Merhabalar herkese dün akşam işten sonra bir av gerçekleştirmeyi düşünüyordum sonra arkadaşta gidelim diyince 6 dan sonra yarım saate avlaga ulastik . Avlandığımız noktada insanlar vardı bizde nilüferlere rağmen daha kenardan bir yerlere yerleştik başladık at çek yapmaya ben bu yılın favorisi Savage Gear Cannibal ile başladım karşı sazların dibine atıp zıplatarak çekiyordum arkadaşta kurt tipli yeşil slikonla çalışıyordu o sırada bir vuruş geldi tasma attım ama çektim boş slikon bir geldi kuyruk pert gitmiş . Neyse dedim taktım yeni bir slikon aynı tip başladım yine aynı noktalara atışa zaten alan çok dar atış yaptığım yer 20 metre uzunluguna 10 metre genişliginde ya var ya yok . Bir kaç atış sonra sert bir vuruş geldi tak tasma ve oturdu ama gelişinden zaten belliydi delikanlı bir turna olduğu kıyıya aldım iğneden çıkarıp geldiği yere geri gönderdim . Sonra kenardaki adamlar gördü bota atladığı gibi tam benim attığım sazlıkların dibine geldi karşımda durdu dikey jig yapmaya başladı küfür etse daha iyiydi bu kadar adi kimseyi daha önce görmemiştim zaten 10 tane olta atmışlar birde. Sabır diyerekten daracık alana atmaya başladım aradan 15 dk geçmişti bir baktım bir vuruş daha bu ilk başta levrek sandım ama kenara gelince baktık ki 20 cm lik bir turna onuda geldiği gibi yere gönderdim . Daha sonrada arkadaş herhalde spinle alınabilecek en küçük turnayı yakaladı 15 cm civarı bir şeydi onuda azad edip normal bir boyda balık alalım diye uğraşsakta artan sivri sinek saldırıları ile avlaktan ayrıldık . Trofe olmadı ama hiç olmazsa yavruları ile bir selamlaştık reeling . Resimler : https://www.youtube.com/watch?v=U0WqUzeUrJM
Maalesef, insanların egoizmini en çok trafikte ve zaman zaman da balık avlarında görüyoruz. Benzer durumları bizler de yaşıyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen balık tutma keyfini yaşamış,Turna'cıkları kandırmışsın. Savage Gear Cannibal'i ben de edindim ilk avımda test edeceğim.Bakalım iş görecek mi? Keyifli ve güzel avlar diliyorum. Ankara'dan selamlar...
Teşekkürler abi nasipte olursa 10 metre yerde olsa geliyor işte yoksada istersen 100 tane olta at . Savage Gear Cannibal Shad en iyi aksiyonu zıplatarak alıyor turnaları zıparlarken birşey cezbediyor . Direk çekersen şans yarı yarıya azalıyor uzun zamandır farklı tarzda aksiyonlar deniyorum eğer başka bir şekilde verim alırsam raporlarımda belirtirim zaten iyi avlar dilerim. Sağol roy evet çok güzel oluyor . İnş trofe gelsin onuda salacağım böyle adamlara inat . Hemde gözlerine soka soka Teşekkürler Mert darısı başına inşallah .