5 sene önce Büyükçekmece gölüne 5, 6 arkaşdaş sazan avına gitmiştik. Eski ama güzel bu av raporunu sizinle paylaşmak istedim. Merak edenlere; 2 iğneli dip oltası, yem solucan. Genel olarak gölde israil sazanı var.
İbrahim merhaba selamlar kardeşim. Küçükçekmece'de balık kaldığını bilmiyordum. Son duumu nedir acaba bir bilgin varmı Selamlar.
Bildiğim kadarıyla hala balık tutuluyor küyükçekmecede. Çünkü bir kaç ay önce önünden geçtiğimde bayağa bir olta gördüm suya salınmış. Uzun zamandır uğramıyorum ben küçükçekmeceye bu sene hep terkos sazlıbosna ve imrahor taraflarına gittim ama sazandan yana nasibim olmadı.
merhaba ; 5 sene öncesine göre göl şuan biraz daha temiz sanırım.yazları o eski koku pek duyulmuyor artık. k.çekmece balıkçı barınağındaki arkadaşlardan duyduğum kadarı ile gölde kefal varmış göle gezintiye çıktığım zamanlarda mimar sinan köprüsünün k.çekmece polis karakolu yakınlarında balık ağları görüyorum.sanırım denize tek bağlantının olduğu bu kanaldan giriş ve çıkışlarıda bu ağlar engelliyor . sağlıcakla kalın.
25 sene evvelinde ise; gölü Menekşe sahiline bağlayan bir kanal vardı. Onun üzerinde de 50-60 cm'lik kefaller tutulurdu.
25 sene önce karakolun karşısında mezbaha vardı. Kesimler bitince temizlik yapılır ve temizlik suyu o kanala akıtılırdı.Kefallerin pıhtılaşmış kanlara yaptığı akını düşünün m2'de üstüste çıkmış onlarca kefal. Bizde tam karşıda elimizde çarpmalarla orada olurduk
Bende öyle biliyordum ama küçükçekmeceyi hiç görmediğim için emin olamadım. Bencede Bahçeyiş Bend üstü. Geçen hafta oradaydım, Bahçeyiş köyüne giren yol tamamen sular altında kalmış, Ulaşım Bent üstünden sağlanıyor,(Diğer taraftanda TEM havaalanı tarafından)
evet o günleri bende biliyorum. bu arada göl hala menekşeden denize kanal vasıtası ile bağlanıyor.sadece o günlere göre tek fark mimar sinan köprüsünün ilk restarasyonu sırasında karakol tarafındaki son ayağı dışında diğerlerinin doldurularak kapatılmış olması.o kapatılan bölümede k.çekmece balıkçı barınağı yapıldı. şuan hala kanarya soğuksu taraflarında iski nin çalışmaları devam ediyor inşaallah yakında göl eski günlerine geri döner. bu arada evet sanırım resimdeki göl büyükçekmece gölü
Sevgili İbrahim.Hic orası Kücükcekmece olurmu. Büyükcekmecedir. Sevgiler. Not istersen Kücükcekmeyle ilgili avlarımın resimlerinide yollarım.Ama heyhat sen o zamanlar dünyada yoktunki.