onur abi bu aralar hizlisin havalar guzel gidiyor heralde,ve av icin zamanin var galiba burda da daha bugun sicagi hissettik isten zaman olmuyor kismetse bende hafta sonu bir ava gidicem...paylasim icin tesekkurler...
havalar guzel zamanim uygun ve ayrica forumu biraz renklediriyim dedim tatli su avlari burda biraz zayif gidiyor gibime geldi.daha bunun hafta sonuda var herhangi bir isim cikmazsa yeniside gelicek.sana bol sanslar dilerim,baliga giderken gittigin yerde sehir sebekesinden gole veya kanala bosaltilan sularin dokuldugu yerleri denemeni tavsiye ederim ayrica tesekkurler
Tebrik ederim Onur.Kefal konusunda hep şüphe ile yaklaşmışımdır.Bak sende şehir şebekesinden bahsedediyorsun.İnsan dışkılarını yediği doğrudur her halde.
Onur eline sağlık herzamanki gibi güzel balık. Bize gelince bizim tatlısuda balık yakalamamız gittikçe zorlaşıyor.Sular azaldı. kalanlar kirletildi ,kirletimeyenlerde ise balıklar tüketildi. Bu sebeptendirki av haberlerimiz hızını kesiyor iyice. Allah bize yardım etsin durum vahim.
Halil bey bence tatlısukefali konusunda şüpheli yaklaşmayın.Sizin şüpelenmeniz gereken deniz kefalidir. Tatlısuda genelde böçek balık ve bitkiyle besleniyorlar. Bu arada atık su agızları her balığı cezbeder.Gerekse mineral yapısı gerekse yicek atıkları balıkları topluyor.Kaçınılmaz birsey.
tesekkur ederim.buralarda lagim suyu kanallara dokulmez benim demek istedigim diger atiklar cevreyi kirletmeyen ve zara vermeyen turde olanlar.mesela asiri yagmur sonrasi yagmur sulari vs...
tesekkurler.orda balik azalma sebeplerinin en buyugu bana gore her tutulanin eve goturulup yenmesi.capak kizilkanat baligi bile yeniyor burda bunu yiyecek insan ne gordum ne duydum.