5 Eylül 2011 Turna Avı Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında eyeofnight tarafından paylaşıldı.

1. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Sabaha karşı saat 4.30 gibi ben 2 kuzenim ve kuzenlerimin 2 arkadaşı avlağımıza doğru yola çıktık. Yoldan taptaze ekmekler alındı eksikler tamamlandı. Avlağa geldik ama kimsenin gözü kahvaltı görmedi makinesini sahtesini alan suyun kenarına koştu. Bot şişirildi malzemeler bota alındı ve 3 kişi açıldık. Yaklaşık 2 saat sonunda balık tutamadık tabi açlık da bastırdı ve kıyıya doğru kürek çekildi. Kahvaltımızı yaptık ortalığı toparladık 3 kişi bot ile, ben ve kuzenim yürüyerek dağıldık hemen turnalara doğru:)

Kıyıdan tarayarak uzun bir mesafe yürüdük. Çok ufak bir koy bulduk, Fakat ufak olmasına rağmen sanki içi balık doluymuş gibi bir his veriyordu. Sahtem suyla buluştu birkaç tur sardım ve çok sert bir kafa geldi. Defalarca turna avına gitmeme rağmen henüz ilk defa limit üstü bir balık yakalamıştım ve balık gerçekten büyüktü limit üstünün daha da bi üstüydü:) Kamışın ucunu eğdi ardından bir kafa daha ve kamış eski haline geldi. Galiba sahteyi tamamen ağzına aldı ve misinayı kesti. Misinanın kopan yerinde birkaç çizik vardı. Adeta sahtemi alarak güle güle dedi bana. Yapılabilecek bişey yoktu çalışmaya devam...

Ufak koya çalışmaya devam ederken kuzenimin 'geliyo' demesi ile irkildim kamışı bırakıp hemen ona yöneldim. Balığı kıyıya yaklaştırdı fakat henüz balık ile kamış arasında 7-8 metre misina varken soğukkanlılığından taviz vermeyen kuzenim birden sarmayı bırakıp geriye doğru koşmaya başladı. Ne olur ne olmaz diyerek 3. bir kamış daha almştık o da suyun kenarında duruyordu. Kuzenim nasıl denk getirdi anlamadım ama balığı kıyıya fırlatması ile balığın makineye çarpması bir oldu ve makinenin kolu kırıldı:) Olur böyle dedik balığı aldık taramaya devam...

İlerde bir koy daha bulduk henüz ilk atışlarımızda turnalar yapıştı. O koydan 9 adet turna aldık. Fakat hepsi limit altı. Hepsi suya iade edildi. Bi umut belki büyük de vardır diyerek atmaya devam ettik fakat gelen balıklar hep küçüktü. Daha fazla ufak balığa zarar vermeme düşüncesi ile orda avlanmayı bıraktık ve geri döndük.

Döndüğümüzde botla gidenler de 1 adet turna almıştı. Eh keyifler yerinde etti 2 balık:)

Turlar değişti yürüyenler bota, bottakiler de karaya çıktı. Kuzenim ve ben botla açıldık. Biraz çalıştıktan sonra tahmini 20-25 metre ilerimizde bir balık oynadı. Kuzenime döndüm ve gülerek '' bak nasıl yakalıcam onu '' dedim. Sahtemi atladığı yere doğru attım. Fakat kısmet işi bu biraz battıktan sonra henüz birkaç defa sardım ve birden bir kafa darbesi ardından kamışın ucu eğildi. Bir anda neye uğradığımı şaşırdım '' ben sadece şaka yapmıştım arkadaş '' dedim kendi kendime:D Tabi heyecanıma verin daha tasmalama bile yapmadan kamışın ucunu bir anda yukarı doğru kaldırdım ve resmen balığa güle güle dedimbanghead Aradan 2 dakika ya geçti ya geçmedi az öncekine yakın bir yerde bir defa daha balık oynadı. Üzerime korkunç bi üzüntü çökmüştü fakat o su sesini duyunca neden bir defa daha olmasın dedim. Bir anda canlandım ve kuzenime döndüm ve yine gülerek '' abi bak şimdi bunu da yakalıcam '' dedim. Tabi söylediğim lafta, ama ya yakalarsam, yok canım kandırma kendini, bence bu sefer de olcak neden olmasın gibi 100 tane düşünce geçti o an kafamdan:D Sahtemi fırlattım balığın oynadığı yere yakın bir yere düştü. Biraz batmasını bekledim ve yine aynı olay makine birkaç tur attı arkasından birkaç kafa darbesi... Ama bu sefer gerçekten sakindim. ( Balığı çıkardıktan sonra o sakinliği düşündüm gerçekten kendime hayret ettim:) ) Hafif bi tasmalama yaptım arkasından yavaş yavaş sardım. Günün aksiliği kepçenin unutulmuş olmasıydı... Balık bota yaklaşınca bir anda tabiri caizse delirdi ve botun altına girdi. Kalama açık olmadığı için balıkla birlikte kamışı da resmen botun altına soktum:) Nasıl korkuyorum yine kaçacak diye zaten kepçe de yok. Ama balık yoruldu o bi avantajdı, botun kenarına getirdim kuzenim zorlu bi hamle ile balığı kucağına aldı. Ama dişler jilet gibi çırpınırken 1 parmağına değmiş. Bir yandan balık botu delmesin diye sabit tutmaya çalışıyoruz bir yandan kanı durdurmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 15 dakikalık bi mücadeleden sonra sakinliğe ulaştık ve turnamızı livarla buluşturduk:) (Eve gidince ilk limit üstü balık olmasının şerefine anında ölçtüm boyunu, 52 cm geldi canavar:) ) Bir süre daha çalıştık ve sonuç alamayınca dinlenmek üzere kıyıya çıktık.

Ağaçların altında, serinlikte güzelce bi dinlendik. İkindi vakti olmuştu. Tekrar kamışlar alındı, turlar değişti ve çalışmaya başladık. Kuzenim ve ben yine kıyı şeridini tarayarak yürüdük. Fakat vuruş dahi alamadık. Akşam oluyor bir yandan da yorgunluk çöktü. Bu balıklar yeter zaten bize dedik ve mekana geldik. Bottakiler iyi çalışmıştı 1 adet balık almışlardı fakat kepçe olmadığından botun yanına kadar getirdikleri 3 balığı da kaçırmışlardı. İşin üzücü yanı bottaki kuzenimin üçünün de limit üstü olduğunu söylemesiydi. Bundan iyisi can sağlığı 4 balıkla günü kapattık. Tabi ilk limit üstü balığı almanın ve o balığın günün en büyük balığı olmasının verdiği mutluluk paha biçilemezdi:) Yavaş yavaş toparlandık ve evin yolunu tuttuk...

Tuttuğumuz limit altı balıklardan birinin bırakma videosu. Hayvana zarar vermeden kancayı çıkarmak için hummalı bir çalışma, gerçi balıktan çok göbek çıkmış ama idare edin:)

http://www.youtube.com/watch?v=uNU0M_yVVOw

Avımızdan kareler...

Olmazsa olmazımız:)

Güzellerimiz...

Pişirilmeyi bekleyen mis gibi bir fileto:)

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bir koku geldi buraya acaba ordanmı??:) :hungry: :rolleyes: :)

3. hemperi

hemperi Ethem

balığın hayata tutunma çabası çok güzel :) tebrikler güzel ve bilinçli bir av olmuş

4. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Hay klavyene sağlık sabah sabah bir bardak çayla raporunu okumak ne güzel gitti be Nihat kardeşim :) kısmetiniz bol olsun

5. tyana

tyana serkan

merhaba

nihat kardeşim çok güzel görüntüler bunlar.elinize sağlık.o bıraktığınız balıklar kat kat büyümüş olarak size geri dönecek inşallah.iyi avlar diliyorum.afiyet olsun:)

6. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Tebrik ederim, çok güzel bir av ve çok güzel bir anlatım, sizinle o kadar balık tutmuş kadar oldum. Rastgele.

7. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Olabilir Muvaffak abi:)

Hayata tutunma çabası güzel ama sonucunda kesik biraz daha derin olsaydı bizi avdan edebilirdi:) Teşekkürler güzel düşünceleriniz için.

8. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sağolasın Ertan abi, afiyet olsun:) Daha iyileri livarınıza dolsun:)

Sağol Serkan abi ilk turna avında sana daha iyileri rastgelsin inşallah:)

Sağolasın Boran kardeşim daha iyileri sana rastgele...

9. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Tebrikler güzel av olmuş, 24'ünde nasipse balığa gideceğim inşallah bana da denk gelir güzel bir turna.

Acaba arabadan memnun musunuz?

10. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Teşekkürler Furkan kardeş.. Araba kuzenimin benim değil açıkçası pek hoşlanmadığım için sormadım da memnun olup olmadığını:)

11. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    nihat forumun baya iyi bu yıl,bayındırda suda , tatlısu levreği şimdi de turna tebrikler

12. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Teşekkürler Gökhan abi emeklerimin sonucunu alıyorum çok şükür:)

13. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Tebrikler kardeşim... Daha irileri denkgelir inşallah.... En kötü avın böğle olsun..

14. hasan vural

hasan vural hasan vural

tebrikler nihat kardeşim

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dahasına rastgelsin, gönlünce. Tebrikler Nihat.;)

16. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    her av iyidir. :D
    geçtiğimiz sezon nasip olmadı kardeşim. İnşallah önümüzdeki sezon o saldığın turnayı ve ağabeylerini ziyarete gitmek nasip olur. :)