Yer : lütfen sormayın zaten balık yok Tarih : 16.9.2012 Kamış : d.a.m pythonpower2.10 Makine : shimano zerus_0.15 ip misna balık yakalayan sahteler:STRIKE-PRO EG033F ALPHA MİNNOW 11,5 CM SPRO PIKEFIGHTER JR 8 CM RAPALA SHAD RAP DEEP RUN 90MM alıkoyulan turna : 3 suya iade : 2 ebatlar : 55cm - 61cm avlanma süresi : sabah 5:30-11 arası ögleden sonra 14-18 arası kacan balık sayısı : 2 hava : sıfır rüzgarlı,güneşli ay konumu : yeni ay ava katılanlar :Tuggin_Evren_Birkan selam oltacı dostları Yine bir pazar sabahı önceden yaptıgımız planlarla sabah saat 3 gibi 3 arkadas düştük yollara.Okudugumuz bilgiler dogrultusunda avlakta bu aralar turna azlıgı vardı.tabi bu bilgiler bizi yıldırmadı, Gittigimiz meralarda turna icin uygun hava,rüzgar,su sıcaklıgı,ay konumu yakalasak bile bazen az balık la eve dönebiliyoruz.Bu noktada suyun berraklıgı balıgın ac yada tok olması yani av gününden önceki günlerde ki koşullarında önemi cok oluyor balık nazlı olabiliyor. Saat 5:30 da suya girdik ve oltaları salladık .ögleye kadar aldıgımız 1 balıgıda kıtkadan kacırdık.öglen karaya cıktık cay molası yagda yumurta falan derken saat 2 gibi tekrar sudayız.Elektrikli botla ses disiplini mizi koruyarak ilerliyoruz cıt yok botta morallerde biraz bozuk tabi , biz sazlıklara paralel ilerlerken sazlıkların arasından şapırtılı su sesleri geliyor turna pusuya yatmıs bizi ya duyuyor ya görüyor hemen kıvrak hareketlerle dibe dogru yüzüyor. ee e balık var neden gelmiyor diyoruz hatta su yüzeyıne yapışan sinek ,kanatlı ne varsa saldırıyorlar .görüyoruz.şahit oluyoruz. ilginc olan en cok takip aldıgımız kaşıklarda oldugu gibi sahte yemlerle de sık sık takip almaya başlıyoruz.ve Saat 3 gibi botun hemen 1 mt altında yemin peşinde 50-60cm civarı turnayı gördüm .icimden yeter artık saldır şu sahteye diyorum sahteyle turnanın arası nerdeyse 5-10 cm misina sarımını durdurdum 1,2 saniye öylece arkasından seyretti kamışın ucuyla sahteyi ani aksiyon verdim sahte "w" cizerken botun altında nerdeyse savaş cıktı turna tam anlamıyla deliye döndü ,kalamayıda calıstırarak yemle beraber derinlere yüzdü yorulunca fileye aldık kıtkaya taktık cok şükür.Avı sonlandırana kadar 4 adet daha yakaladık 2 tanesini suya geri gönderdikten sonra karaya cıkıp eve geri döndük , herkese rastgelsin sevgiler saygılar
İlk tebrik benden olsun güzel turnalar ayrıca rapaları fotoladıgınız iyi olmuş bizde 1-2 fikir ediniriz en azından abi avlak neresi
Havanın dönmeye başladığı bir dönem ve turnaların yapay yemlere an az kendini kaptırdığı kısa süreli bir verimsizlik zamanı.Buna rağmen güzel bir av olmuş lakin yüzünüzdeki olumsuz hava fotoğraflara çok net yansımış.Önümüzdeki haftalarda yakalanan balık sayısı dahada azalabilir lakin bu saatten sonra trofe zamanı. Daha irilerinin rastgelmesi dileğiyle selamlar..
Güzel balıklar murat bey tebrik ederim iade edilen balıklar için avrıca teşekkür ederim.Ayrıca avlakların korunması konusundaki tutumunuzu takdir ettiğimi belirtmeden geçemiyeceğim
Kırmızı kafa Strike-Pro geçenlerde taşa taktığım bir sahtemdi. Şimdi daha da bir oturdu içime Tebrikler Tuggin....
Dün aynı avlaktaydım, aynı gözlemleri bende yaptım toplamda 8 balık, 6 sı limit altı suya iade 2 balıkla avı sonlandırdık. Yinede boş dönmemişssiniz, tüm ekibi kutlarım. Rastgele...
teşekkür ederim Hakan kardeş ,haklısın trofe zamanı siz ustalardan bekliyoruz artık,olumsuz hava az balık cıkınca dogal olarak yüzlere yansımış bende sen deyince fark ettim Bişey daha var aslında saha da gözlemledigim,haziran temmuz agustos aylarında su seviyesi aynıydı.eylül ayında sabah girdigimiz su ile aksam cıktıgımız su arsında nerdeyse 10 cm su seviyesi farkı olusuyor .bununda az balık da ve su bulanıklıgında etkisi oldugunu düşünüyorum. rastgelsin
teşekkür ederim , bu avda salınan balıklar limit üstü balıklardı ayrıca limit altı salınan balık sayısı 7-8 dir.Raporlarda bu balıkların sayısı gecmez bizde , rastgelsin
teşekkür ederim ,strike pro bundan önceki avlarda daha cok iş yaptı desem kızmassın umarım Taşa takılma ,ota takılma gibi durumlarda misinayı kesmedn önce takilmış sahteyi yerinden cıkarmak icin takıma kurşun baglayıp sahteye vurdurarak kurtarmaya calısırız aklında bulunsun.
teşekkürler Erkan Toplamda 4-5 botcu vardı.Geneli balık az dediler .boş dönen de oldu .Sezon kapanışına 8-9 hafta kaldı bu merayı bu sene inan cok zorladık artık 85 cm den büyük görememek beni delirtiyor.Biyerde bir hata yapıyoruz ama anlamadım yinede yazı gecirdigim bu merada kapanışa kadar inatla devam edecem bu arada Büyük bir organizasyonla daha yukarılarda avlanacanızı okuyorum bol şanslar diliyorum iyi haberlerini bekliyorum , rastgelsin
teşekkür ederim bu yaz icin haklısınız verimsiz bir kanı olustu bir anormallik oldugu kesin rastgelsin