5 karış suda 2 kg balık .. hemde 1 saatte..Antalya'dan

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında vexi tarafından paylaşıldı.

1. vexi

vexi Abdullah

Merhabalar, 2 hafta aradan sonra düğün hazırlıklarından fırsat bulup biraz yeni yerler keşfetmek için sabah 8 de evden çıktım . Antalya merkezden Burdur yolunda devam ettim.
    Hedefim arkadaşlarımdan daha önce duyduğum , yol kenarındaki küçük su akarını görmekti.(İsmini vermekte ilk başta sakınca görmemiştim ama aşağıdaki fotoğraflardanda göreceğiniz üzre yeni balıklandırıldığı için yerin ismini maalesef veremiyorum )

Yere varıp , yanımda getirdiğim 1 ekmeği büyük parçalarla suya atmamla birlikte birsürü yavru sazan ekmeklere üşüştü
    Yaklaşık 1 saatlik kamış ve ekmek ile avlanmam sonucunda 5-6 tanesi 20 cm civarında olan , diğerleri ise 10-15 cm arası minik yavrular kovada birikti.. Kısa keşfimden sonra dönerken balıkların tamamını aynı akara bıraktım..
    Aşağıdaki fotoğraflarda yazın geldiği Antalya'mızdan da birkaç kare paylaşmak istedim..
    Yeni keşiflerim ve avlak aramalarım devam edecek , umarım balıkları yeterli büyüklükte olan yerleri de bulup sizlerle paylaşırım .. Herkese iyi avlar ..

2. turna

turna

Yeni balıklandırma yapılan bir yerde avlanmak hiç doğru değil, o balıkların hepsinin yaşayacağından eminmisin ?.

3. cetin5807

cetin5807 M.Z ÇETİN

Favori Kamış:
    Crocadile
    Favori Makine:
    Okuma Zeon
    Önce maşallah diyelim.:)
    Demek ki Antalya'da balık yok değil.En güzel örnek yeni balıklandırılmış bir yer.İnşallah istila edilmez.

4. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    uzun zaman sonra bi bakayım dedim ilk gördüğüm başlık buydu tıkladım, resimler ne güzel vs ilk yorum hemen eleştiri!

Adam ne güzel fotoğraflar paylaşmış, hepsini de geri salmış, kendi ağzıyla herşeyi söylemiş yeni balıklandırıldı falan, hemen insanın hevesini kırmak nasıl bir keyiftir anlamıyorum ki!

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Antalya çevresinde böyle yeni avlaklar görmek çok güzel. :) Hepsini geri bıraktığın için de teşekkürler. Bence sen ve bu çayı bilen arkadaşların burayı en az bir sene kimseyle paylaşmamalısınız. Böyle kolay av veren avlaklar sende biliyorsun ki bohçacıların en sevdiği yerlerdir. Daha yeni bırakılmış, her yeme kolayca gelen, henüz üreme yaşına gelmemiş bu güzel balıkların sonu bohçacıların tavası olmasın. Kimseyle paylaşmayın lütfen.

İnşallah ilerde o çevredeki sularda trofeler tutarız. :)

6. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    Bıraktığın için teşekkürler, keşke kovaya koymadan bıraksaydın ama yinede güzel av raporun için de teşekkürler , umarım büyüyünce de yakalarsın o balıkları:)

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    uzun zaman sonra bi bakayım dedin, ilk gördüğün başlık buydu tıkladın, resimler ne güzel vs ilk yorum hemen eleştiri!

Yazını aynen böyle okudum/yorumladım.

Mehmet abimiz haksız değil. Salınacak balığı belki saatlerce livarda/kovada tutmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Bu tür durumlardan balık çok fazla örselenir, belki de ağır hasara uğrar, ölebilir de. Vakit kaybetmeden güzellikle salmak lazım. Eleştiri bu yöndedir ve de haklıdır.

İbrahim hoşgeldin.:)

8. Bunlar israil sazanı değil mi?
    Bir yandan bir çok meranın bunlar tarafından işgalinden yakınırken, diğer yandan yeni meraları da aşılamak???
    Karşı olduğumdan değil de, ikileme dikkat çekmek istedim.

9. simendifer

simendifer Sennur

Abdullah bey, öncelikle paylaşımınız için teşekkür edeyim. Duyarlı biri olduğunuz aşikar, bunu tartışmanın anlamı bile yok. Ancak şunu söylemeliyim ki, keşke o balıkları toplamak için çaba dahi sarfetmeseydiniz. Geri salarken kovayı ters çevirmişsiniz örneğin. Böyle bir uygulama o yavruları gerçekten çok zedeler. Enfeksiyon kapmalarına, zararlılara karşı kendilerini korumakta güçlük çekmelerine neden olur. Salımda, diğer bir fotodaki örnek gibi, tek tek salım yapmalıydınız ve çıplak elden ziyade, ıslak bir bezle tutmalıydınız. Bunlar hassas durumlar, dikkat etmemiz gerekiyor. O nedenle, geri salma amacıyla dahi olsa, henüz ergenliğe erişmemiş ve yakalamak için zamanı gelmemiş (sezon açısından) balıkları alıkoymamamız ve hatta yakalamak için çaba harcamamamız gerekir. Bu nedenle, bundan sonrasında daha da duyarlı olacağınıza inanıyor ve güzel avlarınızın devamını bekliyorum. Keyifli paylaşımlar dilerim.

10. simendifer

simendifer Sennur

Sepetin içinde aynalı sazan görüyorum.

11. matti

matti murat

size katılıyorum.insanı nefret ettiriyolar bazen...

12. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    aynalı harıç dığerlerını salma kardeşim istilacı balık olan israil cinsi onlar yerlı cınsın soyunu kurutuyor bıyıkları yoksa israil dır bılgın olsun tebrıkler

13. ilhanzx

ilhanzx ilhan keçeci

En İyi Avı:
    5 kg sazan
    eline sağlık güzel av olmus

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sakın, aman sakın olaki israille karıştırılmasın. Buradaki aynalı harici balıklar kesinlikle pullu sazandır. Bıyık normal sazan için çok önemli bir göstergedir ancak ağız yapısı da israilden farklıdır. Pullu/aynalı sazanların ağzı/dudağı körüklüdür, ileri geri vakumlama yapabilir şekildedir. Bu durum fotoğraflara dikkatli bakılınca görülüyor zaten. İsrailde bu özellik olmaz, dudak balığın çenesi ile birleşik /sabittir.

15. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    antalyalı amatörler için cok güzel bi avlak olmuş. işallah değeri bilinip korunursa zevkli avlar verir orası. keşke özelleştirilse böyle yeni aşılanan yerler. sadece sportif avcılıga izin verilerek gercek anlamda koruma sağlanabilir..

16. nevzat42

nevzat42

Tebrikler Abdullah avın ve balıkları geri bıraktığın için.Arkadaşların söyledikleri bence eleştiri amaçlı değil,bilgilendirme amaçlı.Şevkin kırılmasın.Bence de sepette çok balık var ve sıkışmışlar.Böyle durumlarda balık sıkışıp ölebilir.Bir de suya bırakırken tek tek ve yavaşça salmalıyız.Balıkların görünüşleri israile benziyor aynalı dışında ama ballı abiminde dediği gibi bıyıklarına ve ağız yapısına bakarsak pullu.Oltalar boş kalmasın.

17. vexi

vexi Abdullah

Gorus yazan tum avci arkadaslara tesekkurler..
    Baliklara sudan cikarilirken, su dolu kovada gecirdikleri 1 saat boyunca ve suya geri birakirkende buyuk bir mutluluk ve ozen ile geri salinmistir.
    10 yasimdan beri avciligin surekliligi icin bilincli olarak bu sporu zevkle ve bilincli olarak yapiyorum. Yemek icin yada baska sebeble kenara alinan baliklarin kafalarina sopa gecirip poz verenlerden degilim. Herkese hassasiyetlerinden ve yorumlarindan dolayi tekrar tesekkurler , iyi geceler bereketli ve zevkli avlar.

18. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    haklısın nurı şimdi dikkat ettım bılgın için teşekkürler

19. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Güzel zaman geçirmişsiniz. Eminimki o balıkların hiç biri ölmemiştir ama benim kişisel tercihim yavruları yakalandığı gibi doğal ortamına hemen bıraktır. Keşke sizde öyle yapsaydınız bu tarz eleştiriler olmazdı. Yinede size çok teşekkürler tatlısu avı oldum olası ilgimi çekmiştir.

20. Genel görünüm İsrail sazanına benziyor. Işıl ışıl gümüş rengi parlak pulları ile. Ama dediğiniz doğru sanırım, ağız yapısı israil sazanında daha küt oluyor sanki, bunlarınki daha uzunca gibi. Belki büyüdükce renk koyulaşacaktır.