Dostum şuan suürünlerinden haber bekliyoruz olumlu olması halinde alımlara başlamak için engelimiz kalmıyor para mevzusu olduğu için site yönetiminin yapması gerekir diye düşünüyorum organizasyonu böyle bir şeye öncü olmam beni gerçekten çok mutlu edecektir.Sizin desteğinize de ihtiyacımız olacaktır emin olunuz teşekkürler ben işyerimde 500 kadar alım yaprırabilirim şimdiden.Hedef 10.000 balıktan az olmamalı bence .
benim büyük endişelerim var ciddi bir araştırma gerektiren bir konu. ama su ürünlerinden onay gelirde yapılırsa böyle bir şey 100 tanede benden en büyük korkum zaten iyice bozulan dengeyi dahada alt üst etmemiz...
Ana başlıklarla balıklandırma ne demektir. * Balıklandırma,geniş anlamda ekosisteme dışarıdan yapay müdahale ile mevcut doğal kaynakların geliştirilmesi olarak tanımlanabilir.Ticari anlamda ise balıklandırma her türlü su kaynağının(akarsu,doğal göl,deniz,baraj) stoklarının arttırılması olarak ifade edilebilir. * Ekonomik bir türün herhangi bir doğal ortamdaki stoklarının aşırı avcılık veya herhangi bir nedenden ötürü(hastalık,göç,ani çevresel değişimler,anaç stok düzeyinin azalması)avlanabilir/sürdürülebilir seviyenin altına düşmesi nedeni ile balıklandırma programının uygulanması çok önemlidir. * Norveç,İzlanda,İngiltere,Kanada,Japonya,İspanya ,Fransa ,Endonezya başta olmak üzere 27 ülkede,65'in üzerinde tatlı su ve deniz türü balıklandırma programı uygulanmaktadır. * Başarılı bir balıklandırmada en önemli kriterlerden biri,yetiştiricilik yoluyla sağlanan yavru balıkların,doğal ortamdaki bütün olumsuz faktörlerden en az etkilenerek hayatta kalabilmeleri,büyüme ve üreme aktivitelerini sürdürmeleridir. Vs.vs.
proje çok hoşuma gitti. tebrik ederim. böyle bir organizasyonun adımlarını bizede öğretmenizi bekliyorum. il il, ilçe ilçe bile düzenlenebilir. okurken bende çalıştığım ilçede yapayım, neden olmasın dedim. yapabilirimde...
Su ürünlerinden gelen cevap Sayın Sarısaltık, Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Demrede Enstitümüz tarafından 50.000 balığın denize bırakılması Demre Kaymakamlığımız kordinasyonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerşekleştirilmiş bir faalliyettir. Enstitümüzde levrek ve çipura yavru üretimi gerçekleştirilmektedir. Yavru balıkların diğer kişi ve işletmelere satışı döner sermaye marifeti ile olmaktadır. Şuanda 1 gr ağırlığındaki levrek yavrusu 40 kuruş, 1 gr ağırlığındaki çipura yavrusu 45 kuruş tur. taşıma ve diğer işlemler tarafınızca karşılanması durumunda ücreti karşılığında belli bir miktar balık talebiniz karşılanabilir. Ancak bu düşüncenizi daha bir olgunlaştırdıktan sonra önümüzdeki yıllarda değerlendirilmesi ve uygulaya konulması daha isabetli olacağı kanaatindeyim. Çalışmalarınızda başarılar diler, bilgilerinizi rica ederim. İsaTEKŞAM Teknik İşler. Koordinatörü
Devam edeceğiz tabiki ama fiyat gr için 0.40 kuruş daha uygun olsun diye uğraşıyoruz 0.18 kuruş olarak hesap edilmişti o yüzden biraz balık sayısı düşebilir diye düşünüyorum.Ama illaki bu iş yapılacak.
Çok güzel bir proje hoşuma gitti ben de takipçisi olacağım.Umarım iskenderun körfezinde de bu tarz bir çalışma olur.ben de şimdilik 100 adet balıkla katılmak istiyorum.başarılar diliyorum.
Para işin içine girdiği için beni pek fazla kişi tanımadığı için içinde ister istemez bir şüphe olacaktır ki bu da çok doğaldır.Fiyatın beklediğimiz 0.18 olmaması yardım teklifinde bulunan hayır dever balıkçıların düşürebileceğini belirterek bir öneri sunacağız.Organizasyonu site olarak veya akdeniz sorumlusu olarak birisinin üstlenmesi ve ödemelerin Vedat Abayoğluna yapılıp fonun onda toplanıp toplu alımın yapılası esnasında onun akdenizsuürünlerine havale yolu ile göndermesidir.Tabiki kendisine bunu sunup kabul etmesi durumunda ben şahsım adına önerimi yaptım.Bu konuda herkeze gerçekten çok teşekkür ediyorum yardım yapan yapmayan çok iyi insanlarsınız emin olun.cyr mrsparkle
Aslında devlet bir tesis kursa yavru balık üretse salsa ve bunun finansmanını da balıkçılık yapanlardan sağlasa süper bir sistem olur. Bizim bu tip bir projeyle devlete gitmemiz ve bunun gerçekleşmesi için baskı yapmamız daha makul olur gibi düşünüyorum. Bu şekilde her yıl milyonlarca yavru balık salınabilir. Ve çipuranın levreğin olduğu yerde istavrite talep azalır gibi geliyor.
Onların balıkların yararına bir organizasyonu destekleyeceğini hiç sanmam yaptıkları kıyımın farkına varsınlar yeter.Gölge etmesinler başka ihsan istemem.
Salınacak balıklar denizdeki ile aynı genetik özelliklere mi sahip olacak yoksa farklı bir genetik yapıda bir balık mı? Ancak ben de çiftliklerin doğadan anaçlar toplayarak üretim yapıyor diye biliyorum. Ama aslını astarını bilmek gerek. Yoksa denizde doğal stoklar ile genetiği değiştirilmiş stoklar ile karışırsa işte o zaman gerçekten kaos olur.