6.05.2010 çanıllı turna avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında turna91 tarafından paylaşıldı.

1. turna91

turna91 Furkan

En İyi Avı:
    sazan 6.5kg
    Öncelikle bütün büyüklerime merhaba;
    Foruma yeni üye oldum ve inanıyorumki sizlerden bir çok şey öğreneceğim

6.05.2010 tarihinde çanıllıda yapmış olduğum turna avı pek verimli geçmesede(inanılmaz limit altı turna geliyor) bir tane limit üstü turnayla avımı sonlandırdım

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 28 Mayıs 2010
  2. selim92

selim92 selim

balıklar guzel ama keske resımlerı tam ekleyebılseydın ben de canıllıya gıtmıstım ama hıc bır sey tutamadan baska bır yere gıttım

3. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Hoş Geldin sefa Getirdin Furkan

2. resmini Fotoğraf makinasının içine sokacakmışın büyük çıksın diye :)

4. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Çanılıda Av yaparım diyen arkadaşlar Kızılrımakta yapacağı av oranının yarısını geçmez Nasip işi elbet ancak Balık olduğu yerde nasiplenilir ÇANILI BOŞ

5. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    furkan imkanın varsa kapulukayayı veya kesikköprüyü dene. daha çok verim alacağına inanıyorum. rastgele.

6. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    tulum çizme aceleye geldi galiba. :) çıkaramadan balığı reimlemek mi istedin:)

7. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

tebrikler balık iyi görünüyor kaç cm geldi

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrikler,güzel balık.

9. modena

modena

kardeşim tebrikler...çok güzel bir balık...

10. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    Iyi Bir Ava Devemini Diler Bizlerle Paylaşimini Bekleri

11. turna91

turna91 Furkan

En İyi Avı:
    sazan 6.5kg
    Arkadaşım kameraya yakın tutta daha büyük gözüksün dedi bende onu kırmadım :), dediğiniz gibi kızılırmak (kesikköprü,kapulukaya,sülübük)civarlarında daha büyük ve güzel balıklar var ama imkanım doğrultusunda arabayla fazla uzak olmayacak yerlere gidiyorum genellikle öbür türlü evdekilerin içi rahat olmuyor, genellikle zaten çanıllı,dikilitaş,imrahor üçlüsü arasında git gel yapabiliyorum

12. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Turna için gittiğim ve hiçbir şey yakalayamadan döndüğüm avlaklardan hep turna raporları geliyor, ne iş?

''Bende mi sorun var?'' diye düşünmeye başladım.

Geçen seneki Çanıllı maceramdan sonra bir daha Çanıllı'ya gitmeyi düşünmüyorum.

Çanıllı'da gördüğüm kadar balığa aç bir insan topluluğunu başka yerde görmedim. Yamyam gibi 1m arayla dizmişler dip oltasını, tırıvırıyı, yer bulamıyoruz. Botla avlananların haddi hesabı yok zaten. Sabahın 5'inde 15 tane bot olur mu? Hadi onu da geçtim, o saatte olta atılacak yer bulunmaz mı?

Eğitim çok önemli. Yıllardır ''tırıvırı yasak'' diyoruz dinleyen kim?! ''Benim atmamla mı kuruyacak'' anlayışı yüzünden, bu işi hakkıyla yapmaya çalışanlar bu güzelim hobiden soğudu. Bu kişilerden birisi de benim. Yemin ediyorum hobiden soğudum, soğuttular. Nereye gitsem cahillik bataklığında boğulan boş insanlar bütün hevesimi tüketti. Böyle insanlar yüzünden canlı olarak turna görmedim bu yaşıma kadar.Yahu zaten ülkede doğa diye birşey kalmıyor, iyice körüklemeyin şunu. Çuvallar dolusu balık doldurdun da ne oldu?

Türkiye'de doğa da kalmayacak yakında, ortada kalacağız öylece. Ceplerine üç kuruş para koymak için doğayı mahveden insanların yatacak yeri yok. ''Vatan Severiz'' diye bağıran insanlar nerede?

Batıkent'te oturan birisi var, gören deli der ama, adamın yaptığını aklı başında olan insan yapmıyor. Gidiyor yerdeki çöpleri topluyor. Bunu yapınca cebine para mı giriyor? Hayır! Deli dediğimiz insanlar ülkeyi birçok akıllıdan daha iyi yönetir.

Bu yaşta bıktırdılar beni. Bende yaşlandığımda rahmetli dedem gibi torunlarımı alıp köye gitmek istiyorum, ağaçtan meyveyi kopartıp yemek istiyorum ama, bu gidişle köy diye birşey kalmayacak, zaten meyve diye ne yediğimiz belli değil. Dikin binaları, dikin, otursun zenginler. Neymiş bir çok evsiz varmış. O zaman evsizleri oturtun evlere.

Kanser aldı başını gidiyor, bizimkiler de nükleer santral yapıyor. Daha geçen sene bu günlerde, köyde gezen, bahçeye giden dedem, kanserden öldü. Daha bebek anne karnında kanser oluyor. Bunun hesabını kim verecek? O cebine 3 kuruş koymak için Türkiye'yi hastalık yuvası yapan insanlar hala o 3 kuruşun peşinde. Lanet olsun böyle insanlara, lanet olsun ülkesini satanlara, lanet olsun vatan severim deyipte doğayı mahvetmeye destek çıkanlara.

Bir Çanıllı'dan taa nerelere geldim, aslında daha da giderim ama, senin konunu farklı yerlere taşımak istemiyorum, yeterince konunun dışına çıktım zaten.

==========================================================================================

Kusuruma bakma adaş, senin de ilk konunda denk geldi sinirlerim.

Daha iyi avlar senin olsun.

====================================================================================

Yazdıklarımı sadece sinirimi atmak için yazdım. Okumadan da geçebilirsiniz. Yalnız herkes ülkesinin nerede olduğunu, nereye gittiğini bilsin, laylaylom zamanı değil.

Saygılar...

13. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Öncelikle limit altıları alıkoymadığın için teşekkür ederim. Hep öyle kal. Hoşgeldin.

14. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    tebrıkler guzel balık:)

15. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Cok yakisikli bir turna. Tebrikler Furkan :)

Son düzenleme: 28 Mayıs 2010
  16. Metalist

Metalist Özkan

Furkan, kanseri nükleer santralle bağdaştırman hoş olmamış bence... Türkiye de yenilenebilir enerjinin yetersiz kaldığı anda bu yola başvurabilir.
    Ayrıca greenpeace denen örgütün amerika yaptırımlı oyunlarına kanıp enerji için daha ne kadar dışa bağımlı olacağız?
    Kanser için daha özele inmek lazım, üzücü ama gerçek. Yediklerimizden içtiklerimize her şey kansere taşıyıcı.

17. svsbsk

svsbsk savaş

Favori Kamış:
    linaeffe oyster
    Favori Makine:
    okuma avenger 65av
    En İyi Avı:
    650gr kefal
    maşallah süper vallahi

18. okyanusyalı

okyanusyalı AYHAN

Favori Kamış:
    tırıvırı ağ ve serpme hariç tüm takımlar
    Favori Makine:
    OKUMA-trio30s
    En İyi Avı:
    103cm--6 kg turna kesikköprü-camili
    tebrikler arkadaş.bu sene çanıllıya 3 defa gittim fakat hiç verim alamadık ya boş döndük yada bir-iki balık çıktı.kıyılarda balık avlaycak yer yok neredeyse.Sezon yasağı olmasına rağmen oltacıların yarıya yakını kadife tutuyor,insanımız sanki ava değil aç karnını doyurmaya gelmiş gibi küçük büyük demeden balığı sepete atıyor.çanılıya balığa gelenlerim yarıdan fazlası resmen yanyamlığa geliyor oraya.
    Gölü kurutup rahatlıyacaklar herhalde