5 ayda bu kadar büyümüş

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Uzun bir raporsuzluktan sonra merhaba arkadaşlar.

cuma günü hanım işten gelirken yem alayımmı diye aramış bende bayağı bir iştahsız olarak karar verememiştim. en son geçen hafta gittiğimiz avda balık alamamak (zıpkıncı yüzünden) hevesimi kırmaya başlamıştı. zaten o avda 3 paket sülinez almış 2 paketini kullanamayınca dondurucuya atmıştım. en son hanıma sen alma nasıl olsa dolapta var vuracak olursa onada vurur diyerek yem işini iptal ettim.

akşam olduğunda bir komşumuza misafirliğe gittik saat 23:30 gibi eve geldiğimizde canım ava gitmek istiyor ama habire şeytanla boğuşuyordum. derken ben galip geldim ve bir çırpıda hazırlanıp çıkıverdim yola.
    Bir yandan ağır ağır ilerlerliyorum kafamdanda orasımı burasımı şurasımı diye düşünüp duruyordum. bu sezonki klasik avlaklarımdan vazgeçip geçen yıl bana bayağı güzel balıklar veren hatta 6. Ayda bir adet 22 cm lik (1 karış) ispendeği saldığım http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=47779 avlak geldi aklıma. bakayım belki benim ispendek büyümüştür dedim ve biraz hızlandım.

avlağa vardığımda saat gece yarısını geçmişti. orda avlanan bir kişi vardı sorduğumda her tarafın yengeç olduğunu söyledi ve gene moralim bozulsada attım ağzına gitsin boğazına diyerek surf takımı olabildiğince uzağa salladım. sonra spin kamışıda çıkarttım onuda salladım daha yakına. surf kamışla yem değiştirme esanasında spin takım sallandı ve yerinden hareket etmeye başladı. Hemen kamışı alıp tasmaladım fazla direnmesede epey bir asılıyordu. kıyıya geldiğinde sevinçten havalara uçtum. 450 gramlık bir ispendek misafirim olmuştu. Levreksizliğin canıma tak ettiği günlerde ilaç gibi geldi açıkçası.

biraz büyümüş ispendeğim beni ziyadesi ile memnun etmiş olsada peşine gelen sarhoşlar huzuru kaçırmaya çalıştı. allahtan fazla uzun sürmedi gittiler. Levreği aldığım noktaya spin kamışla ve surf kamışla atışlarıma devam ettim ama başkaca levrek yakalayamadık. levreği aldığım noktadan güzel vuruşlar gelsede çekekerken takım takılıyordu. 2 adet balık takılma neticesinde oltayı kopartmam ile kaçtı. sonra burda uğraşmaya gerek yok diyerek surf takım ile uzaklara yöneldim ve şov başladı. daha atar atmaz olta selam veriyor ve güzel boyutlarda mırmırlar geliyordu. 2 defa çift yakalandı birinde aldım birinde çiftin biri kıyıda düştü dalga aldı götürdü. bir iki de çipura ziyaretime geldi. avın en hareretli bölmünde yalan yok yoruldum. Atar atmaz vuruş geliyor 100 metre civarında sar sar sonra balık çıkar yemle eğil kalk sonra var gücünle uzağa savur daha boşluğunu alırken balık vursun tekrar çek döngüye devam et.
    diğer arkadaş hayretler içerisinde (ağzı açık) beni izliyordu. arkadaş 2 aydır daha ben burdan balık alana rastlamadım felan deyince. hem biraz dinlenmiş olayım dedim arkadaşa hem yemlerden verdim hemde bir takım yaptım. ama kamışı uzağa atmaya müsait olmadığından arkadaş balık alamadı.
    epey bir oyalandıktan sonra bir 2 balık daha aldıktan sonra yemde bitti balıkta hali ile bende bittim. Yaşlandıkmı nedir. sabah suyuna at-çek yapmak için arabaya geçtim. tatlı bir uykuya dalmışım vede kan dolaşımı yavaşlayınca epeyde üşümüşüm. kalktığımda saat 6:20 idi ama atçeki pas geçerek evin yolunu tuttum

ispendeğim ve 2 ay önce edindiğim ölçeğim. ölçecek kadar balık yeni yakalandı :)

gecenin hasılatı

2. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Tebrikler Gültekin abi döktürmüşsün yine :)

3. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Gültekin abi tebrikler, oltana gelen güzel balıklar yüzünü güldürmüş :) Hem ispendek hem de mırmırlar harika görünüyorlar, nicelerinin rastgelmesini umarım.. Afiyt olsun :thumb:

4. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkürler emin görüşmeyeli epey oldu özlettin kendini. daha iyileri sana rastgelir umarım

5. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkürler ersin daha iyileri senin oltana gelir inşallah

6. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Ya gültekin abi sıkıntıdan patlıyorum kurbana gelecektim. görevler yüzünden gelemedim. İzinde yok niyeti bozup bir hafta sonu kaçıp geleceğim 2 günlüğüne...

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler, anlatımın her yönü hoşuma gitti ama yengenin arayıp yem alayımmı dediği kısmı daha bir hoşuma gitti :) biz hanımdan izin alabilmek için 40 takla atıyoruz :D:D yengeyi de tebrik ederim :)

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    yasin eskiden bende kırk takla atardımda çözümü buldum önce hanıma gün içinde mükafat sonra dikkatini çeker se av saatleri. ev ahalisinin uyuduğu saatler, e eli boş gelmemek cabası. sonuçta yavrulara taze b12 vitami işin içine giriyor.

9. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İspendek Levrek olarak dönmüş, ben de iki sene evvel saldığım sinarit palazlarını bekliyorum, tebrikler , hoşça kal.:) :) :)

10. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Daha iyileri de rastgelir inşallah,tebrikler Gültekin :)

11. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Cok guzel baliklar almissiniz tebrikler.:thumb:

12. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrik ederim...

13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim orhan abi. sen bizim gibi çömezlere göre üstadsın elbette gelecek vede oltanı şenlendirecektir. saygılarımı sunuyorum

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim orhan abi. inşallah bu kış oltalar geçen seneye göre daha bir şenlenecek. hem sizin raporlardan hemde bu yazdan beri oltama takılanlardan bu gibi bir hissiyat oluştu

teşekkür ederim daha iyileri sizlere rast gelsin

teşekkür ederim

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Benim saatler de aynı ama sanırım benim sorunum çocuğun daha çok küçük olması (3 aylık) inşallah oğlum azcık büyüyünce ben de izin alma sorunu yaşamayacağım diye bekliyorum abi :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Resimleri göremedim ama tebrikler Gültekin. Sanırım güzel bir av oldu. Biraz zoraki gitsen de balık açısından tatmin etmiş. :) Niceleri rastgelsin. :)

17. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Maşallah yaa mırmırlar ne güzel sizin kıyılarda. Raporlarınıza bakıp bakıp iç geçiriyoruz. :rolleyes:

Çocukluğumda klasik dip takımına yem olarak elime ne geçtiyse takar, kıyıdan elimle savurur alırdım böyle mırmırları.

Şimdi surf kamışlar, süper avcı iğneler, fc misinalar, özenle hazırlanmış takımlar, her çeşit yem... ama balık yok. idk Bizim Antalya'nın özellikle merkez avlaklarında çıkan mırmırlar avuç içini doldurmuyor artık. :(

Niyeti bozup ilçelere gitmek lazım. Ama onun içinde geniş vakit lazım. idk

Bu müthiş avların daim olmasını dilerim.
    Mırmırlar küçülmesin, levrekler büyüsün inşallah. :)

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Günün şartlarına göre bence başarılıdır avınız.

Tebrik eder,devamlarını dilerim.

Sevgiler

19. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Gültekincim tebrikler.Çok güzel bir ava imza atmışsın.İşte saldığın balığın sana geri dönüşümü:)

20. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Tebrikler, yazdıklarınızdan sonra ben de uzak atarlı kamış almaya karar verdim. Kim bilir şimdiye kadar gittiğimiz avların "balık yok burada" diyerek döndüklerimizde belki de balık vardı ama kamış yoktu...