Selam oltacı dostları Gecen hafta sonu 3 arkadaş (Evren_Birkan_Tuggin) gündüzden başladık planlara.Yiyecegimiz,içecegimizi aldık bot ve olta kontrollerinden sonra bastık marşa yola cıktık.Sabak 4 gibi botu kurduk biraz bekledik ateş falan yandı caylar börekler neyse 5 gibi sudayız.Hava hala acılmadı sahteleri atıyoruz ama suda otları göremiyoruz henüz.Yarım saat sonra hava aydınlanıyor bizim kaşıklarda hareketlilik başlıyor ve 20-30 cm arası turnalar geliyor.Limit altı salıyoruz onları tabi.21 gr lık kaşıklara gectik biraz daha az limit altı gelsin diye işe yaradı.Büyük igneleri sevmediler neyse saat 6 gibi benim kamış kalamaya düştü başladı cayırtılar.Hemen Evren kepceledi 60 cm lik avın ilk turnasını kıtkaya taktık.boyları 50-60 arası 6 adet turna aldık .saat 17 gibi avı sonlandırdık .Havanın rüzgarlanmzası akşam turnalarını bizden kurtardı bunada şükür.Aşagıda link verdim umarım fotolar cıkar . Yolunuz açık turnanız uzun olsun ) herkese rastgelsin .
Güzel turnalar tebrik ederim. Bu sezon ufak turlara hemen heryerde görülmekte.Bu durumun gelecek sezon için çok faydası olacaktır. Bol yağışlar dahada genişleyen alanlar,mevsim harici av peşinde koşan ağcıların talanından anaçları kurtardığı,rahatca yumurta döktükleri belli olmaktadır. Öyleki baraj kapaklarındanda dışarı çıkmışlar ırmakların bazı yerlerine dahi taşmışlardır. Kimisi barımazsada bazı derinlerden turnada alınmaya başlanmıştır. Senelerce forumlarda alternatf av olarak tatlısu av keyfinin yapılmasını önermiştim. Nihayetinde bolca tatlısu av raporları görülmeye başlanmıştır. Benimde önemli tatlısu avlarım devam etmektedir. Ancak rapor haline forumumuzda henüz getirmedim. Sevgiler
Teşekkür ederim Vedat abi Raporlarını sürekli takip ettiğim ustalardansınız. Birçok av sohbetimizde adınız geçmiştir.Özellikle camurun içinde botunuzu suya indirirken bir resminiz var. o raporda ki yayınlar az rüyama girmedi.Benzer ebatlarda yayınları kızılırmaktan bizde yakaladık.Sizinle birgün av yapmak biz 3 arkadaşın hayalidir. sevgiler,saygılar
tebrikler üstad turnalar süper on numara avlak yeri hakkında tüyo verebilirseniz sevinirim rast gelsin sağlıcakla..