele...

7. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    selam

sana usta diyebilirmiyim...:)

8. LapinCash

LapinCash

Çok güzel bir av tebriklerde siz 2 kişiyseniz sınırı aşmadınızmı..?

9. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan

sınır derken?:D

10. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras

Toplam 25 balık,sazan/2 =12 balık kişi başı...

Tebliğde izin verilen boy ve sayı limitlerine bakınız....

11. kemposlu42

kemposlu42 ŞAKİR KIRELLİ

Bukadar Malzemeyle Az Bile Almişsain Cocuklar Seytan Oltasiyla Aliyorlar Ordan

12. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    Dernek başkanı olarak o tebliğleri sizden daha yakın takip ediyor ve biliyorum dikkat ederseniz orada avı tüm sezon açık ve sınırsız olan Carracilius yani halk dilinde çim sazanı veya aksazan denilen balıktan bahsediliyor.Dolaytısı ile sınır aşma söz konusu değil.Ayrıca bölgemde her türlü usulsüz avlanmaya karşı mücadele eden biri olarak burada kendim kuralları ihlal edecek kadar cahil olmadığımıda bilmenizi rica ederim;
    Rast gele...

13. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Mehmet abi anlamadım kusura bakma...
    Sadece orada arkadaşın sorduğu soruya karşılık bilgi amaçlı bir not düşmüştüm doğrudan sizi hedef alan bir açıklama değildi ama alıntı sizden olunca alınmanız normaldir kusuruma bakmayın...

Bu arada belirtmek isterim ki, ben raporu okuduğumda basit bir araştırma ile Sizin ,bizim israil sazanı dediğimize aksazan ya da çin sazanı dediğinizin emarelerini gördüm tam olarak emin olmasam da bu konuda sizin kuralları çiğneyebileceğinizi düşünmediğimden size bir yöneltme yapmadım...
    Zaten sirküler dışı bir durumda uyarıyı yapması gerekenin yönetim olduğunu da forum kuralları gereği bilmekteyim.
    Amacım sadece arkadaşın bir şekilde sirküleri okumasını ve sağlamak ve konuyu o şekilde yönlendirmesine yol vermekti.
    Belki haddimi aşrak konuyu yönlendirmek istedim.
    Ve orada alıntı yaptığım bölüme dikkat ederseniz aksazan olan bölümü aldım.
    Bu arada kadifeyi de eklemiş hatta 25 i ikiye bölmüş ve 12 çıkarmışım, matematiksel olarak bir hatam dahi mevcut...

Tekrar istemeden yaptığım bu yanlış anlaşılma ve ima için özür dilerken, sizin de sitemkar ve sizi cahil gördüğümü düşünen (ki kimse için bu haddime değil) cevabınız yerine kısaca,
    "Nuri, dikkatinden kaçmış onlar sirkülere dahil olmayan aksazan yani çin sazanı" demenizi yeğlerdim.

Saygılarımla,

14. LapinCash

LapinCash

Aynen bunu ima etmiştim..Sayıyı bırak her biri 750 g. gelse 18 kg. civarı gelir avcı başı 9 kg.. Sınır ise 5 kg

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bak yine almış başını gitmişsin gubani.:D

Abici o balıkların kg ile alakası yok.;)

Lütfen, artık tebliğe bir göz atsan, ne dersin?:cool: :rolleyes:

16. LapinCash

LapinCash

Ya ben hep bakıyorum da hep karıştırıyorum :D

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yani?:rolleyes: :)

18. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    merhaba

MESAJ İÇERİĞİ YÖNETİMCE SİLİNMİŞTİR. DENETİM OLMAMASI, TEBLİĞE UYMAMA HAKKIMIZ OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ. BU YAPILAN POLİS OLMAYAN HER KIRMIZI IŞIKTA GEÇMEYE BENZER.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Temmuz 2009
  19. aydın arvas

aydın arvas aydın arvas

Favori Kamış:
    SİMANO CX BEST MASTIR 4,30
    Favori Makine:
    DAİVA WİNDCAST Z 5000
    En İyi Avı:
    Levrek 7 Kg ve daha niceleri
    :mad: oldumu şimdi nedemek limit yok okadar balığa ihtiyacınmı vardı?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Temmuz 2009
  20. mesulid

mesulid MESUT BALDIK

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    TURNA 9 KİLO KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK
    balık tutmak güzel yok üstüne