selam Engiy bey merhaba; bunu öğrendiğim iyi oldu.Ben elimden geldiğince yardımcı olmak için bildiklerimi paylaşmak istedim, sizden bunu öğrenmek iyi oldu. Henüz kayıt yaptırmadım bende sadece evraklarım hazır ve liman başkanlığı ile yaptığım görüşmede belittiim mikatara yakın bir tutardan bahsettiler. Nasıl olduğunu bilmiyorum, araştırıcam.Bilgilendirmeniz için teşekkürler.
İrfan BEy ; muhtemelen Size ÖTV'Den bahsettiler... Çünkü 3.50 tekne ve 5 hp motor için vergi gerekmiyor ( tekne boyu 5.00 'ın altında olduğu için )... ÖTV ile ilgili de şöyle bir durum var ; 4760 sayılı ÖTV Kanunu eki (II) sayılı listede 89.03 Yatlar ve diğer eğlence ve spor tekneleri, kürekli kayıklar ve kanolar, (şişilebilir olanlar ile birim ağırlığı 100 kgı geçmeyenler, kürekli kayıklar ve kanolar hariç) sayılmış bulunmaktadır. Kırmızı yazılı ibareden dolayı ( siz tekne için 90 kg demişsiniz çünkü ) sizden ÖTV yatırmanızı isteseler dahi kesinlikle ÖTV yatırmayın.İlgili kanun maddesi ve ekli listeyi onlara söyleyin hatta ve hatta yanınızda bir çıktısını götürün... Kesinlikle ÖTV falan ödemeyin.... BUnların haricinde BAĞLAMA KÜTÜĞÜ RUHSATNAMESİ zaten ücretsiz... ( izmir limanına 3 defa kayıt yaptırdım )... Ayrıca bir yazınızda Evet motor vergiden muaf, 6 m boy + 10 bg motora kadar vergisiz. demişsiniz... Onuda şöyle düzeltmek isterim : Motorla ilgili vergi muafiyeti kaldırıldı...Yani kaç hp motor takarsanız takın vergi ödemiyorsunuz fakat !!! 9.9 hp den sonraki motorları taktığınızda ADB ( amatör denizcilik belgesi ) almanız gerekiyor... Tekne boyu ile ilgili ise 4.99 a kadar olan tekneler için vergi ödemiyorsunuz.boyu 5.00 - 7.00 metre arası teknelere 200 tl vergi ödeniyor...
Teşekkürler Çok teşekkür ederim. Detaylı bilgilendirmenizden dolayı çok memnun oldum. Ayrıca bir önceki yazımda isminizi yazarken yaptığım yanlıştan dolayıda özür dilerim. Yazdıklarınızı dikkate alarak en kısa zamanda Liman Başkanlığına başvuruda bulunucam. Herşey gönlünüzce olsun, saygılar.
*** Seastar,3.20 bot kullanıyorsunuz .aynı marka botu bende aldım size sorum olacak. Bottan memnunmusunuz performansı nasıl ? biz evde kurduk fena görünmüyor, denizle bulusması sanıyorum yaz başı olacak bana biraz bilgi verirsen sevinirm. Bende persun 5 motor dusnuyorum