Aret bu balik vurmadan evvel sana bir mesaj atmistim o mesajdan o anki ruh halimi iyi kotu anlamissindir. vallaha ilaç gibi geldi bu dedigin gibi igneyi feci yutmustu. hadi igneyi yutmus, yem ortada bile yoktu. bu biraz çevik çikti. en ust igneye yapismiti. bilirsin takima bosluk vermeyi hiç sevmem. en ust igne tabana oturmus olamaz. 1 metre kadar yukselip alttan komple yutmus.
tesekkur ederim dil baligi da ayni familyadan geliyor diye biliyorum lakin farkli baliklar. dil baligi daha lezzetli ve ovla oluyor.
çok tesekkur ederim ilyas kardesim. bu mendiregi çok seviyorum. bir çok tur balik uzerinde av sansi veriyor. en basta uskumru, olmadi mezgit, olmadi zargana, olmadi pisi, olmadi kefal, olmadi çupra. birçok turun birarada bulundugu nadir yerlerden biri. mendiregin farkli noktalarindan farkli baliklar alinabiliyor. yazin burasi da çok kalabalik oluyor. ust uste olta atiyoruz. bugun hava oldukca soguktu. zaten resimde kazank uzerinde sweetshirt onunda uzerinde mont var lahana gibi giyindik usumemek için. etraf da açiklik. bugun biraz tenhaydi onun için. birde daha bu avlak için su sicakligi soguk. sabah yeni levrek avlagini tecrube ettikten sonra su gidince geri gelmesini beklemek yerine kendi mekanimizi bir kolaçan edelim fikir edinelim dedik. yemegin tadina bakariz ya pismis mi pismemis mi diye. aynen o sekil daha pismemis bir 3 haftasi daha var
Uzun zamandir merakla bekledigim av yapilmis, nefis de bir rapor yayinlanmis. Sevgili dostum Roy, Oncelikle avini tebrik ederim. Pisi baligi harika gorunuyor. Uzerindeki beneklere bayildim. Hic de kucuk filan degil, gayet guzel bir balik. Volkan'in dedigi gibi, pisilikten coktan cikmis, aslan degilse bile leopar olmus. Lezzet bakimindan dil baligindan cok da asagi kalacagini sanmam, neticede amca cocuklari. Kizina afiyet olsun. Raporun da cok keyifli, detayli, dort dortluk olmus. Ellerine saglik. Bu avini uzun zamandir beklemekteydim, biliyorsun. Mitchell Compact Gold 7000 surf makarani ilk kullanmanin ardindan yorumlarini almayi dort gozle beklemekteydim. Bu tecrubenin sonrasinda neler soyleyecegini merak ediyorum. Ozellikle de konik kafanin farki hususunda. Kac gram kursunla ne kadar uzaga atabildin mesela? Daha once bahsettigim o siyah contanin gercekten bir islevi var miymis? Uzun lafin kisasi, makina ilk testi gecti mi? Baska bir deyisle, taa Tayvanlardan getirttigimize degdi mi? Avlak her zamanki avlak sanirim (yani karsi yaka, benim oldugum yer Besiktas ise senin avlak da Uskudar gibi). Acaba Tasmania canavarlari ruzgar olunca kiyiya yanasmiyorlar mi? Onlar yokken levrek olurdu belki de (levregin bunlardan urkup saklandigini sen soylemistin). Neticede guzel bir pisi avlamissin, keyifli bir av gunu gecirdigin belli oluyor. Cop poseti mevzu herkese ornek bir davranis. :thumb: 200 km git-gel ise sadece balik ve denize olan sevda ile aciklanabilir. Tekrardan tebrik eder, bir dahaki sefere daha buyuk ve cesitli baliklar avlamani dilerim. Selamlar dostum...
Roycum uzun ve verimsiz bir av yapmış olsanda balıkta olmak insanda ne sinir ne stres bırakıyor vallahi.Keşke şöyle babasından güzel bir levrek yakalanmış olsaydı o yorgunluğa o emeğe.Her neyse istanbula geldiğinde hepberaber güzel bir organizasyon yaparız.Bu arada Aretede burdan haber haber vereyim iki haftadır menekşeden tekneyle istavrite çıkıyoruz geçen hafta 4-5 kilo iri istavrit aldım tek başıma.Bu haftada ben ve bizim iki enişte toplam üç kişi 11.800 gr istavritle eve döndük .Aretten ses seda yok bu aralar Birde resimlerde en çok dikkat ettiğim sey avlandığınız yerin temizliği iskele gibi birşey ama insanların hepsi çevreye duyarlı.Birde bizim galata ve deniz kenarları aklıma gelince aradaki medeniyet farkları ortaya çıkıyor.Kendine iyi bak nice güzel avlara :thumb:
begendigine sevindim ibahim abi. iltifatlarin için de ayrica tesekkur ederim evet resimdeki avlak favori mekanim. makina bekledigimden iyi çikti. konik kafaya ip misina sarmistim, hava ruzgarli diye onu kullanmayip normal surf kafadaki 0.35 mono ile avlandim. gece yaptigim atislarda mesafeyi goremedim. gunduz atislari oldukca tatmin edici idi. kamis 3.60 ron tompson karbon telesurf. atari 100-250. uskumru ararken 125gr kursun ile 110-120metre civari bir mesafeye ulastigini tahmin ediyorum. 4.20kamis , konik kafa ve ip misina ile hedefledigim mesafelere ulasabilecegim. gerçi kullandigim 3.60 kamislarin ilk halkasi genis halka. 4.20lerde ucu genelde çokince oldugu için ufak halka oluyor ve hizi kesiyor. yemli avlanirken 220gr kursun kullandim akinti ara ara felaket basiyordu. makinanin torku da oldukca tatmin etti. tabii bir de uzerine 5-6 tane irisinden uskumru binince gosterecegi performansi gormek lazim. conta dedigin gibi bir problem yaratmadi. o yuzden yerinde biraktim. bir faydasi ise kesinlikle yok. sarimi da oldukca muntazam. klapesi, rotoru dengeli. kesinlikle taylanddan getirtigine deger. bu fiyata bu kalite zor.
sabah 7.30da o mendirege vardigimizda elinde torba ile iki belediye gorevlisi yerdeki sigara izmaritlerini ve nadiren gorulen kagit parçalarini vs.. topladi. ardindan gorevli kamyonet gelip çop kovalarindaki torbalari degistirdi. gelen insanlarda hassasiyetli davraninca ortam temiz kaliyor. suru psikolojisi. ben atarsam yanimdaki de atar, onun yanindaki de... aret buralarda, bir ara guzel bir organizasyon yaparsiniz artik.
Roy Bey, Her ne kadar yazdığınız tabirlerin büyük bölümünü anlamasam da güzel bir av olmuş. Ellerinize sağlık Kızınıza da afiyet olsun. İyi avlar, bol balıklı günler diliyorum.
Sevgili Roy, Cok keyifli yazilmis, cok guzel bir rapor.Sizleri tebrik ediyorum.Ben yurtdisinda yasadigini bilmiyordum.Baligin daha onceden hic gormedigim bir pisi turu ve cok yakisikli.Zaten o oncelikle dikkatimi cekti.Keske bir iki fotografini daha cekseydin. Bu pisi fotografi izninle arsivime alabilir, sonra gerekli gordugum yerde kullanabilir miyim? Daha nice paylasimlarinda bulusabilmek umuduyla, sana sevgi ve saygilarimi sunuyorum. Dahasina rast gelsin.
çok tesekkur ederim Huseyin abi. sizin gibi usta avcilardan iltifat duymak gurur verici tabii ki istediginiz yerde kullanabilirsiniz. yardimci olmasi açisindan yaldizli pisi baligi diye biliyorum.
mesajlarin birinde de belirtmistim. ben çopumu toplarsam yanimdaki de, onun yanindakide topluyor. beni mintikami temizlerken goren baska biri de kendi mintikasini derleyip topluyor. suru psikolojisi. birsuru vergi oduyoruz, belediye temizlesin mantigi zihinlerden silinmeli. mavisi deniz, yesili toprak kokan dunyamizda gittigimiz her yerde çop kokusu çekmeyelim cigerlerimize. tabiyat ananin bize sundugu guzellikleri çop obeklerinin arasindan gormeyelim.