Merhabalar , Haftasonu memleketim Denizli'de iken can sıkıntısından 3 saatliğine aşağıdaki sulama kanalında şansımı denedim. Normal şartlarda, yasal boyutlara dikkat ederim ama ailemin ısrarları sonucu bu sefer çoğunu yemek için kenara aldık .Yakalanan balıkların tamamı israf edilmeden akşam yemeğinde yenilmiştir Oltam ; 4 mt karbon kamış , şamandıralı 7 numara iğneydi. Yem olarak sadece solucan kullandım. Balıkların cinsleri hakkında tam emin değilim , tatlı su kefali yada çayır sazanı dediklerinden olsa gerek . Balıkların tatları ise müthişmiş, tatlı su balıklarına mil/çamur kokusu yüzünden uzak kalmıştım hep. Ama bu balıkları kızgın yağda normalden biraz fazla kızarttık, sonuç çok lezzetliydi
BU balıklar inci kefaliyle akraba,gökcenez,inci,gümüş,hatta tatlısu sardalyesi diey mahalli olarak adlandırılan,resimde görünenlerden daha fazlada büyümeyen,tavası hakikaten çok lezzetli olan bir tür olup bence Türkiye dahilindeki tüm akarsularda muhtelif alt türleri olan bir balık. Aralarında birkaç tanede akbalık denen türden var. Elinize sağlık afiyet olsun.
Vedat ağabey, "akbalık" tan kastınız kasna değil mi? Değilse farkı nedir? Ben bunları bir türlü çözemedim. idk
Avcılığını çok sevdiğim aynı zamanda çokta lezzetli olan bir balık. tebrikler güzel bir av olmuş sizin için. Biz burda ufak olanlara sinek balığı, kırmızı yüzgeçli olanlara hilerya diyoruz ülkemizin çeşitli yörelerine göre isimleri değişebiliyor tabi.
Ben bu balığı o yöreye özgü bir tür olan Gökçe Balığına (Alburnus akili) benzettim. Yanılmış da olabilirim. Şıpşıp tabir ettiğimiz tek iğneli, ufak şamandıralı hassas bir olta ile avının keyfine doyulmadığını iyi biliyorum. reeling Ancak avlanılan yer için emin olduğum bir hususu aktarmak istiyorum. İlk fotoğraftan gördüğüm kadar sanırım tarım arazileri arasında kalan bir kanal içinde avlanılmış. Aman arkadaşlar dikkat!!! Bu gibi kanallarda, özellikle zirai gübreleme ve ilaçlamala sezonlarını takiben avlanmayın. Avlansanız da avınızı yemeyin, kimseye yedirmeyin. Ne yazık ki ülkemizde halen Avrupa ülkelerine sokulması bile yasaklanmış gübre ve ilaçlar yoğun olarak kullanılmaktadır. Tarım arazilerinden yağmurlar aracılığıyla öncelikle bu gibi kanallara inmekte olan kimyasallar avlanıp, tüketilen su ürünleri ile insan vücutlarına geçmekte ve farkına varılmayan bir çok tahribata yok açmaktadır. Bu kanallar ilk fotoğrafta da görüldüğü üzere olağanüstü düzeyde gelişen bir bitki örtüsü ile kaplanır. Döküldüğü durgun su kaynaklarında da ne yazık ki aşırı su bitkisi artışına neden olarak zarar vermeye devam eder. Umarım bir gün Avrupa normları ülkemizde gerçekten uygulanır. RASTGELSİN.
Abdullah Bey sizi gerçekten tebrik ederim.Yasal boyutlara uyuyorum diye bir açıklamada bulunduğunuz içinde, ikinci kez tebrik ediyorum.Eskiler boşuna dememişler,sabrın sonu selamettir diye.Allah daima şans açıklığı versin.Eğitimli olmak ve bilinçli olmak herzaman önemlidir.Ülkemizde bilinçli avcılık yapmak toplumca, büyük küçük demeden deniz,göl ve akarsularımıza sahip çıkmanın zamanı gelp geçiyor bile.O halde gelin sizler gibi bilinçli insanların sayısını hep beraber gayret içinde bir bir arttırmaya başlamak için kolları sıvıyalım.İlk baştan çocuklarımıza aşılayalım!Onlar bizi iyi yönde örnek alırlarsa , biz işi çözmüşüz demektir.Temiz toplum , bilinçli yarınlar olsun...Trofe avlar diler , herşey gönlünüzce olsun...Bursa'dan , Antalya'ya kucaklar dolusu selamı , bir borç bilirim...Hoşçakalın,şen kalın... Cennet Ülkemizin Akvaryum Gibi , Deniz , Göl ve Akarsularına Kavuşması Dileklerimle...
Harika bir av olmuş, ilk fotografa bakıp sessiz ve dingin bir ortam olduğunu hayal edebiliyorum, kurbağa sesi hariç tabi İstanbulda yaşıyoruz kurbağa sesini bile özledik vallahi. Tebrik ederim tekrar.
Akbalık ile kasna aynı değil, kasnalar daha büyük pullu ve daha koyu renkli olur, gerçi çoktan sindirmişsinizdir bile ama gümüşler yağda çok güzel olur çıtır çıtır kılçığıyla beraber offf canım çekti beee afiyet olsun ....
merhabalar , herkese güzel düşünce ve dilekleri için teşekkür ederim .. bir sonraki memleket ziyaretimde sizlere yeni araştıracağımız yerlerden de güzel raporlar sunabilirim inşallah az önce Antalya da yeni keşfettiğim mükemmel bir yeri denedim. Çok balık olmasına rağmen henüz çok küçükler , bu raporu ve fotoğrafları yeni başlık altında paylaşacağım ..herkese zevkli ve bereketli avlar dilerim ..