7 Ekim 20 cm altı balık avım. Çok yakaladım, çoook!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. 3182

3182

Huzur palamut da. Kiloluk balıklar varken kim atar 100 gram balığa olta.

2. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    hayatımda hiç çinekop tutmadım.zaten çok acemiyim tutabildigim balıklar sınırlı:)düşüncem çinekopun da belli bir miktar avlanması gerektiği.çünkü canavar bir balık...yada adayı.ağalar,ustalar ve ben gibi acemiler şimdi soru şu;çinekopun hiç tutulmaması besin zincirini nasıl etkiler.amacım sivri dilli agresif arkadaşa muhalefet etmek değil.sadece ünideyken canlılar bilimi hocamın önerdiği bi konudan esinlendim.sağlıklı bir ekosistemin belli şartları var.canavar olan lüfer palamut ve ailelerinin toplam kütlesi yem olan istavrit sardalya izmarit gibi balıklardan çok çok az olması gerekir.alttaki tür biterse üst türün zaten yaşam şansı yok.

3. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    :( Kerem abi sen canını sıkma biz kuralara uyalim uymuyanıda uyaralim ;)

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    kerem abi vaktinde insanoğlu bu kadar müdahale etmezken zaten harika bi ekosistem vardı. yüzyıllardır var bu balıklar hamsi istavrit sardalya bittimi hayır. yani ekosistemi bozan zaten insanlar. o bahsettiğin alttaki türüde üstteki türüde yani besin zincirindeki her halkayı insanoğlu çok dengesiz bir biçimde değiştiriyo. ;)

5. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    furkan haklısın tabi...aslında herşey homo sapiensin avcı toplayıcı yaşamdan yerleşik yaşama geçmesiyle başladı:)insan müdehalesi zaten en büyük sorun buna karşı çıkacak yoktur ama daha kötüsü insanın yanlış müdehalesi.hani ben bu böyledir de diyemem haddime değil ahkam kesmek.ama işin uzmanlarının yanlış müdehaleleriyle oluşan felaketleri izliyorum arada NAT GEO WiLD de.bence bü tür kararlar üniversitelerde tartışılmalı öyle alınmalı.özellikle de trol denen katliam aracını tartışmalılar.

6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bence trolün tartışılıcak yanı yok. balık yuvaları ve yumurtalarını yerle bir eden bi yöntemin kullanılmasının hiç bi haklı yanı olamaz.

7. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    baliklari yok eden bir yontem :(

8. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Kerem bey size sonuna kadar katılıyorum ama insanımızda cehalet ve vurdumduymazlık had safhada olunca hepsi hikaye oluyor. Bırakın çinoyu, sarıkanatı birçok kişi oltasına gelen yaprak çinoyu bile salıvermiyor.

Olay budur işte!! Yahu kardeşim tutulmamasını istiyoruz diyoruz ama kimsenin elini kolunuda bağlayamayız, madem tuttun çinekopu o raporu BURAYA KOYMA!!!! B.k var sanki illaki koymak zorundamısın çinekopun fotosunu!!!

9. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Ustalar abiler Çevremden ve internet ortamından gördüğüm gözlemlediğim kadarıyla herkez ilk başlarda küçük küçük başlıyo ve ne tutsa ne takılsa oltaya yakaladım sevinciyle alıyor geri salmak felan hakketire ki kimseler ilk başta bu işin ilmini kitabını okuyarak kanunlarını tam olarak bilerek avlanmıyor bence ama bu haklı olduklarınıda göstermiyor. Biraz vicdan meselesi birazda İleri görüşlülük sanırım çünkü hep yakınır eskilerrrr ahh eskiden bu denizler dereler böylemiydi filelerle toplardık yemekten bıkardık felan ama şimdi 20 cm den büyük balık yakalaya bilenler usta sayılır oldu büyük şanslı oldu yani aslında kimse başkasının balığını tutmuyor kimse bi başkasının avlağına girmiyor kimse başkasının kanunlarını çiğnemiyor. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz bence. Bu şekilde düşünürsek sanki bişiler değişebilir gibi.

10. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Enescim, diğer başlıkta "Evet, kurala uymuyoruz," yorumunu yanlış anlamışım. Senden özür dilerim. gerçek niyetini şimdi anladım. :)

11. salihkocan

salihkocan salih

izah biraz felsefi

kerem beye katılıyorum ama izah biraz felsefi cm hesabı farkedilirmi acaba? birde cm hesabını hiç farketmeyenleri yekünü bu işin ticaretini yapanlar vahim olanda bu
    reeling

12. hunters

hunters savaş

Favori Kamış:
    amatör olta
    Aaa Kerem bey balıkların boyutunu SİGARA ya da İÇKİ şişesi ile karşılatırmamışsınız!!!! olmadı.Böyle yapacaktınız ki size atıp tutacağız,eleştireceğiz size iş olsun diye:)>Şimdi gücendim bak
    Hassasiyetiniz için çok teşekkürler...Saygılarımla

13. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    tüm balıklar içinmi 20 cm misal ispari içinde mi ben limitleri belirlenmemiş olanları misal balıkğın türüne göre vicdani olarak değerlendiriyorum mırmırı küçükse mutlaka slarım ama ispariyide mi salmaklazım 20 cm altındaysa nekadar büyüyoki en fazla ?

14. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Birincisinde çok yanılıyorsun . Sadece o düşünmüyor . Ben ve tanıdığım bir çok kişi (senin tanımadığın bir çok kişi) aynı şekilde düşünüyor .

İkinci söylediğinde kesinlikle yanılmıyorsun , gerçekten iyi ki var . O ve onun gibiler sayesinde belki çocuklarımızda balık görebilecek .

15. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    kesınlıkle katılıyorum abı sana ıyıkı varsın KEREM ABİİ;)