7 KG LIK EŞKİNALAR

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Aşşağıdaki konuyu 50 bin forum üyesinden 370 i okumuş İsa hariç yorum yapanda çıkmadı.Cazip bir başlık altında dahamı okunur hale döner acaba:) :) :)
    ilk sunum http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=53883

EŞKİNA SEZONU AÇILDIMI
    Avrupa yakası kıyı raporları bölümünde bir arkadaşımızın sorduğu soruydu bu başlık.Bu soru sıkça sorulmakta yaklaşık bir aydır. Cevabımı buradada paylaşma gereğini duydum.RASTGELSİN.

FatalError
    arkadaşlar istanbulda eşkina mevsimi başladımı acaba bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

night fisher
    Evet eşkinanın üreme mevsimi tıpkı karagöz gibi başladı.Mart-nisan bazende mayısa kadar kıyılardaki,kayalık ,kırmalık,korunaklı yerlere yumurtlamak için sokulmaya başladı hayvanlar.Bu durumu değerlendirip,av sezonu açılışı telakki eden anlayışa görede eşkina mevsimi başladı tabi.
    Şu hayvana bi soluk aldıralım yahu,tamam el kadarlarını tutacağınız zaten tüm yaz boyunca,hiç olmazsa üç beşi havyar döksün meralaraki,oltalarınız üç beş balık görsün bir iki sene sonrada.
    Ben bu balığın neslinin tükenme noktasına geldiğini gördüm çok zaman önce,kayboldu gitti meralardan,tezgahlardan.Unutunca volicisi,oltacısı ,zıpkıncısı ve hatta dinamitçisi,topladı hayvan kendini ,şu son yıllar bir bolluk oldu tıpkı 30 yıl öncesi gibi.
    Şimdilerde avcısıda çoğaldı,ağcısıda.Bu hızla gidersek,kökünü kurutmamız yakındır yine.Ama tekrar çoğalırmı derseniz,herzaman kedi kaymak yemez der bizim kuşak.
    Ben tutacağımı tuttum eşkinadan,karagözden yana.Bu iş hastalık gibidir,bir bulaştımı çıkmaz adamdan.Siz ey genç nesil( ulen Atatürk gibi hissettim kendimi ) ,ilerde taş tepelerinde tık olmadan sabahlayıp,basur,sidik zoru,siyatik vs. olmak istemiyorsanız,bu aylarda rahat bırakın garibanları,ha yok ben bohçacıyım,torbacıyım diyorsanız,uğurlar olsun,rastgelsin,koyun fotolarını leşlerinizin boy boy sıralayın betonlara...

not:Tamer kardeşim ,bir soru sordum ne bu şiddet bu celal deme ,genele yazılmış bir cevap benimki

2. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    TAMAMEN HAKLISIN FATİH....

UZUN YILLAR ÖNCE KUZGUNCUKTA YAŞÇA BÜYÜK BİR RUMARKADAŞIMIZ VARDI "KARBÜRATÖRCÜ ALEKO"ZATEN O YILLARDA ONU HEMEN HERKES TANIRDI...BALIK ,PAVURYA DENİZ SEVDALISI....BAZEN KUZGUNCUK İSKELESİNİN YANINDAN BİR GİDER KOLTUK ALTLARINDA BİRER İRİ PAVURYA BİRDE YAYLI ZIPKINIYLA VURDUĞU İRİ BİR EŞKİNE YADA KARAGÖZLE DÖNERDİ...NE KADAR LAZIM YEMEYE O KADAR....BİR KAÇ ZENGİN İT DADANDI BALIKLAR KAYBOLDU....YILLARCA GÖRMEDİM VEDE DUYMADIM....BİR GÜN GÜNDÜZ YALI RIHTIMLARINDA DELİKLERİN İÇİNDE İRİ İSKORPİT ARARKEN GENİŞ BİR DELİĞİN İÇİNDE KARANLIKTA PARLAMA OLDU ÇEKİLDİM NEFESLENİP DELİĞİN KENARINDAN ERKETE BAKIŞINA GEÇTİM ....AMAN ALLAHIM EŞKİNE YAVRULARI BELKİ 60-70 TANE BELKİ DAHA FAZLA KARANLIĞA KAÇTILAR BENİGÖRÜNCE ...DAYANABİLDİĞİM KADAR UZUNCA SÜREE SEYRETTİM....YAKLAŞIK 7-8 YIL KİMSEYE DEMEDEN...ANA BABANIN YUVALARINIDA BULDUM ORTALAMA 3-4 KİLO CİVARLARINDA ...HİÇ AMA HİÇ DOKUNMADIM RAHATSIZDA ETMEDİM....GECELERİ SIĞ SUDA YAVRULARIN YEMLENMESİNİ İZLEDİM....TAAAKİ BİZİM GENÇLERDEN BİRİ GECE İSKORPİTE GİRENE KADAR....SIĞDA BALIKLARI GÖRDÜM VURMA DUR ATMA LAAAN DİYENE KADAR BİRİNİVURD KIYIYA GELDİ AAAAA EŞKİNAYMIŞ DEDİ...ALDIM ATTIM ELLİNDEKİ BALIĞI.."""SEN HİÇ BİRŞEY GÖRMEDİN BİRŞEYDE VURMADIN ..Bİ DAHADA OLMAYACAK""" TAMAM ABİ BİTTİ ANLATTIM SONRA NEDENİNİ VE BALIKLARIN YERİNİ...ARADA GİDİP YEMLEDİĞİNİ SEYRETTİĞİNİ BİLİYORUM....ZIPKINDA DUVARA ASILMIŞ...KENDİSİDE ZATEN SU ÜRÜNLERİ MÜH.DENİZAŞIĞI.....İŞTE BÖYLE DAHA NELERVAR AH NELER SAKLADIĞIM.....YILLARCA BAŞKA YERLERDEN PAVURYA YAVRULARINIDA TOPLAYIP TAŞIDIMÜRESİN DİYE.....ALLAH AKIL VERSİN...İNŞALLAH BU HIRS BİTER YOKSA İNSANLIK BİRBİRİNİ YİYECEK....BU ARADA AZ ÖNCE MALUM YERDEN GÜZEL KARAGÖZ HABERİ GELDİ...İZMİRDEN PERŞEMBE AKŞAMI GELDİM....KUM BORU KURDU BEDE BİR PAKET SULİNEZ İM VAR NE DERSİN İŞ YAPARMI? YARIN SABAH ERKENDEN ORADAYIM ZATEN GİTMEZSEM YENGEN KAIYI İŞARET EDER OLDU...BALIĞA GİDEMEDİK YA.....idk idk

3. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    bi bucuk ıkı ay daha ssabret ondan sonra salarsın şamandırayı eskınaya......bu aralar rahatsız etme

4. laborant1986

laborant1986 mesut

vallahi başlık yüzünden açtım fatih abi çok diikat çekiyor sanırım sizin gibi çok ustaya buralarda ihyiacımız var

5. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    RAST GELSİN ABİ:)

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Ya Fatih abi, ben diyecektim başlığı değiştir diye ama sende aynı şeyi düşünmüşsün tebrikler zekice:thumb:

Ama bence "Eşkina avlakları" daha etkili olurdu:D

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Accuman'a teşekkürler.

İbretle okudum, yıllar öncesinin denizini, balıklarını ve balıkçılarını gözümün önünden bir film şeridi gibi geçirerek.

8. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Dikkat çektiğin için saolasın, 2 kere okumuş oldum :)

9. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi ben bu tür bilgi paylaşımlarına artık karşıyım.Çünkü ben fark ettim artık bu güzelim site de oldukça fazla art niyetli insan var.İnsanların çoğu neredeyse çıkar ilişkisi olmadığı hiç bir konuya neredeyse hiç bişey yazmıyor.Çıkar ilişkisinin ve kişisel menfaatlerini ön planda tutan o çoğunluk da çoğunlukla av raporlarında ya kullanılan takımı ya bölgeyi ya da saatleri ya da iyice abartıp hepsini birden soruyor.Ben bikeresinde ADOSTLAR!!! isimli bir konu açmıştım bu konuda.Ve yine bu yakın zamanda sahte yemler bölümüne bir konu açtım dörtyüz küsur inceleme ama bir tane yorum var.Bilmem anlata bildimmi?Ben artık iyiden iyiye buradan soğumaya başladım.:(

10. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım