Herkese hayırlı ramazanlar uzun bir süredir foruma giremiyordum avada gidememiştim bugün sabah erkenden kalkıp geçen yıl gittiğim bir avlağa gittim , Dünden yağmur yağmış olması biraz endişelendirse de tarlalardan geçerken beklediğim kadar su kalmamıştı . Avlağa vardığımda takımları çıkarıp atışlara başladım o ara güneşde doğuyordu bulutların ardından daha 5 dk geçmemişti ki Mepps Agilia 5 numara kaşığa tam sudan çıkmaya yakın bir turna adeta uçarak atak yaptı ve tekrar dibe daldı yakaladım derken turna uyanık çıktı 3 lü kancanın birisini dipte kamışa takıp kurtuldu , sabah sabah bir anda keyfimi yerine getirmişti bu atak . Daha sonra bir sürü envayi çeşit sahte , kaşık , slikonla denemelerim boş çıktı aradan 1.5 saat geçmişti biraz da yorugunluk ve bıkkınlık başlamıştı . Yeni alıp pek kullanmadığım Savage Gear Cannibal Shad slikonlari denemek istedim . Slikonu takıp Savage Gear videolarında yaptıkları gibi dipten zıplatarak sert kamış darpelerini yapmaya çalıştım o sırada bir sert vuruş geldi tam kamışı yukarı vururken iyice bir tasma attım ve Turna bindi Slikona kıyılayıp kepçeye alayım derken havaya doğru bir uçuş gerçekleştirdi ama nafile tabi kepçeyle aldıktan sonra baktım ki daha kullanmadığım slikonun kuyruk gitmiş ve turna nın ağzında bir balık daha var daha onu yutmadan benim Cannibal'a binmiş aç gözlülüğüne yenildi yani . Sonra baska bir renk Cannibal Shad ile deneme yapayım dedim . İlk atışta kamışla dikey zıpalatma esnasında yine bir Sert vuruş ve tasma Turna yine bindi kıyıya getirdim ama suyun içinde görebildiğim limit altı bir turnaydı ama kepçeyi alıp çıkartana kadar suyun içinden o bana elveda dedi ve gitti . Aradan yine 1 saat geçti bir durgunluk başladı slikonla yine dikey hareketlerle oynarken bir anda bir vuruş hissettim ama emin olamadım takıldı mı diye sonra baktım kamış çekiyor biraz sardım baktım güzel bir levrek Cannibal'ın büyüsüne kapılmış onuda kepçeyle kenar aldım . Bundan sonra pek bir vuruş olmadı ve daha sonra avlandığım yere yerel halktan birileri geldi utanmadan önüme şamandıralı oltasını atıp durdu keyfim kaçırdı bayağı bir , bulutlar dağılıp havada ısınmaya başlayınca takımları toplayıp evin yolunu tuttum . Kafa kamerası hala alamadım yoksa o güzel mekanda av keyfini sizlerle paylaşmak isterdim *** yakın zamanda bir şekilde kendi kendimi çekecek bir düzenek ile avdan güzel kesitler sunabilirim . Herkesin gönlünce olsun . mrsparkle Bu arada slikonlarla olan bir şansızlığım vardı bu Cannibal Shad ile herhalde artık onu kırdım . Av Yeri : Astana - Kazakistan Kamış : Shimano Alivio 240 Makina : DAM Quick AT Premium Misina : 0.20 Sufix ip Misine Stil : Spining Sahte : Döner kaşık , Wobler , Slikon Hava Durumu : Açık , Rüzgar yok , 21-28 Derece Saat : 05.30 - 11.30 Tarih : 6 Temmuz 2014 Yakalanan Balıklar : Turna , Levrek Resimler :
bravo Senol shad silikonlarin en iyi aksiyonu odur zaten. dipten ziplatarak süzdürürsün. turna ziplatirken, sudak süzdürürken saldirir.
Tebrikler Şenol, epey aksiyonlu bir av yaşamışsın. Uzun süredir görünmüyordun ama balıklar yokluğu telafi etmiş... Levrekte, turnada çok güzel görünüyor, silikonların tek sevmediğim yönü bu kuyruk kopma meselesi. Sert sahtelerin arkasında biriken her diş izinin yeme ayrıcalık kattığını düşünüyorum... Devamı rast gelsin...
muhteşem doğayı balıklarla da süslemişsiniz daha ne olsun.keyif bu işte.tebrik ederim.emeğinize sağlık.sevgilerimle.
Sagol abi valla . Sudaklar ne olduysa benim avlaktan gittiler, senin Sudakları gördükçe içim eriyor yalan yok . Sağolasın Fatih kopan kuyrugu buldumda yapıştırsam işe yarar mı bilmiyorum denemekten zarar gelmez keza Savage Gear slikonları pahalı biraz . Teşekkürler . Teşekkürler , daha iyi avlar sizin olsun .
Tebrikler Şenol kardeş, Türkestan tarafına yolun düşerse Sirderya nehrinde sazan avını denemeni tavsiye ederim. Özellikle nehrin küçük kollaında büyük sazanlar yakalayabilirsin. Sağlıcakla kal.
Teşekkür ederim . Türkistan buraya çok uzak , Ahmet Yesevi türbesini bir gün görmek istiyorum nasip olurda gidersem belki oltamı filanda yanıma alırım ama sazan hiç avlamadım hedefim genelde avcı balıklar oldu bir gün belki fikrim değişir.