Hafta boyu Pazar gününe plan yaptıktan sonra fırtına uyarı ile gitmemeye karar vermiştim daha sonra arkadaşın bugün ne yapıyoruz gidiyormuyuz diye başlayan konuşmasıyla şiddetli rüzgara rağmen planı yaptık ve doğruca Turna avlağına yola çıktık . Avlağa gittiğimizde yol biraz kötüydü dünden yagan yağmur biraz bataklık görünümü vermişti ama biz biraz otların üstüne kayarak suyun kenarına kadar geldik . Botu indirip şişirdikten sonra bütün malzemeleri alıp suya açıldık . Su seviyesi hala yüksekti ama her hafta hızlı bir şekilde azalıyor turnalar kamışların arada resmen katliam yapıyor açığa bir türlü çıkmıyorlar seslerden de anlaşılıyor zaten . Bayağı bir süre farklı noktalarda rüzgara rağmen at-çek yaptık 4 tane 50 cm civarı 3 tane ufak turna geldi iğneyi çıkarırken 2 tanesi pert olunca aldık mecburen 1 tanesini saldım gitti yine . 3 kutu sahte yemlerin içerisinde yine en çok verim aldığım Savage Gear Cannibal Shad oldu 1 tanesi hariç bütün balıkları onunla aldık . Ayrıca sevindiğim diğer konu bu sefer hiç bir ağla karşılaşmadık :thumb: . Kamışların diplerine doğru atış yapmak her zaman yararlı ama takılma ihtimalide bir o kadar yüksek bazen suya düşer düşmez atak oluyor . Ayrıca yaptığınız her atışı dibinize gelene kadar kesmeden devam edin turnalar bazen botun dibinde bile atak yapabiliyorlar . Birde Slikonlarda mutlaka kısa bir çelik telle 3 lü hırsız kullanın turnaların çoğunu bu hırsız sayesinde yakaladım Jig headin ana iğnesi bir türlü oturmuyor turna atak yapınca . Çelik telli hırsız orjinal Savage Gear : Av Yeri : Astana - Kazakistan Kamış : Shimano Alivio CX 240 Medium Makina : Shimano Exage 3000SRC Misina : 0.18 Örgü PowerPro Stil : Spining Sahte : Kaşık , Döner Kaşık , Slikon Hava Durumu : Parçalı Bulutlu , Çok Rüzgarlı (32 km/S) Saat : 13.00 - 19.00 Tarih : 5 Haziran 2016 Hedef Balıklar : Turna Resimler : Daha Önceki Avdan 2 kare : Bol bereketli güzel avlar ve Hayırlı Ramazanlar dilerim ... reeling reeling reeling
Senol tebrikler cok guzel bir av olmus , bende son dakika karar verip geldim ruzgara ragmen . Okun(levrek) cikmadi dedin ama resimler ole demiyor Bende baliklardan birini Cannibal Shad ile aldim oda kiyida cikarirken kaf atip gitti , igne oturmuyor nedense , 3 lu takviye sart dedigin gibi . Afiyet olsun :thumb:
Eyvallah , Okun baska günden Timucin zaten yazdım oraya ama dikkat etmedin sanırım . 3 lü hırsız olmadan Jig Head ile almıyor evet Almaty den sipariş vermek lazım bende de 2 tane kaldı
Tebrikler Şenol. Yine güzel bir av yapmışsınız. Ben de tam yayin avi mevsimi geldi diye heyecanlanmisken nehir bir yükseldi, olta attığım yer 3 metre suyun altında kaldi. Çekilmeye basladi iki gündür fakat sezondan umudumu kestim. Suyun normal akışına gelmesi 1 ay sürer herhalde
Teşekkürler roy . Sudaki ani değişimler çok kötü etkiliyor bende geçen sene çok yaşadım bir gidiyorum su yok bir gidiyorum olta attığım yerler su altında . İnşallah 1 aya kalmaz eski seviyesine gelirde güzel güzel yayınlar yakalarsın inşalah reeling
Tebrik ederim Senol kardeşim.Güzel av çıkarmışsınız.Devamını dilerim.Oralarda yayın da olur diye düşünüyorum bir de bunun denemesini yapmanı tavsiye ederim.Sevgiler,
Eyvallah teşekkürler , Spin harici pek avlanmıyorum yayın için ayrı bir takım yapmak lazım . O avlandığım yerde Turna ve Levrek daha çok yayın hiç görmedim bazen ufak kamışla şamadıralı takımla yavru balık tutup bırakıyorum zevkli oluyor oda
Balıklarda güzel,avlakta.İri sahte ve kaşıklar kullansan,çok iri turnalar alınabilecek hissine kapıldım Rastgelsin.
Teşekkürler , kullandığım sahteler ufak değil zaten Cannibal slikonlar 12 cm ayrıca 20 cm Real EEL ilede denemeler yapıyorum .Avlakta su hala çok kamışların arasında 2 metre su var neredeyse açığa çıkmıyorlar akşamları kamışların arası curcuna gibi oluyor 1 ay sonra artık kamış arasında su kalmazsa inşallah iri turnalar da piyasaya çıkacak .
Sağolasın Nuri abi hayırlısı olsun diyorum bende dolmasına karşı değilim Sağolasın Faruk iyi dileklerin için darısı başına inşallah reeling